Πτώση-ως-17,7%-στις-πωλήσεις-αυτοκινήτων-στις-ΗΠΑ-αναμένεται-τον-Δεκέμβριο
ΚΟΣΜΟΣ

Πτώση ως 17,7% στις πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ αναμένεται τον Δεκέμβριο

Οι λιανικές πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ αναμένεται να μειωθούν τον Δεκέμβριο, καθώς οι ελλείψεις προσφοράς και η υψηλή ζήτηση έχουν ωθήσει τις τιμές στα ύψη, ανέφεραν οι σύμβουλοι JD Power και LMC Automotive σε έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη.

Οι λιανικές πωλήσεις νέων οχημάτων θα μπορούσαν να μειωθούν κατά 17,7% στις 2.923.600 μονάδες σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, αναφέρει η έκθεση.

“Η έντονη ζήτηση με αυτήν την περιορισμένη προσφορά έχει ως αποτέλεσμα οι τιμές να συνεχίσουν να αυξάνονται”, δήλωσε ο Thomas King, πρόεδρος του τμήματος δεδομένων και ανάλυσης της JD Powers.

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων όλων των μεγεθών παλεύουν με την ισχυρότερη πληθωριστική πίεση των τελευταίων τριών δεκαετιών, μετά από μια αμείλικτη άνοδο των τιμών των πρώτων υλών.

Οι μέσες τιμές συναλλαγών αναμένεται να φτάσουν τα 45.743 $, υπερβαίνοντας το όριο των 45.000 $ για πρώτη φορά και 20% υψηλότερες από τον Δεκέμβριο του 2020, όταν οι τιμές ξεπέρασαν για πρώτη φορά το επίπεδο των 38.000 $.

Η παραγωγή στα εργοστάσια αυτοκινήτων αυξήθηκε 2,2% τον περασμένο μήνα μετά από άνοδο 10,1% τον Οκτώβριο. Ωστόσο, η παραγωγή μηχανοκίνητων οχημάτων τον Νοέμβριο παρέμεινε 5,4% κάτω από τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν την ίδια περίοδο πέρυσι λόγω της παγκόσμιας έλλειψης ημιαγωγών.

Οι συνολικές πωλήσεις νέων οχημάτων για τον Δεκέμβριο του 2021, συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγών λιανικής και μη, αναμένεται να φτάσουν τις 1.245.600 μονάδες, μείωση 20,5% από πέρυσι.

Related posts

Μεξικό: Πέντε νεκροί από συντριβή ελικοπτέρου

timesadmin

Όμιλος Grimaldi: Απάντηση για τις ”υποτιθέμενες κακές συνθήκες ταξιδιού των μελών του” στο πλοίο Euroferry Olympia

timesadmin

Μακραίνει η “λίστα”: Νορβηγία-Λετονία καλούν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν την Ουκρανία

timesadmin

Νέα εκτόξευση 3 βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα

timesadmin

Πέθανε η πρώτη γυναίκα υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαντλίν Ολμπράιτ – Μια ματιά στη ζωή της

timesadmin

Έκρηξη πληθωρισμού με σφραγίδα Ερντογάν

timesadmin