12 C
London
Tuesday, March 25, 2025

Πτολεμαΐδα: ΕΔΕ για τον θάνατο του βρέφους των 15 μηνών στο Μποδοσάκειο – Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Date:

Related stories

Τασούλας: Σήμερα η Ελλάδα είναι πυλώνας ειρήνης και σταθερότητας

Τασούλας: Σήμερα η Ελλάδα είναι πυλώνας ειρήνης και σταθερότητας Η 25η Μαρτίου του 1821 είναι το μεγαλύτερο σχολείο μας, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «Επί 9 χρόνια επαναλάμβαναν το ελευθερία ή θάνατος. Να ξαναθυμηθούμε τι σύνορα είχε το κράτος του 1830 για να καταλάβουμε πόσο δύσκολα ξεκινήσαμε και να εκτιμήσουμε την πορεία των 204 ετών.…

Ένορκη Διοικητική Εξέταση σχετικά με τον θάνατο του 15 μηνών βρέφους, το βράδυ της Τρίτης, στο Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο», διέταξε ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η διοίκηση του νοσοκομείου, επιβεβαιωνονται πλήρως οι πληροφορίες του thetimes|-.gr από το περιβάλλον της οικογένειας του βρέφους, που τονίζουν ότι μετέβησαν στο νοσοκομείο δύο φορές – την πρωτοχρονιά και την επόμενη ημέρα – όμως οι γιατροί έκριναν ότι το αγοράκι δεν χρήζει νοσηλείας και έτσι επέστρεψε στο σπίτι του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την οικογένεια, η πρώτη φορά που επισκέφτηκαν οι γονείς με το βρέφος το νοσοκομείο ήταν το πρωί της Πρωτοχρονιάς, καθώς το παιδί είχε πολύ υψηλό πυρετό. Οι γιατροί τους έδωσαν οδηγίες και τους είπαν να γυρίσουν στο σπίτι.

Το πρωί της επόμενης ημέρας πήγαν ξανά στο νοσοκομείο καθώς το βρέφος είχε υψηλό πυρετό, ωστόσο και πάλι τους είπαν ότι δε χρειάζεται να γίνει εισαγωγή του. Η τελευταία φορά αποδείχθηκε και μοιραία καθώς όταν έφτασαν το βράδυ της Τρίτης στο Μποδοσάκειο οι γιατροί δεν κατάφεραν να σώσουν τη ζωή του παιδιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thetimes|-.gr, από την ιατροδικαστή εξέταση που διενεργήθηκε στη σορό του μόλις 15 μηνών βρέφους προέκυψε ως αιτία θανάτου η βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένονται και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ», αναφορικά με τον θάνατο βρέφους 15 μηνών και με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ενημερώνει ότι στις 01/01/24 και ώρα 10:15π.μ προσκομίστηκε από οικείους στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Παιδιατρικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας άρρεν 15 μηνών με εμπύρετο συνδρομή.

Διαπιστώθηκε ίωση, από διενέργεια ειδικού τεστ γρίπη τύπου Α, δόθηκε αγωγή για την ίωση και συστάσεις λόγω ανοσοκαταστολής εξαιτίας χρόνιων νοσημάτων του, να επιστρέψει στην οικία του και να επανέλθει επί επιδείνωση των συμπτωμάτων. Την επόμενη ημέρα 2/2/24 προσκομίστηκε στα ΤΕΠ ώρα 21:20μ.μ λόγω επιμονής του εμπύρετου χωρίς να κριθεί αναγκαία η εισαγωγή του στο Παιδιατρικό Τμήμα.

Εισήχθη στο Τμήμα μια ώρα αργότερα όταν προσκομίστηκε με ραγδαία επιδείνωση της κλινικής εικόνας. Παρά την προσπάθεια όλων των παιδίατρων που κλήθηκαν και αναισθησιολόγου καθώς και επικοινωνία με Μ.Ε.Θ παίδων δεν κατέστη δυνατή η προγραμματισμένη μεταφορά του βρέφους στην ΜΕΘ παίδων σε εφημερεύον Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης του.

Έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τον Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας.

Η ΑΝΑΠΛΗΡΟΥΣΑ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
ΚΑΡΑΣΑΒΒΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

Ειδήσεις σήμερα:

Τα 8 συνηθέστερα συμπτώματα για την παραλλαγή του κορωνοϊού που σαρώνει – Τι θα πρέπει να προσέξετε

Τι έγραφε ο Έπσταϊν σε email για τον ισχυρισμό ότι ο Στίβεν Χόκινγκ συμμετείχε σε όργιο με ανήλικες

Η πρώτη βασίλισσα στον κόσμο με καταγωγή από την Αυστραλία – Το τελεσίγραφο που έδωσε στην πεθερά της

Latest stories

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here