Πρόστιμο-35-εκατ-δολ.-στη-sec-θα-πληρώσει-η-morgan-stanley-–-Έθεσε-σε-κίνδυνο-τα-προσωπικά-δεδομένα-εκατομμυρίων-πελατών
ΚΟΣΜΟΣ

Πρόστιμο 35 εκατ. δολ. στη SEC θα πληρώσει η Morgan Stanley – Έθεσε σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων πελατών

Η Morgan Stanley θα πληρώσει πρόστιμο 35 εκατ. δολάρια, στο πλαίσιο συμβιβασμού με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) των ΗΠΑ για υπόθεση αποτυχίας της να διασφαλίσει προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων πελατών της κατά τη διαδικασία αντικατάστασης σκληρών δίσκων και servers.

Η τράπεζα “πέταξε” χιλιάδες συσκευές και κάποιες από αυτές βρέθηκαν να πλειστηριάζονται χωρίς να έχει υπάρξει έλεγχος για το κατά πόσον τα δεδομένα των πελατών είχαν διαγραφεί, σύμφωνα με τη SEC, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Σε κίνδυνο τέθηκαν τα δεδομένα συνολικά 15 εκατ. πελατών για μια περίοδο 5 ετών, συγκεκριμένα από το 2015.

Εκπρόσωπος της Morgan Stanley δεν προχώρησε αρχικώς σε κάποιο σχόλιο σε αίτημα μέσω e-mail. Η SEC ανέφερε ότι η εταιρεία παραβίασε “τους όρους ασφαλούς απόρριψης υλικού”.

“Οι πελάτες εμπιστεύονται τις προσωπικές τους πληροφορίες σε επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού κλάδου, καταλαβαίνοντας και αναμένοντας ότι αυτά θα προστατεύονται”, δήλωσε ο Gurbir Grewal, διευθυντής επιβολής του ρυθμιστικού πλαισίου στην SEC. Χαρακτήρισε δε την υπόθεση “εντυπωσιακή”. 

Η εταιρεία συμφώνησε να πληρώσει το πρόστιμο και να κλείσει την υπόθεση χωρίς να παραδεχθεί ή να απορρίψει την ευθύνη της, σύμφωνα πάντα με την SEC.

Η παραβίαση του πλαισίου προστασίας προσωπικών δεδομένων έλαβε χώρα επειδή η MS προσέλαβε εταιρεία μετακόμισης και αποθήκευσης η οποία δεν είχε εμπειρία στην καταστροφή δεδομένων, ενώ στη συνέχεια δεν φρόντισε να εποπτεύσει τη δουλειά της τελευταίας, διευκρίνισε η SEC.

Related posts

Η Βρετανία “καταδικάζει” απερίφραστα την επίθεση εναντίον των Εμιράτων

timesadmin

Τι σημαίνει η “κακοφωνία” μεταξύ Ζελένσκι και Δυτικών ηγετών

timesadmin

Τριήμερη απεργία των πιλότων της Eurowings λόγω διαφωνίας σχετικά με τον φόρτο εργασίας

timesadmin

Pfizer: Σε συνομιλίες με 90 χώρες για το χάπι της κατά της Covid-19 – Στα $700 η τιμή για πενθήμερη αγωγή

timesadmin

Υεμένη: Αναχώρησε σήμερα από το αεροδρόμιο της Σαναά η πρώτη εμπορική πτήση μετά το 2016

timesadmin

Οι Σολτς, Σάντσεθ και Κόστα καλούν τους Γάλλους να επιλέξουν τον “δημοκράτη υποψήφιο”

timesadmin