Πρόγραμμα-ενίσχυσης-των-Μικρομεσαίων-Επιχειρήσεων-των-κρατών-μελών-της-ΕΕ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόγραμμα ενίσχυσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων των κρατών μελών της ΕΕ

Με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ε.Ε. (EUIPO), με τη συνεργασία των Εθνικών Γραφείων Διανοητικής Ιδιοκτησίας, εφαρμόζει από 10-01-2022, για 2η συνεχή χρονιά, ένα πρόγραμμα ενίσχυσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων των κρατών μελών της Ε.Ε., όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ειδικότερα, θα καλύπτει τη χρηματοδότηση του 75% των τελών κατάθεσης εθνικού σήματος ή σχεδίου και σήματος της Ε.Ε. ή κοινοτικού σχεδίου, καθώς και το 50% των τελών αίτησης διεθνούς σήματος για χώρες εκτός της Ε.Ε.,  μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ ανά επιχείρηση. Επιπλέον, χρηματοδοτείται το 50% των τελών εθνικού διπλώματος ευρεσιτεχνίας, μέχρι του ποσού των 750 ευρώ ανά επιχείρηση. 

Η ως άνω πρωτοβουλία είναι η πρώτη από μια σειρά δράσεων που θα ακολουθήσουν τα επόμενα δύο χρόνια και σκοπό έχει να θέσει τη διανοητική ιδιοκτησία στην υπηρεσία κυρίως των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ), ώστε αυτές να εφοδιασθούν και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα άυλα περιουσιακά τους δικαιώματα επί  σημάτων, σχεδίων και διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας με στόχο να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους και παράλληλα να ωφελήσουν την οικονομία και την κοινωνία μας.

Related posts

Το καλό και το κακό σενάριο του πληθωρισμού

timesadmin

ΕΛΣΤΑΤ: Άνοδος 16,5% του δείκτη τιμών εκροών στη γεωργία-κτηνοτροφία

timesadmin

Στα €3,2 δισ. το συνολικό κόστος των παρεμβάσεων για τη μείωση των λογαριασμών ρεύματος

timesadmin

Έμμεσοι φόροι και κοινοτικοί πόροι αύξησαν τα έσοδα €1,1 δισ. στο 9μηνο

timesadmin

Εκτινάχθηκε κατά 252% η αξία των εισαγωγών από Ρωσία τον Φεβρουάριο

timesadmin

Βυτιοφόρο μετέφερε παράνομα χλώριο από τη Βουλγαρία

timesadmin