Πρωταγωνιστής-του-Ψηφιακού-Μετασχηματισμού-ο-Δήμος-Περιστερίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωταγωνιστής του Ψηφιακού Μετασχηματισμού ο Δήμος Περιστερίου

Στην εποχή της τεχνολογίας στην Δημόσια Διοίκηση δεν είναι λίγες οι επιλογές που δίνονται για να αναβάθμιση των υπηρεσιών των ΟΤΑ.

Πρωταγωνιστής σε πανελλαδικό επίπεδο σε αυτήν την περίπτωση αναδεικνύεται ο Δήμος Περιστερίου, καθώς ο δήμαρχος, Ανδρέας Παχατουρίδης, με τον αντιδήμαρχο Ψηφιακής Πολιτικής & Καινοτομίας, Γιώργο Τσίνα, έχουν πετύχει μια εντυπωσιακή αναβάθμιση της ψηφιακής δυναμικής του Δήμου.

Πιο χαρακτηριστικά, σήμερα λειτουργούν περισσότερες από 50 υπηρεσίες απομακρυσμένης εξυπηρέτησης των δημοτών της πόλης ενώ ανακοινώθηκε η προσθήκη (10) δέκα νέων ψηφιακών υπηρεσιών αυτήν την φορά στο πεδίο της Κοινωνικής Μέριμνας και της Προστασίας Αδέσποτων ζώων, δίνοντας και το στίγμα της αντίληψης που επικρατεί στο Περιστέρι, με την χρήση της τεχνολογίας προς όφελος εκείνων που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, τόνισε: «Για εμάς ο πιο αδύναμος συμπολίτης μας έχει προτεραιότητα. Και τώρα με την χρήση της τεχνολογίας ανοίγουμε υπηρεσίες που δίνουν δυνατότητες σε όλους για συμμετοχή, ενημέρωση και εξυπηρέτηση.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου Περιστερίου προχωρά και καθημερινά αποτελούμε πρότυπο έξυπνου και ψηφιακού Δήμου. Και κυρίως, βάζοντας στο επίκεντρο της δράσης μας εκείνον που το έχει περισσότερο ανάγκη! Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην τεχνολογική φαρέτρα της πόλης μας, με ακριβώς τον ίδιο ρυθμό που συνεχίζουμε να κάνουμε έργα καθημερινότητας σε όλες τις γειτονιές της πόλης μας.»

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Τσίνας, υπογράμμισε: «Στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού και της διάθεσης ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους συμπολίτες μας, ανοίγουμε την νέα ηλεκτρονική μας πλατφόρμα στην Κοινωνική Μέριμνα του Δήμου Περιστερίου!

mayor1

Στις επόμενες μέρες θα δοθεί η δυνατότητα για ακόμα περισσότερες αιτήσεις που θα καλύψουν πλήρως τις υπηρεσίες της Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου μας και θα δώσουν ακόμη περισσότερες δυνατότητες στους δημότες μας για απομακρυσμένη εξυπηρέτηση διοργανώνοντας ακόμη και τηλεσυνεδρίες με ψυχολόγους στα Κέντρα Κοινότητας. Το Περιστέρι γίνεται καθημερινά ακόμη πιο λειτουργικό και ακόμη πιο έξυπνο!»

Στην ήδη μεγάλη γκάμα ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Δήμου Περιστερίου, από σήμερα και μέσα από την ιστοσελίδα, www.peristeri.gr, οι δημότες της πόλης μπορούν να αιτηθούν και να καταθέσουν δικαιολογητικά για

– επίδομα αναπηρίας

– επίδομα ανασφαλίστων υπερηλίκων

– επίδομα Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

– επίδομα στέγασης

– επίδομα γέννησης

– εξόδων κηδείας απόρων και ανασφαλίστων πολιτών

Επίσης, ψηφιακά μπορούν να γίνουν αιτήσεις για τους τετράποδους φίλους μας όπως:

– αιτήσεις περίθαλψης

– αιτήσεις στείρωσης αδέσποτων ζώων συντροφιάς (γάτες, σκύλοι)

– αίτηση ένταξης στο μητρώο εθελοντών φροντίδας αδέσποτων του Δήμου

– αποστολής ηλεκτρονικής σήμανσης τους.

Related posts

Σακελλαροπούλου: Ελλάδα και Βέλγιο μοιράζονται το ίδιο όραμα για μια ενωμένη και ισχυρή Ευρώπη

timesadmin

Μέτρα για την οπαδική βία: Προσωρινή αναστολή λειτουργίας όλων των συνδέσμων έως 31 Ιουλίου

timesadmin

Κεδίκογλου: Αλιευτικά καταφύγια, μελισσοκομικά πάρκα και σφαγεία οι πρώτες προτεραιότητες για τη Βόρεια Εύβοια

timesadmin

Στις 12 το μεσημέρι στο Σότσι το τετ α τετ Μητσοτάκη – Πούτιν

timesadmin

Ξεκινά η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ με Μπάιντεν και Ζελένσκι

timesadmin

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Στην Ιθάκη για αυτοψία στις πληγείσες περιοχές ο Στυλιανίδης

timesadmin