Προσκλητήριο-Κασσελάκη:-Τι-απαντά-ο-Ανδρουλάκης-–-Ηχηρό-«όχι»-από-Κωνσταντοπούλου-και-Βαρουφάκη,-«πυρά»-από-τη-Νέα-Αριστερά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσκλητήριο Κασσελάκη: Τι απαντά ο Ανδρουλάκης – Ηχηρό «όχι» από Κωνσταντοπούλου και Βαρουφάκη, «πυρά» από τη Νέα Αριστερά

Έντονες αντιδράσεις συνάντησε το άνοιγμα στην ευρύτερη αριστερά και κεντροαριστερά που επιχείρησε να κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό «Attica TV».

Συγκεκριμένα, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι «οι ευρωεκλογές είναι ευκαιρία για τους πολίτες να χτίσουν ένα μήνυμα ότι υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση, ότι η αλαζονεία του 41% τελειώνει και ότι οι προτάσεις μας έχουν αντίκρισμα. Μέσω των ευρωεκλογών μπορούν να επηρεάσουν την εγχώρια πολιτική να στείλουν ένα μήνυμα».

Αναφερόμενος στους κεντρώους ψηφοφόρους της ΝΔ, καθώς και σε εκείνους που προέρχονται από το σημιτικό ΠΑΣΟΚ τόνισε: «Δεν νομίζω ότι οι κεντρώοι ψηφοφόροι της ΝΔ είναι υπερήφανοι για τις δηλώσεις των ακροδεξιών υπουργών του κ. Μητσοτάκη. Η ΝΔ επιλέγει να συγκυβερνήσει με την ακροδεξιά. Η πολιτική της έχει πάρει αυτό το φιλελεύθερο κέντρο και το έχει κάνει στυγνή νεοφιλελεύθερη πολιτική».

Για το αν θα επιδιώξει συνεργασία με τον Νίκο Ανδρουλάκη την επομένη των ευρωεκλογών απάντησε αρνητικά και πρόσθεσε «πριν από ένα χρόνο του κ. Ανδρουλάκη του είχε ξινίσει ο Τσίπρας, τώρα δεν θέλει εμένα. Ας μας πει τι θέλει; Αν θέλει να γίνει πρωθυπουργός ας πάει στον κόσμο να τον ψηφίσει». Διευκρίνισε ότι «εμείς όμως θα προχωρήσουμε στη δημοκρατική παράταξη που έχει ανάγκη ο τόπος. Και θα προσκαλέσω στελέχη του, πρώην στελέχη, πρώην υπουργούς αυτού του χώρου, του ΠΑΣΟΚ τον οποίο χώρο σέβομαι πάρα πολύ γιατί κατ’ αρχάς η οικογένειά μου ανήκε σ’ αυτό το χώρο, ο πατέρας μου, οι γονείς μου ήταν παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ». Ανέφερε ακόμη ότι «στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει ένα κομμάτι που είναι προοδευτικό, και ένα άλλο που είναι πηγή δυναμικού για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι το ίδιο που ήταν παλιά, ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν μπορεί να αναστηθεί και ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ίδιος του 2015. Υπάρχουν άλλα διακυβεύματα».

Αναφέρθηκε στην Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου: «Σέβομαι την Ζωή Κωνσταντοπούλου, έχει κάνει πολύ καλές εμφανίσεις στην Βουλή. Οι βουλευτές της επιτελούν το έργο για το οποίο πληρώνονται. Φιλοσοφικά έχω μεγάλη ευθυγράμμιση παρότι διαφωνώ με την θέση της για την Συμφωνία των Πρεσπών. Μακάρι να συνεργαστούμε για το καλό της χώρας. Υπάρχουν πολλοί νέοι που κινητοποιούνται στην Πλεύση , στο Μέρα25. Και τους λέω ότι θα έχουν χώρο στον ΣΥΡΙΖΑ να κινητοποιηθούν. Υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου που είναι απογοητευμένο από την πολιτική. Και αυτός ο κόσμος είναι προοδευτικός. Τώρα πάμε να χτίσουμε την πολιτική αλλαγή και καλούμε αυτόν τον κόσμο να έλθει να προσφέρει».

Σε σχέση με την Νέα Αριστερά ανέφερε: «Δεν ξέρω γιατί υπάρχει τόσο μίσος στο πρόσωπο μου. Δεν είμαι εγώ που έκανα στασίδι στα κανάλια από την πρώτη εβδομάδα για να κατηγορώ τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ούτε έκανα λευκή απεργία στην Βουλή. Δεν συνάδει με την αριστερά να ξεκινά με κλεμμένες έδρες. Υπάρχει κόσμος της αριστεράς, παλιοί αγωνιστές, που με στηρίζει. Γι αυτό δεν θα αλλάξουμε το όνομα ΣΥΡΙΖΑ ούτε στο Συνέδριο του κόμματος».

Σκληρή απάντηση Ανδρουλάκη: «Δεν κοιμήθηκα όλο το βράδυ από τη στενοχώρια μου που δεν θα με πάρει τηλέφωνο»

Με σκωπτικό τρόπο σχολίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης στα όσα είπε, χθες σε συνέντευξή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης για πιθανή μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. «Δεν κοιμήθηκα όλο το βράδυ από τη στενοχώρια μου που δεν θα με πάρει τηλέφωνο. Έχω… σοκαριστεί», είπε χαρακτηριστικά. «Θέλω να μου πείτε μια πρωτοβουλία που πήρε ο κ. Κασσελάκης και επέφερε ένα τραύμα στην πολιτική της Νέας Δημοκρατίας» τόνισε και προσέθεσε: «Με εμάς, το καλοκαίρι του 2022 έφυγε το μισό Μαξίμου. Στις δημοτικές εκλογές με τους δικούς μας υποψήφιους έχασαν όλους τους μεγάλους δήμους. Πριν από έναν μήνα κάνω πρόταση δυσπιστίας και ξαναφεύγει το μισό Μαξίμου. Αν θυμάστε στην πρόταση δυσπιστίας έλεγε ότι θα είναι κοκορομαχίες. Όταν χρειάζεται να συγκρουστούμε, συγκρουόμαστε παραγωγικά και νικηφόρα. Όταν χρειάζεται να συναινέσουμε, συναινούμε λογικά με τις αξίες μας».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο κ. Κασσελάκης έχει μια ιδιότυπη ασυλία και από τη Νέα Δημοκρατία και την εγχώρια ολιγαρχία. «Το μιντιακό σύστημα που ελέγχει ο κ. Μητσοτάκης θέλει να επιβάλει ως αντίπαλό του αυτήν την κατάσταση, πολύ απλά για να μην έχει πολιτικό αντίπαλο» εξήγησε, επισημαίνοντας την ανακολουθία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το Πόθεν Έσχες του.

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Ανδρουλάκης ανάλωσε το μεγαλύτερο τμήμα της συνέντευξής του μιλώντας για τον Στ. Κασσελάκη

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη, πηγές της Κουμουνδούρου σχολιάζουν ότι «ο κ. Ανδρουλάκης έδωσε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ όπου κατηγόρησε τους δημοσιογράφους πως δεν τον προβάλουν όσο τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη. Ταυτόχρονα ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης ανάλωσε το μεγαλύτερο τμήμα της συνέντευξής του μιλώντας για τον Στέφανο Κασσελάκη».

Προσθέτουν, ακόμη, ότι: «Μήπως την απάντηση την έδωσε ο ίδιος στον εαυτό του; Μήπως αυτό συμβαίνει γιατί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει προτάσεις και δημιουργεί συζήτηση στην ελληνική πολιτική σκηνή;».

Ηχηρό «όχι» από Κωνσταντοπούλου και Βαρουφάκη

Το προσκλητήριο του κ. Κασσελάκη δεν φαίνεται, όμως, να βρήκε θετική ανταπόκριση ούτε την κυρία Κωνσταντοπούλου, ούτε τον κ.Βαρουφάκη, καθώς και οι δυο χθες απέκλεισαν κατηγορηματικά κάθε σχετική συζήτηση. Συγκεκριμένα, «ο κ. Κασσελάκης, ο άνθρωπος αυτός είναι ουρανοκατέβατος. Έχει έρθει παρά πολύ πρόσφατα στην Ελλάδα. Έχει έτσι μία εικόνα πολιτικού “τουρίστα”, ανθρώπου που τον ξεναγούν στην πολιτική ζωή και στην ζωή της Ελλάδας», εκτίμησε η κυρία Κωνσταντοπούλου στον Real FM.

Κατηγορηματικά αντίθετος εμφανίστηκε και ο Γιάνης Βαρουφάκης, λέγοντας για πιθανές, μετεκλογικές συνεργασίες πως «δεν θα υπάρξει πρόσκληση από τον Στέφανο Κασσελάκη, γιατί αν μας καλέσει σε συζήτηση θα του ”κόψουν το συνάλλαγμα” οι ολιγάρχες», σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά 90.1».

«Πυρά» και από τη Νέα Αριστερά

«Ο κύριος Κασσελάκης έχει παραδεχτεί πως πριν λίγα χρόνια διαπραγματευόταν να γίνει υπουργός του κύριου Μητσοτάκη. Χθες, σε συνέντευξη του στο Attica γνωστοποίησε πως δεν θα είχε πρόβλημα με μια πιθανή υποψηφιότητα του κ. Μητσοτάκη για την προεδρία της Κομισιόν», αναφέρει σε σχόλιό του, το γραφείο Τύπου της Νέας Αριστεράς.

«Πιθανότατα θα συναινούσε, δηλαδή, στο να αναλάβει κορυφαία θέση στην Ευρωπαϊκή ένωση ο πολιτικός που συνέδεσε το όνομά του με τις πρωτοφανείς παραβιάσεις του κράτους δικαίου, τις παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων και δημοσιογράφων και την απάνθρωπη διαχείριση του προσφυγικού», συνεχίζει και καταλήγει:

«Τα σχόλια είναι περιττά. Οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες ακούν και κρίνουν».

Ζαχαριάδης: «Λάθος να πάμε προς Κωνσταντοπούλου και Βαρουφάκη»

Το προσκλητήριο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, φαίνεται να προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Action 24» το πρωί της Τετάρτης χαρακτήρισε ως λάθος το άνοιγμα που επιχειρεί το τελευταίο διάστημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑΣτέφανος Κασσελάκης, προς το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου και το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, εκφράζοντας την πλήρη διαφωνία του.

«Δεν μπορεί κάποιος να αξίζει τα λεφτά του όταν αφήνει τέτοια υπονοούμενα για τη Συμφωνία των Πρεσπών» ανέφερε αρχικά ο κ. Ζαχαριάδης για την κα Κωνσταντοπούλου.

«Εκείνη την περίοδο ο Στέφανος Κασσελάκης δεν ήταν στην Ελλάδα και ίσως να μην γνωρίζει τα γεγονότα σε λεπτομέρειες. Περιμένω από τα υπόλοιπα κορυφαία στελέχη που είναι στην πρώτη γραμμή να ενημερώσουν τη σημερινή ηγεσία για τα γεγονότα του 2015 που ήταν δύσκολα για εμάς» συμπλήρωσε.

«Δεν είναι μόνο το 2015 αλλά και οι Πρέσπες που είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου ότι ήταν τραμπική η συμφωνία. Θεωρώ λάθος να πάμε προς Βαρουφάκη και Κωνσταντοπούλου» επέμεινε ο κ. Ζαχαριάδης.

Related posts

Αλβανία: Παραιτήθηκε ο δήμαρχος Χειμάρρας, ο Ράμα θα διορίσει άλλον αντί του Μπελέρη

timesadmin

Ο Σταϊνμάιερ στην Κύπρο: Πρώτη επίσκεψη Γερμανού προέδρου στη μεγαλόνησο

timesadmin

ΠΑΣΟΚ: Ντόμινο αμφισβήτησης του Νίκου Ανδρουλάκη – Τα πρόσωπα για την κούρσα της επόμενης μέρας

wp-needuser

Μητσοτάκης στο έργο ύδρευσης της Λίμνης Σμοκόβου: Θα δώσει καθαρό και ποιοτικό νερό σε πάνω από 55.000 κατοίκους

timesadmin

Μητσοτάκης: Δεν μας αφορά τι γίνεται στην αντιπολίτευση – Κοιτάμε να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των πολιτών

timesadmin

«Θέλουμε και Μετρό και δένδρα, όπως σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες», απαντούν στελέχη του Δούκα στην κυβέρνηση

timesadmin