Πριγκόζιν:-Η-wagner-σχεδιάζει-να-στρατολογήσει-30.000-νέους-μαχητές-ως-τα-μέσα-Μαΐου
ΚΟΣΜΟΣ

Πριγκόζιν: Η Wagner σχεδιάζει να στρατολογήσει 30.000 νέους μαχητές ως τα μέσα Μαΐου

Η ρωσική οργάνωση μισθοφόρων Wagner σχεδιάζει να στρατολογήσει περίπου 30.000 νέους μαχητές μέχρι τα μέσα Μαΐου, όπως είπε σήμερα ο ιδρυτής της, Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Σε ηχητικό του μήνυμα στο Telegram ο Πριγκόζιν, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα είπε ότι έχουν ανοίξει κέντρα στρατολόγησης της Wagner σε 42 ρωσικές πόλεις, πρόσθεσε σήμερα ότι αυτά προσλαμβάνουν καθημερινώς 500 με 800 άτομα κατά μέσον όρο.

Ο Πριγκόζιν δεν έδωσε αποδεικτικά στοιχεία για να υποστηρίξει τους αριθμούς αυτούς, τους οποίους το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει με ανεξάρτητο τρόπο.

Οι άνδρες της οργάνωσης υπέστησαν βαριές απώλειες, ενώ ηγούνταν των ρωσικών προσπαθειών να καταλάβουν την ουκρανική πόλη Μπαχμούτ που αντιστέκεται από το περασμένο καλοκαίρι κατά την μεγαλύτερης διάρκειας και πλέον αιματηρή μάχη στον πόλεμο στην Ουκρανία που μετράει ήδη ένα χρόνο.

Τον Ιανουάριο οι ΗΠΑ εκτίμησαν ότι η Wagner διαθέτει περίπου 50.000 μαχητές στην Ουκρανία, ανάμεσά τους και 40.000 κατάδικους τους οποίους ο Πριγκόζιν στρατολόγησε από τις ρωσικές φυλακές με την υπόσχεση ότι θα τους απονεμηθεί χάρη αν επιζήσουν έξι μήνες.

Ουκρανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι περίπου 30.000 μαχητές της οργάνωσης έχουν λιποτακτήσει, έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί–ένας αριθμός που δεν μπορεί να διακριβωθεί με ανεξάρτητο τρόπο.

Ο Πριγκόζιν λέει ότι η στρατολόγηση πάει καλύτερα από το αναμενόμενο και ότι οι εθελοντές είναι σε καλύτερη φυσική κατάσταση σε σχέση με τους κρατούμενους που είχαν καταταγεί παλαιότερα.

Related posts

Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας Ουκρανίας: Η κυβέρνηση γνώριζε καιρό τα κατακτητικά σχέδια της Ρωσίας

timesadmin

Την καταστροφή ουκρανικού εργοστασίου βαλλιστικών πυραύλων Tochka-U στην πόλη Ντνίπρο, ανακοίνωσε το ρωσικό υπ. Άμυνας

timesadmin

Ο Πούτιν είπε στον Μακρόν ότι η Δύση μπορεί να σταματήσει τις “θηριωδίες” στην Ουκρανία

timesadmin

Washington Post: Τα τρία μοντέλα για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία που συζητιούνται στην Ουάσιγκτον

timesadmin

Ουκρανία: Η εταιρεία διαχείρισης του δικτύου ενέργειας λέει ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για την αποκατάσταση των ζημιών

timesadmin

Γερμανία: Άνδρας έριξε το αυτοκίνητό του επάνω σε πεζούς και οχήματα έξω από το αεροδρόμιο Κολωνίας/Βόννης

timesadmin