“Πρεμιέρα”-αυξήσεων-στη-μισθοδοσία-λόγω-αύξησης-του-κατώτατου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

“Πρεμιέρα” αυξήσεων στη μισθοδοσία λόγω αύξησης του κατώτατου

Αυξήσεις στη μισθοδοσία τους θα δουν σήμερα χιλιάδες εργαζόμενοι που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό μετά την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης.

Με τη νέα αύξηση, που ισοδυναμεί με επιπλέον 50 ευρώ τον μήνα, ο κατώτατος μισθός διαμορφώνεται στα 713 ευρώ (μεικτά) από 663 ευρώ που ήταν προηγουμένως. Αντίστοιχα, το κατώτατο ημερομίσθιο αυξάνεται σε 31,85 ευρώ από 29,62 ευρώ που ήταν από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Το ετήσιο όφελος για τους εργαζόμενους από την αύξηση ισούται με έναν επιπλέον μισθό (50 ευρώ η μηνιαία αύξηση επί 14 μισθούς=700 ευρώ). Οι μηνιαίες αποδοχές, αν συνυπολογιστεί η καταβολή 14 μισθών το χρόνο, διαμορφώνονται σε 831,8 ευρώ από 773,5 ευρώ σήμερα. Οι σχεδόν 650.000 εργαζόμενοι που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό θα κερδίσουν από έναν επιπλέον μισθό ετησίως. Με άλλα λόγια, ένας 15ος μισθός προστίθεται στο εξής στο εισόδημά τους.

Αν συνυπολογιστεί και η προηγούμενη αύξηση του κατώτατου μισθού, που έγινε την 1η Ιανουαρίου 2022, προκύπτει αύξηση κατά 9,7% ή 63 ευρώ τον μήνα (από 650 ευρώ στα 713 ευρώ). Δεδομένου ότι καταβάλλονται 14 μισθοί, το όφελος από τη διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού το 2022 διαμορφώνεται στα 882 ευρώ ετησίως (63 ευρώ επί 14 μισθούς).

Στην αύξηση του κατώτατου μισθού αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης.

“Σήμερα πιστώνεται ο πρώτος βασικός μισθός των 713 ευρώ, αυξημένος κατά 50 ευρώ τον μήνα. Πρόκειται για μία αύξηση 10% της κατώτατης αμοιβής, που αποτελεί έναν ακόμη μισθό τον χρόνο. Ένα ακόμη βήμα από τα πολλά που μένουν να γίνουν – και θα γίνουν – για την ανακούφιση των εργαζομένων και ιδίως των πιο αδύναμων”, αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

Related posts

Οι προοπτικές στα ακίνητα και οι τάσεις σε τιμές και ενοίκια

timesadmin

Η επόμενη μέρα για τη ναυτιλία µετά το πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

timesadmin

Συνάντηση του προέδρου του ΕΒΕΑ με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου

timesadmin

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 12,8% η ανεργία τον Φεβρουάριο

timesadmin

Κ. Σκρέκας: Η κυβέρνηση είναι δίπλα σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά για όσο χρειαστεί

timesadmin

e-ΕΦΚΑ: Τη Μ. Τετάρτη, 20 Απριλίου 2022, καταβάλλεται η έκτακτη οικονομική ενίσχυση Πάσχα σε χαμηλοσυνταξιούχους

timesadmin