“Πράσινο-φως”-και-από-Βερολίνο-στην-Ουκρανία-να-χρησιμοποιήσει-γερμανικά-όπλα-στο-Χάρκοβο
ΚΟΣΜΟΣ

“Πράσινο φως” και από Βερολίνο στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει γερμανικά όπλα στο Χάρκοβο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 12:39

Το “πράσινο φως” στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει όπλα που έχει προμηθευτεί από δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, για να αμυνθεί στο Χάρκοβο έδωσε την Παρασκευή το Βερολίνο.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, η Ουκρανία μπορεί να χρησιμοποιήσει όπλα που έχει παραλάβει από χώρες της Δύσης, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, για να αμυνθεί έναντι των ρωσικών επιθέσεων στη συνοριακή περιοχή πέριξ του Χαρκόβου, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Όπως σημείωσε, η Γερμανία συζήτησε με τους συμμάχους της το γεγονός ότι η Ρωσία πραγματοποίησε πλήγματα στην περιοχή του Χαρκόβου από θέσεις γειτονική ρωσική περιοχή και προσθεσε: “Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα, βάσει του διεθνούς δικαίου, να αμυνθεί έναντι αυτών των επιθέσεων. Για να το πράξει, μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει τα όπλα που παρέχονται για αυτόν τον σκοπό σύμφωνα με τις διεθνείς νομικές υποχρεώσεις της, συμπεριλαμβανομένων αυτών που παρέχονται από εμάς”.

Σημειώνεται ότι η δυνατότητα χρήσης δυτικών όπλων από την Ουκρανία σε επιθέσεις της σε ρωσικό έδαφος έχει απασχολήσει έντονα το τελευταίο διάστημα τον διεθνή διάλογο, ενώ το θέμα περιλαμβάνεται και στην ατζέντα της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των χωρών του ΝΑΤΟ, που ξεκίνησε εχθές και ολοκληρώνεται σήμερα, στην Πράγα.

Εν τω μεταξύ, όπως ανέφερε εχθές το Politico, και η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει δώσει “κρυφά” στην Ουκρανία την άδεια να χτυπά στο εσωτερικό της Ρωσίας – αποκλειστικά κοντά στην περιοχή του Χάρκοβο – χρησιμοποιώντας όπλα που παρέχουν οι ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει την Ουκρανία να υπερασπιστεί καλύτερα τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της.

Διαβάστε ακόμη:

Related posts

Δείκτης Ασφαλείας Μονάχου: Οι μεγάλες απειλές για το 2024

timesadmin

Τουρκία: Θα εφαρμόζουμε αυστηρά τη Σύμβαση του Μοντρέ

timesadmin

“Άλμα” άνω του 35% για τη MorphoSys, μετά τις αναφορές για πιθανή εξαγορά από τη Novartis

timesadmin

Αυστραλία: “Όχι” στην τροποποίηση για τη συνταγματική αναγνώριση των δικαιωμάτων των ιθαγενών ψήφισαν οι Αυστραλοί στο δημοψήφισμα

timesadmin

Μπλίνκεν: Ανθρωπιστική βοήθεια $400 εκατ. προς το λαό της Παλαιστίνης

James Rollner

Ευρώπη: Συμφωνία για μια γενική αναμόρφωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας

timesadmin