ΚΟΣΜΟΣ

“Πράσινο φως για κατασκευή νέου ισραηλινού οικισμού στην Ανατολική Ιερουσαλήμ”, λέει ΜΚΟ

Ο δήμος της Ιερουσαλήμ έδωσε την τελική έγκριση για την οικοδόμηση κατοικιών για έναν νέο ισραηλινό οικισμό στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση Peace Now.

Αυτή η “νέα συνοικία”, η οποία θα περιλαμβάνει 1.738 οικιστικές μονάδες, αναμένεται να οικοδομηθεί κατά το ήμισυ στην προσαρτημένη και κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, αναφέρει η μκο.

“Αν δεν υπήρχε ο πόλεμος” μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, “αυτό (η έγκριση) θα σήκωνε πολύ θόρυβο. Είναι ένα πολύ προβληματικό έργο για τη συνέχεια ενός παλαιστινιακού κράτους μεταξύ της νότιας Δυτικής Όχθης και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χαγκίτ Όφραν, αξιωματούχος της Peace Now.

Περίπου 200.000 Ισραηλινοί ζουν στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπου ζουν και 300.000 Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση Ir Amim, που τάσσεται κατά του εποικισμού. Ο ισραηλινός εποικισμός, παράνομος σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, συνεχίζεται υπό κάθε ισραηλινή κυβέρνηση από το 1967, όταν και το Ισραήλ κατέλαβε την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη.

Πηγή: ---

Related posts

Permian Resources: Εξαγοράζει την Earthstone Energy έναντι 4,5 δισ. δολαρίων

timesadmin

Ιταλία: “Η εγκυρότητα των αστυνομικών δυνάμεων δεν μετριέται με τα γκλοπ”, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Ματαρέλα

timesadmin

Πεκίνο: Αναμένει 12 εκατ. τουρίστες το φθινόπωρο

timesadmin

Ιταλία: Η κυβέρνηση Μελόνι ενέκρινε τα νέα μέτρα για το προσφυγικό

timesadmin

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας ζήτησαν Ρωσία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

timesadmin

Τζεφ Μπέζος: Σχεδιάζει να πουλήσει έως και 50 εκατομμύρια μετοχές της Amazon

timesadmin