Πού-είναι-οι-ναυτικοί-που-επέβαιναν-στο-βυθισμένο-“moskva”;
ΚΟΣΜΟΣ

Πού είναι οι ναυτικοί που επέβαιναν στο βυθισμένο “Moskva”;

Έχουν περάσει περί τις 5 μέρες από τότε που βυθίστηκε η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, Moskva, ωστόσο, το Κρεμλίνο παραμένει σιωπηλό σχετικά με την τύχη του πληρώματος του σκάφους. 

Η Ρωσία λέει ότι μια πυρκαγιά στο σκάφος προκάλεσε έκρηξη πυρομαχικών και το καταδρομικό βυθίστηκε καθώς ρυμουλκούνταν εν μέσω καταιγίδας. Η Ουκρανία λέει ότι το έπληξε με πυραύλους Neptune.

Λίγο μετά το περιστατικό στις 14 Απριλίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είπε ότι οι ναύτες απομακρύνθηκαν – χωρίς να αναφέρει πόσοι άνθρωποι επέβαιναν στο σκάφος εκείνη τη στιγμή. Το πολεμικό πλοίο Moskva είχε πλήρωμα 500 ατόμων, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti. Εν τω μεταξύ, ο Ολέξι Αρεστόβιτς, σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, είπε ότι 510 ναύτες θα μπορούσαν να επέβαιναν στο πλοίο.

Το Σαββατοκύριακο, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε εικόνες που δείχνουν, όπως είπε, μερικά από τα μέλη του πληρώματος της Μόσχας στην παρέλαση στην Κριμαία, τα οποία συναντήθηκαν με τον Ανώτατο Διοικητή του Ναυτικού Ναύαρχο Νικολάι Γεβμένοφ. Περίπου 100 ναύτες εθεάθησαν, σύμφωνα με το Reuters.

Στη συνέχεια άρχισαν να εμφανίζονται επίσης αναφορές στα μέσα ενημέρωσης και στα κοινωνικά δίκτυα ότι ναυτικοί ήταν νεκροί, τραυματίες και αγνοούμενοι μετά το συμβάν.

Στις 16 Απριλίου, το Radio Liberty είπε ότι ήταν σε θέση να ταυτοποιήσει έναν από τους σκοτωμένους ναύτες, κατονομάζοντάς τον δόκιμο αξιωματικό Ιβάν Βακρούσεφ. Ανέφερε ότι ο θάνατος επιβεβαιώθηκε από τη σύζυγό του Βαρβάρα. Είπε επίσης ότι άλλα 27 μέλη του πληρώματος αγνοούνται.

Ξεχωριστά, το BBC κατάφερε να μιλήσει με μια γυναίκα που είπε ότι ήταν η μητέρα ενός από τους στρατεύσιμους που υπηρετούσαν στο Moskva. Η Γιούλια Τσίβοβα είπε ότι ο Αντρέι Τσιβόφ, 19 ετών, αγνοούνταν μετά το περιστατικό. Είχε μόνο δυόμισι μήνες υπηρεσίας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει κάνει δημόσια σχόλια για τους αναφερόμενους νεκρούς και αγνοούμενους ναύτες.

Related posts

Moderna: Υπέβαλε αίτημα στον FDA για έγκριση δεύτερης αναμνηστικής δόσεις σε ενήλικες

timesadmin

Το Βέλγιο συμφώνησε να αγοράσει από 10.000 δόσεις των θεραπειών της Pfizer και της Merck κατά της Covid-19

timesadmin

Η Νότια Κορέα θα μπορούσε να έχει παρατεταμένη περίοδο υψηλού πληθωρισμού

timesadmin

Σκωτία: Εντοπίστηκαν έξι κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον

timesadmin

Συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

timesadmin

Ουκρανία: Εγκαταλείπουν τα ανατολικά της χώρας οι Ουκρανοί πολίτες υπό το φόβο της μεγάλης ρωσικής επίθεσης

timesadmin