Πούτιν:-Η-Ρωσία-δεν-μπορεί-να-είναι-στόχος-των-Ισλαμιστών-φουνταμενταλιστών
ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Η Ρωσία δεν μπορεί να είναι στόχος των Ισλαμιστών φουνταμενταλιστών

Η Ρωσία δεν μπορεί να είναι στόχος των Ισλαμιστών φουνταμενταλιστών, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, περίπου δύο εβδομάδες μετά την τρομοκρατική μαζική επίθεση κοντά στη Μόσχα στην οποία τουλάχιστον 144 άνθρωποι σκοτώθηκαν, την ευθύνη της οποίας ανέλαβαν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

“Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι κύριος στόχος εκείνων που διέταξαν την αιματηρή, αποτρόπαια τρομοκρατική ενέργεια στη Μόσχα ήταν να πλήξουν την ενότητα μας” είπε ο Πούτιν σε δηλώσεις που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση.

“Δεν φαίνεται να υπάρχουν άλλοι λόγοι, κανένας άλλος λόγος, επειδή η Ρωσία δεν μπορεί να είναι στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων από του Ισλαμιστές φουνταμενταλιστές. Είμαστε μια χώρα που δείχνει ένα μοναδικό παράδειγμα διαθρησκευτικής αρμονίας και ενότητας, διαθρησκευτικής και διεθνοτικής ενότητας”.

Η Ρωσία έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι η επίθεση έγινε με εντολή της Ουκρανίας, χωρίς να παρουσιάζει αποδεικτικά στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό. Η Ουκρανία έχει αρνηθεί την εμπλοκή και οι Ηνωμένες Πολιτείες -οι οποίες προειδοποίησαν τη Ρωσία εκ των προτέρων για την επικείμενη επίθεση από τους Ισλαμιστές μαχητές- χαρακτήρισαν την εκδοχή της Μόσχας ανοησίες.

Related posts

Ο Μπάιντεν θα εκφωνήσει την ομιλία του για την “κατάσταση της Ένωσης” την 7η Μαρτίου

timesadmin

Πούτιν: “Ανοησίες” τα περί ταυτόχρονου πολέμου των ΗΠΑ με Ρωσία και Κίνα

timesadmin

Σε ακίνητα στην Ευρώπη ξεπλένει το χρήμα του ο υπόκοσμος- Έκθεση Κομισιόν

wp-needuser

Philip Morris International: Αύξηση των καθαρών κερδών στο γ’ τρίμηνο

timesadmin

Τουρκία: Μια ομάδα μουσουλμανικών χωρών θα πιέσει για εκεχειρία στη Γάζα

timesadmin

Αρχηγός Δύναμης Κουντς: Το Ιράν θα κάνει “ό,τι χρειαστεί” για να βοηθήσει τη Χαμάς

timesadmin