thetimes.gr
Που-θα-διατεθούν-τα-κεφάλαια-της-ΑΜΚ-της-Παγκρήτιας-Τράπεζας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Που θα διατεθούν τα κεφάλαια της ΑΜΚ της Παγκρήτιας Τράπεζας

Ψηφιακός μετασχηματισμός με επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες και υποδομές, εξορθολογισμό του δικτύου, πανελλαδική επέκταση μέσω της συγχώνευσης με Τράπεζα Χανίων και HSBC.

To ρόλο μιας μεσαίου μεγέθους τράπεζας, που θα καλύψει το κενό που υπάρχει σήμερα μεταξύ των τεσσάρων συστημικών και των μικρών της χώρας, διεκδικεί η Παγκρήτια Τράπεζα, μέσα από τη συγχώνευση με την Τράπεζα Χανίων και την απορρόφηση της HSBC Ελλάδος.

Όπως έχει τονίσει η διοίκηση της Παγκρήτιας, βασικός άξονας του αναπτυξιακού σχεδιασμού αποτελεί παράλληλα η χρηματοδότηση των μικρών και μεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε τμήματα της αγοράς με ιδιαίτερη δυναμική όπως ο τουρισμός, η ενέργεια και ο μετασχηματισμός της πρωτογενούς παραγωγής.

Τα αντληθέντα κεφάλαια από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 98 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθούν για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της τράπεζας μέσω σημαντικών επενδύσεων σε νέες τεχνολογίες και υποδομές. Θα επιτρέψουν επίσης τον εξορθολογισμό του δικτύου της, με παράλληλη επέκταση της φυσικής παρουσίας της πανελλαδικά, αξιοποιώντας το νέο γεωγραφικό αποτύπωμα που προκύπτει από τη συνένωση των δικτύων των τριών τραπεζών.

Η διοίκηση της Τράπεζας εκτιμά ότι οι στρατηγικές αυτές κινήσεις θα ολοκληρωθούν μεσοπρόθεσμα και θα μετασχηματίσουν την Παγκρήτια σε μια σύγχρονη, πελατοκεντρική, ευέλικτη και απόλυτα ανταγωνιστική τράπεζα. Για τον σχεδιασμό αυτό έχει ήδη ενημερωθεί η Τράπεζα της Ελλάδος μέσω του αναλυτικού 5ετούς επιχειρηματικού και κεφαλαιακού πλάνου που υποβλήθηκε πρόσφατα και εντός της συμφωνημένης προθεσμίας.

Η δημιουργία μιας νέας κουλτούρας στην τραπεζική εξυπηρέτηση που θα συνδυάζει ευελιξία και φιλική αντιμετώπιση προς τον πελάτη, με εξειδικευμένες γνώσεις και αναβαθμισμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες, είναι ο πρώτος στόχος της διοίκησης της Παγκρήτιας Τράπεζας, μετά τη συγχώνευση με την Τράπεζα Χανίων και την απορρόφηση των εργασιών της HSBC στην Ελλάδα. Η πελατοκεντρική αυτή κουλτούρα αναμένεται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο μέσα από το συνδυασμό της εμπειρίας των στελεχών των δύο τραπεζών της Κρήτης, με την τεχνογνωσία του στελεχιακού δυναμικού της HSBC.  

Το συγκριτικό αυτό πλεονέκτημα θα δώσει στην Παγκρήτια τη δυνατότητα να διεκδικήσει με αξιώσεις το ρόλο μιας μεσαίου μεγέθους τράπεζας που θα καλύψει το κενό που υπάρχει σήμερα ανάμεσα στις τέσσερις συστημικές και τις μικρές τράπεζες της χώρας.

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που ολοκληρώνεται την Τρίτη 11 Οκτωβρίου αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό στην αναδιοργάνωση και τον μετασχηματισμό της Τράπεζας που έχει ξεκινήσει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και ήδη υλοποιείται από την έμπειρη διοικητική της ομάδα, υπό τον Δημήτρη Δημόπουλο και τον Αντώνη Βαρθολομαίο.

Related posts

Σεπτέμβριος όπως… Αύγουστος με πάνω από 4 εκατ. τουρίστες

timesadmin

Αδ. Γεωργιάδης: Βούλησή μας είναι να βοηθηθούν τα ευάλωτα νοικοκυριά

timesadmin

Νέες καταβολές πρώτης αρωγής ύψους 500.000 ευρώ προς τους πληγέντες από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού

timesadmin

Εγκρίθηκαν ευρωπαϊκοί πόροι 1,9 δισ. για τη διαχείριση του μεταναστευτικού και τη φύλαξη των συνόρων

timesadmin

ΙΟΒΕ: Οριακή υποχώρηση του οικονομικού κλίματος τον Μάιο

timesadmin

Τι αλλάζει με το νέο Ασφαλιστικό νομοσχέδιο

timesadmin