Πορτογαλία:-Τριήμερο-εθνικό-πένθος-για-τον-θάνατο-της-βασίλισσας-Ελισάβετ-κήρυξε-η-κυβέρνηση
ΚΟΣΜΟΣ

Πορτογαλία: Τριήμερο εθνικό πένθος για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ κήρυξε η κυβέρνηση

Η Πορτογαλία κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος, από τις 18 μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, προς τιμή της βασίλισσας Ελισάβετ που απεβίωσε την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε απόψε η κυβέρνηση.

Αυτή η περίοδος πένθους αποφασίστηκε “προς τιμή της Μεγαλειότητάς της, της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄”, η οποία “σημάδεψε το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα και το πρώτο τέταρτο του 21ου αιώνα”, σύμφωνα με την ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Η κυβέρνηση υπενθύμισε εξάλλου ότι η Βρετανία είναι “ο παλαιότερος σύμμαχος” της Πορτογαλίας. Οι αρχές υπενθυμίζουν συχνά ότι οι δύο χώρες υπέγραψαν την παλαιότερη συμμαχία μεταξύ κρατών που παραμένει ακόμη σε ισχύ, με βάση μια συνθήκη του 1386.

Χιλιάδες Βρετανοί συμμετέχουν από χθες στο λαϊκό προσκύνημα της Ελισάβετ, η κηδεία της οποίας θα τελεστεί στις 19 Σεπτεμβρίου στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ παρουσία ηγετών απ’ όλον τον κόσμο. Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι θα παραστεί στην κηδεία.

- Α-

Related posts

Συνάντηση Μελόνι – Μακρόν στη Ρώμη

timesadmin

Λίβανος: Ο στρατός εντόπισε ακόμη οκτώ πτώματα ανοικτά της Τρίπολης

timesadmin

Ο Πούτιν δεν έκανε δεκτή την παραίτηση της διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας

timesadmin

Βρετανία: Οι ακτιβιστές της Extinction Rebellion ανακοινώνουν ότι αλλάζουν τακτική και θα πάψουν να προκαλούν προβλήματα στο κοινό και τις επιχειρήσεις

timesadmin

Η Citigroup δυσκολεύτηκε να παρακολουθήσει τους traders του Ην. Βασιλείου που αποκόμισαν 3,1 δισ. δολάρια

timesadmin

Επίθεση σε ξενοδοχείο στην Καμπούλ: Σκοτώθηκαν τρεις από τους δράστες

timesadmin