Πορτογαλία:-Σε-1,68-δισ.-ευρώ-υπολογίζεται-το-συνολικό-κόστος-των-μέτρων-για-τη-συγκράτηση-του-πληθωρισμού
ΚΟΣΜΟΣ

Πορτογαλία: Σε 1,68 δισ. ευρώ υπολογίζεται το συνολικό κόστος των μέτρων για τη συγκράτηση του πληθωρισμού

Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα δήλωσε χθες Σάββατο ότι η κυβέρνησή του έχει δαπανήσει φέτος 1,68 δισεκ. ευρώ σε μέτρα για τη συγκράτηση του πληθωρισμού.

Σύμφωνα με τον πορτογάλο πρωθυπουργό, τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για δημοσιονομικά μέτρα με σκοπό την καταπολέμηση της αύξησης των τιμών και τον περιορισμό του κόστους παραγωγής, καθώς και για τη στήριξη “των ευάλωτων νοικοκυριών και των πιο εξαρτώμενων από την ενέργεια οικονομικών δραστηριοτήτων”.

Μιλώντας σε συνέδριο του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην πόλη Αβέιρο, στη βόρεια ακτή της Πορτογαλίας, ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα τόνισε ότι ήταν απαραίτητο να δαπανηθεί αυτό το ποσό επειδή ο πληθωρισμός αυξήθηκε σε επίπεδα “πρωτόγνωρα για αυτήν τη γενιά”.

Τα δημοσιονομικά μέτρα που έλαβε η πορτογαλική κυβέρνηση για τον ενεργειακό τομέα μείωσαν τη φορολογική επιβάρυνση στα καύσιμα κατά 18 ποσοστιαίες μονάδες, δήλωσε. “Αν δεν είχαν υιοθετηθεί αυτά τα μέτρα, για 50 λίτρα ντίζελ ένας Πορτογάλος θα πλήρωνε 14 ευρώ επιπλέον, ενώ για 50 λίτρα βενζίνης θα πλήρωνε 16 ευρώ περισσότερα”, εξήγησε ενδεικτικά.

Ανέφερε επίσης ότι 120 εκατομμύρια ευρώ δαπανήθηκαν μόνο για να συγκρατηθούν οι τιμές των βασικών ειδών διατροφής, με σκοπό να ανακουφιστούν περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευάλωτα νοικοκυριά.

“Όπως και με την πανδημία, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πρόκληση παγκόσμιας κλίμακας, την οποία οφείλουμε να είμαστε σε θέση να τη διαχειριστούμε”, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας.

Πηγή: Α-

Related posts

Γαλλία: Ο πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εκτιμά πως ο γαλλικός στρατός δεν θα μπορούσε να αντεπεξέλθει για πολύ σε έναν πόλεμο όπως αυτός στην Ουκρανία

timesadmin

Ιταλία: Μέρος των ιταλικών σούπερ μάρκετ περιορίζει τις πωλήσεις τροφίμων

timesadmin

Η αστυνομία της Νορβηγίας συνέλαβε ύποπτο Ρώσο κατάσκοπο

timesadmin

Ουκρανία: Πόλη κοντά στο Κίεβο “καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς”, σύμφωνα με Ουκρανό αξιωματούχο

timesadmin

Τουρκία: Σταματούν οι έρευνες για την ανεύρεση επιζώντων από τον σεισμό, με εξαίρεση δύο επαρχίες

timesadmin

Ζελένσκι στο κοινοβούλιο του Ισραήλ: Θα πρέπει να ζήσετε με τις επιλογές που θα κάνετε για το αν θα βοηθήσετε την Ουκρανία

timesadmin