Πορτογαλία:-Διαδηλώσεις-με-μισθολογικά-αιτήματα-απέναντι-στην-ακρίβεια
ΚΟΣΜΟΣ

Πορτογαλία: Διαδηλώσεις με μισθολογικά αιτήματα απέναντι στην ακρίβεια

Χιλιάδες ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, απ’ όλη την Πορτογαλία, διαδήλωσαν σήμερα στη Λισαβόνα ζητώντας αυξήσεις μισθών και μέτρα για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους διαβίωσης.

“Το κόστος διαβίωσης είναι αβάσταχτο” και “Είναι απαράδεκτο να φτωχαίνεις δουλεύοντας”, φώναζαν οι συγκεντρωμένοι που έκαναν πορεία στην κεντρική λεωφόρο της πρωτεύουσας.

“Η κατάσταση είναι πραγματικά δύσκολη”, σχολίασε ο Ινάσιο Κατέλα, 61 ετών, από το Τόρες Βέντρας, που απέχει περίπου 60 χιλιόμετρα από τη Λισαβόνα. “Επείγει να δώσουμε μια νέα ώθηση στη δουλειά μας, στην καριέρα μας και στους μισθούς μας”, εξήγησε η Ρακέλ Σίλβα, 42 ετών, διοικητική υπάλληλος σε ένα νοσοκομείο της κεντρικής Πορτογαλίας.

Η διαδήλωση αυτή έγινε με πρωτοβουλία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργαζομένων (CGTP), μία ημέρα μετά τη γενική απεργία στον δημόσιο τομέα με αίτημα να αυξηθούν οι μισθοί. Η CGTP ζητά επίσης να συγκρατηθούν οι τιμές των βασικών αγαθών, να σταματήσουν οι αυξήσεις των ενοικίων και των στεγαστικών δανείων, καθώς και να ληφθούν μέτρα για να αντιμετωπιστεί η εργασιακή ανασφάλεια.

Το 2022 ο πληθωρισμός έφτασε το 7,8%, στο υψηλότερο επίπεδό του τα τελευταία 30 χρόνια.

“Απαιτούμε αυξήσεις, αλλά πραγματικές αυξήσεις, πάνω από τον πληθωρισμό, ώστε να ξαναβρούμε και να ενισχύσουμε την αγοραστική δύναμη των οικογενειών”, είπε η γενική γραμματέας της CGTP, Ιζαμπέλ Καμαρίνια, απευθυνόμενη στους διαδηλωτές. “Θέλουμε αυξήσεις τουλάχιστον κατά 10% και όχι λιγότερα από 100 ευρώ για όλους τους μισθωτούς”, πρόσθεσε.

Πηγή: -

Related posts

Σερβία: “Κατηγορώ” κατά Ουκρανίας περί fake απειλών για βόμβες σε αεροσκάφη της Air Serbia

timesadmin

Exxon Mobil: Διπλασιάστηκαν τα κέρδη ανά μετοχή στο α΄ τρίμηνο

timesadmin

Βρυξέλλες: Τα μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας σε δημόσιους χώρους

timesadmin

Στο 57,68% επισήμως (121,62% ανεπισήμως) ο πληθωρισμός στην Τουρκία – Έρχονται νέες μειώσεις επιτοκίων

timesadmin

Ουκρανία: Καθορίζει την τιμή του νομίσματος η κεντρική τράπεζα, απαγορεύει τις αγορές FX στη διατραπεζική αγορά

timesadmin

Που οφείλεται η δημοσκοπική μείωση της διαφοράς μεταξύ Μακρόν-Λεπέν

timesadmin