ΕΛΛΑΔΑ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Δωδεκάνησα, Σάμο και Ικαρία σήμερα

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε ορισμένες περιοχές της χώρας σήμερα Σάββατο 8 Ιουλίου, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ctwiy196vxfl)

Συγκεκριμένα, στην κατηγορία κινδύνου 4 βρίσκονται τα Δωδεκάνησα (ειδικότερα Ρόδος, Κάλυμνος, Κως και Κάρπαθος), η Σάμος και η Ικαρία.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr)του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Ειδήσεις σήμερα:

ΝΑΤΟ: 12 Ιουλίου το ραντεβού Μητσοτάκη-Ερντογάν στο Βίλνιους

Φλωρίδης: Ποινές και πρόστιμα στους καθ’ έξιν μηνυτές

Κέρκυρα: Η στιγμή που νταής αμαξάς επιτίθεται σε ποδηλάτη που φώναξε για το νεκρό άλογο – Δείτε βίντεο

Related posts

Θεσσαλονίκη: Όταν πίνει κάνει άσχημα πράγματα, λέει ο 15χρονος που κατήγγειλε τον πατέρα του για ενδοοικογενειακή βία

timesadmin

Αγωνία για τον Μπάμπη που αγνοείται – Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών στο Μεσολόγγι

timesadmin

Κακοκαιρία: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και πού θα γίνει τηλεκπαίδευση την Τετάρτη

timesadmin

Θεσσαλονίκη: Απείλησε ότι θα ξεκοιλιάσει τη μητέρα του παιδιού του και θα την θάψει στο Σέιχ Σου

timesadmin

Βρήκαν 64 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με γαρίδες στον Πειραιά – Δείτε σε βίντεο πώς τα εντόπισαν

timesadmin

Κέρκυρα: Απαγόρευση κυκλοφορίας τη Δευτέρα σε περιοχές λόγω υψηλής επικινδυνότητας για πυρκαγιά

timesadmin