Πολιτικοί-τριγμοί-στο-Ισραήλ:-Πρόταση-Γκαντζ-για-διάλυση-κοινοβουλίου-και-πρόωρες-εκλογές
ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτικοί τριγμοί στο Ισραήλ: Πρόταση Γκαντζ για διάλυση κοινοβουλίου και πρόωρες εκλογές

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16.46

Το κεντρώο κόμμα του Μπένι Γκαντζ – μέλος του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ – πρότεινε τη διεξαγωγή ψηφοφορίας για τη διάλυση του κοινοβουλίου.

Πρόκειται για προσπάθεια να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές, ανέφερε το κόμμα του σε ανακοίνωσή του την Πέμπτη, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο pρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ξεπέρασε τον υπουργό Γκαντζ ως η προτιμώμενη επιλογή στις δημοσκοπήσεις ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός σε τηλεοπτική έρευνα που προβλήθηκε την Τετάρτη, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά εδώ και έναν χρόνο που ο νυν επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης έλαβε υψηλότερο ποσοστό από τον αντίπαλό του.

Η δημοσκόπηση του Channel 12 έδειξε επίσης ότι το δεξιό κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου βρίσκεται ακόμη πίσω από την κεντρώα Εθνική Ένωση του Γκαντζ, ενώ έδειξε ότι μια πιθανή συμμαχία δεξιών τέως συμμάχων του Νετανιάχου θα μπορούσε να κερδίσει διψήφιο αριθμό βουλευτικών εδρών, στερώντας τες κυρίως από την Εθνική Ένωση.

Εάν οι εκλογές γίνονταν σήμερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Εθνική Ένωση θα λάμβανε 25 από τις 120 έδρες στην Κνεσέτ, ενώ το Λικούντ θα κέρδιζε 21.

Η διαφορά τεσσάρων εδρών μεταξύ των δύο κομμάτων έχει μειωθεί από το υψηλό των 19 εδρών σε δημοσκόπηση του Δεκεμβρίου, όταν το κόμμα του Γκαντς προηγείτο του κόμματος του Νετανιάχου με 37 έδρες έναντι 18, σημείωσε το δίκτυο.

Related posts

Ο αμερικανικός στρατός επιβεβαίωσε ότι πραγματοποίησε νέα πλήγματα κατά των Χούθι

timesadmin

Ιράν: Νέα καταδίκη της φυλακισμένης νομπελίστριας Ναργκίς Μοχαμαντί – Έχει καταδικαστεί και σε 154 χτυπήματα με μαστίγιο

timesadmin

Χαμάς: Σκοτώθηκε ο ανώτερος στρατιωτικός διοικητής Αϊμάν Νοφάλ σε ισραηλινή αεροπορική επίθεση

timesadmin

Η Ρ. Μέτσολα υπέβαλε την υποψηφιότητά της για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

wp-needuser

Χονγκ Κονγκ: Καταδίκη 14 ακτιβιστών σε μια δίκη – πλήγμα για τη δημοκρατία

James Rollner

Τα πρώτα ολλανδικά F-16 που προορίζονται για την Ουκρανία εστάλησαν στη Ρουμανία

timesadmin