Πολεμική-Αεροπορία:-Παραδόθηκε-το-20ό-f-16-viper
ΕΛΛΑΔΑ

Πολεμική Αεροπορία: Παραδόθηκε το 20ό F-16 Viper

Το 20ό αεροσκάφος F-16 που αναβαθμίστηκε στη διαμόρφωση «Viper» παραδόθηκε στην Πολεμική Αεροπορία από την Lockheed Martin και την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ).

«Η Lockheed Martin είναι περήφανη που συνεργάζεται με την ΕΑΒ για την αναβάθμιση των F-16 στην προηγμένη διαμόρφωση Viper ως μέρος των λύσεών μας, 21st Century Security®, για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία», δήλωσε ο OJ Sanchez, αντιπρόεδρος του Integrated Fighter Group της Lockheed Martin. «Αυτές οι αναβαθμίσεις διαθέτουν προηγμένες δυνατότητες που ενισχύουν το ρόλο της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την διαλειτουργικότητά του, καθώς στις ειρηνευτικές και αποτρεπτικές επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη».

Αναβαθμίζονται 84 F-16 μέχρι το 2027

Η Lockheed Martin, σε συνεργασία με την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), αναβαθμίζει 84 αεροσκάφη F-16 στη διαμόρφωση Viper, με στόχο την ολοκλήρωσή του προγράμματος μέχρι το 2027.

Οι εργασίες για τα αεροσκάφη πραγματοποιούνται στην ΕΑΒ, με την καθοδήγηση των ομάδων της Lockheed Martin που βρίσκονται τόσο στους χώρους στην ΕΑΒ όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Με 16 ακόμα αεροσκάφη σε εξέλιξη προς αναβάθμιση σε διαμόρφωση Viper, επιπλέον αεροσκάφη αναμένεται να παραδοθούν κατά τη διάρκεια του έτους.

Σύμφωνα με τη Lockheed Martin, η συνεργασία ενισχύει τη διαλειτουργικότητα της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και περιλαμβάνει προηγμένες βελτιώσεις ασφάλειας και συστημάτων, όπως το ραντάρ APG-83 και το σύστημα αυτόματης αποφυγής σύγκρουσης εδάφους, ενώ η εταιρεία κάνει λόγο για πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε οικονομικά οφέλη στην ελληνική αμυντική βιομηχανία και την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία μέσω αυτής της μακροχρόνιας συνεργασίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Παρέμβαση εισαγγελέα για την επίθεση Αυγενάκη στον υπάλληλο του αεροδρομίου

Καταργείται το τέλος χαρτοσήμου σε 600 συναλλαγές – Τι αλλάζει με το νέο ψηφιακό πλαίσιο

Τέσσερις προσαγωγές για τη φωτιά στα Γλυκά Νερά – Εξετάζεται να ξέσπασε μετά από πτώση drone

Related posts

Ανδρέας Λοβέρδος: Ποια είναι η Δήμητρα Σιγάλα με την οποία είναι ζευγάρι τους τελευταίους 11 μήνες

timesadmin

Καιρός: Υποχωρούν οι άνεμοι, ανεβαίνει η θερμοκρασία

timesadmin

Χρήστος Γιαλιάς: Χοντροκομμένη η δολοφονία, ρίσκαραν πολύ οι δράστες, λέει ο Αλέξης Κούγιας

timesadmin

Σχολικά βοηθήματα: Ποια να επιλέξετε ανάλογα με την τάξη

timesadmin

Έγκλημα στη Θεσσαλονίκη: «Ο πατέρας της δεν ήξερε για την εγκυμοσύνη της», λέει συγγενικό πρόσωπο της Γεωργίας

timesadmin

Μαρία Καρρά: Πλήρωσε 50.000 ευρώ ως εγγύηση για την υπόθεση του πόθεν έσχες

timesadmin