Ποιοι-είναι-οι-servicers-που-υπέβαλαν-αίτημα-για-νέα-άδεια-στην-ΤτΕ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι είναι οι servicers που υπέβαλαν αίτημα για νέα άδεια στην ΤτΕ

Της Βάσως Αγγελέτου

Αίτημα ανανέωσης της άδειας λειτουργίας τους στην Ελλάδα υπέβαλαν 18 από τις 23 εταιρείες διαχείρισης που έχουν αδειοδοτηθεί συνολικά στη χώρα μας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 29 Μαρτίου εξέπνευσε η προθεσμία που είχε δώσει η Τράπεζα της Ελλάδος στους servicers προκειμένου να υποβάλουν αίτημα εκ νέου αδειοδότησης, συνοδευόμενο από business plan τριετίας.  

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έως το βράδυ της Δευτέρας τέσσερις εταιρείες είχαν δηλώσει στον Επόπτη την απόφασή τους να αποχωρήσουν από την Ελλάδα, ενώ αναμένεται να αποχωρήσει ακόμη μία.

Στις εταιρείες που υπέβαλαν αίτημα επαναδειοδότησης περιλαμβάνονται οι doValue, Cepal, Intrum, Qquant, UCI, EOS, APS, DV1, Veraltis, Mount Street, NPA, Thea Artemis, First Capital, Pillarstone, Silverton, Veraltis, Hilipoges  Hellas, EuPraxis και Copernicus.

Πηγές με γνώση των διαδικασιών αναφέρουν, πάντως, ότι δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα αδειοδοτηθούν και οι 18 servicers που υπέβαλαν αίτημα, καθώς αυτό θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο διαθέτουν χαρτοφυλάκιο υπό διαχείριση δανείων και κατά πόσο τα επιχειρησιακά τους σχέδια είναι βιώσιμα.

Επιπλέον, θα εξεταστεί εάν κάποιες από αυτές σκοπεύουν να ασχοληθούν με την παροχή πιστώσεων -αντικείμενο, πάντως, για το οποίο απαιτείται πρόσθετο ελάχιστο κεφάλαιο και πρόσθετη διαδικασία αδειοδότησης. 

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει η εταιρεία Pillarstone η οποία εξαγοράστηκε πρόσφατα από την  Hellenic Finance του Άνθιμου Θωμόπουλου με σκοπό να δραστηριοποιηθεί στην αναχρηματοδότηση των ρυθμιζόμενων δανείων. Όπως εξήγησε ο ίδιος στο Capital.gr, η στρατηγική του επικεντρώνεται στα ρυθμισμένα στεγαστικά δάνεια με στόχο την αναχρηματοδότησή τους με βιώσιμους όρους για τους δανειολήπτες.

Related posts

Οι 5 μεγάλες αδικίες του ασφαλιστικού – Το ποσοστό αναπλήρωσης και οι ρυθμίσεις

James Rollner

Καμπανάκι για το ασφαλιστικό – Μόνο 1,7 εργαζόμενοι για κάθε συνταξιούχο

timesadmin

Ποιο είναι πραγματικά το κόστος των τηλεπικοινωνιών σε Ελλάδα και Ευρώπη

timesadmin

Κίνα-ASEAN: Υπογραφή επτά συμφωνιών οικονομικής συνεργασίας 12,1 δισεκατομμυρίων γιουάν

timesadmin

KPMG Global Economic Outlook: Υποχωρεί ο πληθωρισμός – Τροχοπέδη τα υψηλά επιτόκια και η αβεβαιότητα των πολιτικών

timesadmin

ΤτΕ: Αύξηση 30,7% στις ταξιδιωτικές εισπράξεις το 5μηνο – Στα 2,33 δισ. το πλεόνασμα ταξιδιωτικού ισοζυγίου

timesadmin