Ποια-ξενοδοχεία-4-και-5-αστέρων-βγαίνουν-στο-σφυρί-τον-Ιούνιο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποια ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων βγαίνουν στο σφυρί τον Ιούνιο

Της Ελευθερίας Πιπεροπούλου

Τρία “βαριά” σφυριά για ένα 5στερο και δύο 4στερα ξενοδοχεία έχουν προγραμματιστεί για το υπόλοιπο του Ιουνίου. Υπενθυμίζεται ότι οι πλειστηριασμοί που είχαν προγραμματιστεί για την περασμένη και την επόμενη εβδομάδα έχουν ανασταλεί λόγω Ευρωεκλογών.

Το “Lindos Memories” στη Ρόδο

Εφόσον, λοιπόν, δεν υπάρξει κάποια προσπάθεια αναστολής της διαδικασίας, για τις 19 Ιουνίου 2024 έχει προγραμματιστεί νέο σφυρί για το ξενοδοχείο 5 αστέρων με την επωνυμία “Lindos Memories”, το οποίο βρίσκεται κοντά στον παραδοσιακό οικισμό της Λίνδου, στη Ρόδο. Ο πλειστηριασμός έχει επισπεύδουσα τη Cepal και τιμή πρώτης προσφοράς τα 6,6 εκατ. ευρώ. Η ίδια τιμή εκκίνησης είχε οριστεί και στον πλειστηριασμό που είχε προγραμματιστεί για τις 22 Φεβρουαρίου 2024, ωστόσο τότε η διαδικασία τέθηκε σε αναστολή.

Ο πλειστηριασμός στρέφεται κατά της ιδιοκτήτριας εταιρείας “Klimatair”. Όμως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι από τον Μάιο του 2002 το ξενοδοχείο είχε μισθωθεί για διάρκεια 20 ετών στην “Ξενοδοχεία Ελλάδος Mitsis Company”. Η εν λόγω μίσθωση είχε παραταθεί για επιπλέον δύο έτη.

Αξιοσημείωτο είναι ότι εις βάρος της “Klimatair” αναρτήθηκε χθες ένας νέος πλειστηριασμός, επίσης για το ξενοδοχείο “Lindos Memories”, με επισπεύδουσα αυτή τη φορά την ΑΑΔΕ. Ο πλειστηριασμός αυτός έχει προγραμματιστεί για τις 26 Ιουνίου 2024 και έχει τιμή πρώτης προσφοράς τα 7,5 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται στο απόσπασμα της κατασχετήριας έκθεσης, το σφυρί αφορά ένα ακίνητο επιφάνειας 25.310,50 τ.μ. που βρίσκεται στη θέση “Πετροκοπιό” στην κτηματική περιφέρεια του Δήμου Λινδίων. Εντός του ακινήτου υφίσταται ξενοδοχειακή μονάδα με την επωνυμία “Lindos Memories” τριών αστέρων – κατηγορίας 70 δωματίων δυναμικότητας 150 κλινών, η οποία αποτελείται από δύο διώροφα συγκροτήματα με υπόγειο ημιυπαίθριους χώρους, πισίνα, κιόσκι μπαρ και βοηθητικό κτίσμα. Η επιφάνεια των υπογείων είναι 805,10 τ.μ. περίπου όπου στεγάζονται υπηρεσίες του ξενοδοχείου και 4 διπλές τουαλέτες. Η επιφάνεια των ισογείων είναι 778,83 τ.μ. περίπου όπου υπάρχουν δυο γραφεία , ο χώρος υποδοχής, ένα εστιατόριο ένα μπαρ το τηλεφωνικό κέντρο 23 δωμάτια και 4 διπλές τουαλέτες. Η επιφάνεια των ημιυπαίθριων χώρων είναι 565,63 τ.μ. περίπου.

Όλοι οι χώροι του ξενοδοχείου είναι κλιματιζόμενοι από κεντρική μονάδα, εκτός των σουιτών οι οποίες έχουν αυτόνομη κλιματιστική μονάδα η κάθε μια.

Η πισίνα ευρίσκεται στο νότιο του ξενοδοχείου προς τη θάλασσα και έχει επιφάνεια 300 τ.μ. περίπου. Το κιόσκι –μπαρ είναι λυόμενης κατασκευής στο νότιο μέρος του ξενοδοχείου προς τη θάλασσα επιφάνειας 45 τ.μ. περίπου. Το βοηθητικό κτίσμα ευρίσκεται στο δυτικό μέρος του ξενοδοχείου και έχει επιφάνεια 45 τ.μ. περίπου. Το ξενοδοχείο είναι τελειωμένο με τις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις πόρτες και παράθυρα πλακάκια σε όλα τα δάπεδά του, καθώς και όλα τα απαραίτητα για τη λειτουργία του.

Το ξενοδοχείο περιβάλλεται από διαμορφωμένο χώρο με κήπους, δρομίσκους και ράμπες των υπογείων επιφάνειας 7000 τ.μ. περίπου.

Το ξενοδοχείο με τον περιβάλλοντα αυτό χώρο είναι περιφραγμένο με μαντρότοιχο σε όλες τις πλευρές του εκτός της πλευράς προς τη θάλασσα. Σημειώνεται ότι δεν περιλαμβάνεται στην κατάσχεση ο κινητός εξοπλισμός του ως άνω ξενοδοχείου.

Το “Royal Beach Hotel” στην Κάρπαθο

Για ακόμα μία φορά, και συγκεκριμένα στις 19 Ιουνίου 2024, θα χτυπήσει το σφυρί
για το ξενοδοχείο “Royal Beach Hotel” στην Κάρπαθο, με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει οριστεί στα 3,2 εκατ. ευρώ, ενώ επισπεύδουσα είναι η PQH.

Ο πλειστηριασμός αφορά συγκεκριμένα ένα αγροτεμάχιο που βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλεως και ορίων οικισμών του ενιαίου Δήμου Καρπάθου, στη θέση “Άγιος Νικόλαος”, εμβαδού 12.598,192 τ.μ. Εντός του πιο πάνω περιγραφόμενου
αγροτεμαχίου έχει ανεγερθεί ξενοδοχειακή μονάδα με την επωνυμία “Royal Beach Hotel”.

Το ξενοδοχείο είναι δυναμικότητας 56 δωματίων και 98 κλινών και αποτελείται από τα εξής πέντε κτίρια:

1) κεντρικό κτίριο αποτελούμενο από υπόγειο εμβαδού 315 τ.μ. με τέσσερις αποθήκες, μηχανοστάσιο ανελκυστήρα, πλυντήριο – στεγνωτήριο, λινοθήκη, τρία wc και ντουζ και ψυκτικό θάλαμο, ισόγειο εμβαδού 315 τ.μ. με χώρο υποδοχής, σαλόνι, μπαρ, εστιατόριο, κουζίνα και τρία wc και πρώτο όροφο εμβαδού
315 τ.μ. με αίθουσα θεάτρου, σουίτα 60 τ.μ., δύο wc και δύο γραφεία,

2) κτίριο Α’ αποτελούμενο από υπόγειο εμβαδού 60 τ.μ. με δύο στούντιο εμβαδού 30 τ.μ. περίπου έκαστο και wc, ισόγειο εμβαδού 60 τ.μ. με δύο στούντιο εμβαδού 30 τ.μ. περίπου έκαστο και wc και πρώτο όροφο εμβαδού 55 τ.μ. με ένα διαμέρισμα με wc,

3) κτίριο Β’ αποτελούμενο από υπόγειο εμβαδού 300 τ.μ. με τέσσερα ημιτελή στούντιο εμβαδού 30 τ.μ. έκαστο, έξι αποθήκες και ένα χώρο για τη γεννήτρια
ηλεκτρικού ρεύματος, ισόγειο εμβαδού 300 τ.μ. με δέκα στούντιο εμβαδού 30 τ.μ. έκαστο και wc και πρώτο όροφο εμβαδού 300 τ.μ. με πέντε διαμερίσματα δίχωρα εμβαδού 55 τ.μ. με wc,

4) κτίριο Γ’ αποτελούμενο από υπόγειο εμβαδού 360 τ.μ. με δέκα στούντιο εμβαδού 30 τ.μ. έκαστο και αποθήκη εμβαδού 60 τ.μ. περίπου, ισόγειο εμβαδού 360 τ.μ. με δώδεκα στούντιο εμβαδού 30 τ.μ. έκαστο και wc και πρώτο όροφο εμβαδού 360 τ.μ. με έξι διαμερίσματα δίχωρα εμβαδού 55 τ.μ. με wc και

5) κτίριο Δ’ αποτελούμενο από ισόγειο επιφάνειας 120 τ.μ. με τέσσερα στούντιο
εμβαδού 30 τ.μ. έκαστο και wc και πρώτο όροφο επιφάνειας 110 τ.μ. με δύο διαμερίσματα δίχωρα εμβαδού 55 τ.μ. με wc.

Ο περιβάλλων χώρος είναι πλακοστρωμένος και διαμορφωμένος. Διαθέτει χώρο
parking, πισίνα εμβαδού 130 τ.μ. περίπου και ένα εκκλησάκι εμβαδού 15 τ.μ.

To “Chora Resort” στην Φολέγανδρο

Με τιμή πρώτης προσφοράς τα 2.509.000 ευρώ και επισπεύδουσα την Cepal, έχει
προγραμματιστεί εκ νέου να πλειστηριαστεί στις 19 Ιουνίου 2024 το “Chora Resort” στην Φολέγανδρο. Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο ξενοδοχείο είχε
προγραμματιστεί πλειστηριασμός για τις 6 Σεπτεμβρίου 2023, αλλά η διαδικασία είχε τεθεί τότε σε αναστολή.

πιν

Ο πλειστηριασμός αφορά συγκεκριμένα έναν αγρό, επιφανείας 3.201,31 τ.μ., που
βρίσκεται στην κτηματική περιφέρεια της Κοινότητας Χώρας Φολεγάνδρου, επί της κοινοτικής οδού Χώρας-Καραβοστάση.

Επί του ανωτέρου έχει ανεγερθεί το ξενοδοχειακό συγκρότημα με την επωνυμία
“Chora Resort”, το οποίο έχει συνολικό εμβαδό 1.266,98 τ.μ. και αποτελείται από
κτίριο Α’ εμβαδού 215,44 τ.μ., κτίριο Β’ εμβαδού 402,06 τ.μ., κτίριο Γ’ εμβαδού 211,41 τ.μ. και κτίριο Δ’ εμβαδού 275,51 τ.μ., κτίριο Ε’ εμβαδού 107,95 τ.μ. και κτίριο Ζ’ εμβαδού 54,41 τ.μ.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, πρόκειται για ξενοδοχειακή μονάδα τεσσάρων αστέρων με δυναμικότητα 24 δωμάτια και 45 κλίνες.

Η μονάδα αποτελείται από έξι ανεξάρτητα κτίρια, τα οποία περιγράφονται αναλυτικά παρακάτω:

– Κτίριο Α’:

– Στάθμη υπογείου που περιλαμβάνει 2 εισόδους μέσω εξωτερικών κλιμακοστασίων, αποθηκευτικό χώρο που έχει διαμορφωθεί σε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αποδυτήρια, WC λουόμενων πισίνας, πλατύσκαλα και διάδρομο. Το υπόγειο επικοινωνεί με διάδρομο με το μηχανοστάσιο της πισίνας. Η συνολική επιφάνεια του υπογείου ανέρχεται 84,05 τ.μ.

– Στάθμη ισογείου που περιλαμβάνει κύρια είσοδο μέσω πλατώματος πισίνας, αίθουσα πρωινού και χώρο παρασκευαστηρίου με ανεξάρτητη είσοδο. Η συνολική επιφάνεια του ισογείου ανέρχεται 84,05 τ.μ.

– Κτίριο Β’:

– Στάθμη υπογείου που περιλαμβάνει εσωτερικό κλιμακοστάσιο (από την πτέρυγα της reception), εξωτερικό κλιμακοστάσιο (από την πτέρυγα των δωματίων), ράμπα εισόδου οχημάτων από τη δημόσια οδό, χώρους wc πελατών,
προσωπικού, πλυντήριο, σιδερωτήριο, λινοθήκη, δωμάτια περιοδικής αναπαύσεως προσωπικού με WC, αποθήκες, λεβητοστάσιο, parking επιφανείας 180,00 τ.μ. περίπου. Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι έχει επεκταθεί το υπόγειο, έχει συνενωθεί με διπλανό χώρο γκαράζ και έχει διαμορφωθεί σε ενιαίο χώρο. Η συνολική επιφάνεια του υπογείου ανέρχεται σε 370,00 τ.μ. περίπου.

– Στάθμη ισογείου που περιλαμβάνει κύρια είσοδο – reception, χώρο αναμονής πελατών-σαλονιού, γραφείο, WC, 3 δωμάτια πλέον Η.Χ.-συνδετηρίου στοάς. Η συνολική επιφάνεια ισογείου ανέρχεται σε 150,14 τ.μ.

– Στάθμη Α’ ορόφου που περιλαμβάνει 1 δωμάτιο, 1 τρίκλινη δίχωρη με 2 WC σουίτα, δύο εξωτερικά κλιμακοστάσια προσπελάσεως πλέον χώρου δώματος. Η συνολική επιφάνεια του 1 ου ορόφου ανέρχεται σε 71,96 τ.μ.

– Κτίριο Γ’:

– Στάθμη υπογείου που περιλαμβάνει εξωτερικό κλιμακοστάσιο προσπελάσεως, αποθηκευτικούς χώρους, διαδρόμους κ.λπ. επιφανείας 96,42 τ.μ.Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι έχει διαμορφωθεί σε υπόγειο χώρο που περιλαμβάνει δωμάτια προσωπικού, γυμναστήριο, διάδρομο και 2 εξωτερικά κλιμακοστάσια. Η συνολική επιφάνεια υπογείου ανέρχεται σε 100 τ.μ. περίπου.

-Στάθμη ισογείου που περιλαμβάνει 4 δωμάτια πελατών πλέον βεραντών και διαδρόμων προσπελάσεως. Η συνολική επιφάνεια του ισογείου ανέρχεται σε 96,42 τ.μ.

– Στάθμη Α’ ορόφου που περιλαμβάνει 1 δωμάτιο πελατών και μια τρίκλινη δίχωρη σουίτα με 2 WC, εξωτερικό κλιμακοστάσιο προσπελάσεως, πλέον χώρου δώματος. Η συνολική επιφάνεια του 1 ου ορόφου ανέρχεται σε 63,39 τ.μ.

– Κτίριο Δ’:

– Στάθμη υπογείου που περιλαμβάνει 2 εξωτερικά κλιμακοστάσια προσπελάσεως, αποθηκευτικούς χώρους, επιφανείας 120,99 τ.μ. Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι έχει διαμορφωθεί σε υπόγειο χώρο που περιλαμβάνει δωμάτια προσωπικού με WC, διάδρομο και 2 εξωτερικά κλιμακοστάσια. Η συνολική επιφάνεια του υπογείου ανέρχεται σε 150 τ.μ. περίπου.

– Στάθμη ισογείου που περιλαμβάνει 5 δωμάτια πελατών και η συνολική επιφάνεια ανέρχεται σε 120,99 τ.μ.

– Στάθμη Α’ ορόφου που περιλαμβάνει 3 δωμάτια πελατών, 2 εξωτερικά κλιμακοστάσια προσπελάσεως, πλέον χώρου δώματος. Η συνολική επιφάνεια του 1 ου ορόφου είναι επιφανείας 75,82 τ.μ.

– Κτίριο Ε’:

– Στάθμη υπογείου που περιλαμβάνει εξωτερικό κλιμακοστάσιο, είσοδο και ενιαίο χώρο αποθήκης, επιφανείας 51,64 τ.μ. Το υπόγειο του κτιρίου έχει ενοποιηθεί με το υπόγειο του κτιρίου Ζ’ με ταυτόχρονη επέκταση κατά 20,00 τ.μ. και αλλαγή χρήσης σε χώρο spa, massage. Η συνολική επιφάνεια του υπογείου ανέρχεται σε 71,64 τ.μ.περίπου. – Στάθμη ισογείου που περιλαμβάνει 2 δωμάτια πελατών, πλέον βεραντών και διαδρόμων. Η συνολική επιφάνεια του ισογείου ανέρχεται σε 51,64 τ.μ. Στάθμη Α’ ορόφου που περιλαμβάνει 1 δίκλινο δωμάτιο. Η συνολική επιφάνεια του 1 ου ορόφου ανέρχεται σε 25,48 τ.μ.

– Κτίριο Ζ’:

– Στάθμη υπογείου που περιλαμβάνει εξωτερικό κλιμακοστάσιο, είσοδο και ενιαίο χώρο αποθήκης, επιφανείας 23,58 τ.μ. Το υπόγειο του κτιρίου έχει ενοποιηθεί με το υπόγειο του κτιρίου Ε’. Η συνολική επιφάνεια του υπογείου ανέρχεται 23,58 τ.μ.

– Στάθμη ισογείου που περιλαμβάνει 1 δωμάτιο πελατών. Η συνολική επιφάνεια του ισογείου ανέρχεται σε 23,58 τ.μ. Ο περιβάλλον χώρος είναι διαμορφωμένος με πλακοστρώσεις και διαθέτει περίφραξη από μαντρότοιχους στα όρια του οικοπέδου, διαμορφωμένες θέσεις στάθμευσης κ.ά.

Το συγκρότημα διαθέτει πισίνα 320,00 τ.μ. και υπόγειο μηχανοστάσιο επιφάνειας
58,64 τ.μ.. Πλησίον της πισίνας έχει διαμορφωθεί υπαίθριος χώρος εστιατορίου με πέργκολα. Το συγκρότημα διαθέτει ισόγειο χώρο κουζίνας επιφάνειας 35,00 τ.μ. στη δυτική πλευρά του συγκροτήματος και εκκλησία επιφανείας 21,33 τ.μ.

Related posts

Γενικό Λογιστήριο του Κράτους: Στα 6-7,3 δισ. ευρώ το κόστος των φορολογικών μέτρων του ΣΥΡΙΖΑ

protothema.gr

Ξεπέρασαν και τα 20 δισ. ευρώ οι τουριστικές εισπράξεις το 2023

timesadmin

Νέο πρόγραμμα “Σπίτι μου” – Από πού θα βρεθούν τα €2 δισ. για τη στεγαστική κρίση

wp-needuser

Fitch για Ελλάδα: Διατήρησε την επενδυτική βαθμίδα “ΒΒΒ-” και σταθερό το outlook – Οι προκλήσεις και οι κίνδυνοι

wp-needuser

Αύξηση 5,9% στα ενοίκια κατοικιών

timesadmin

KPMG Global Economic Outlook: Υποχωρεί ο πληθωρισμός – Τροχοπέδη τα υψηλά επιτόκια και η αβεβαιότητα των πολιτικών

timesadmin