Πληροφορίες-για-ανακοινώσεις-Μητσοτάκη-για-“δώρο-Χριστουγέννων”-στις-ευπαθείς-ομάδες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πληροφορίες για ανακοινώσεις Μητσοτάκη για “δώρο Χριστουγέννων” στις ευπαθείς ομάδες

Με… βατήρα τα υπερέσοδα που καταγράφει η εκτέλεση του προϋπολογισμού για τον Οκτώβριο και με δεδομένη την εκπεφρασμένη θέση της κυβέρνησης για συνεχή στήριξη των πλέον ευάλωτων συμπολιτών, αυξάνονται οι πληροφορίες τις τελευταίες ώρες για ανακοινώσεις που θα σχετίζονται με μια στοχευμένη έκτακτη ενίσχυση τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες οι σχετικές ανακοινώσεις δεν αποκλείεται να γίνουν αύριο από τον πρωθυπουργό, ο οποίος στις οκτώ το πρωί θα παραχωρήσει συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα προκύπτει ότι τον Οκτώβριο 2023 το σύνολο των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε στα 5.633 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 844 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου. Τα έσοδα από φόρους ανήλθαν σε 5.905 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 832 εκατ. ευρώ ή 16,4% έναντι του στόχου. 

Σημειώνεται ότι το ΥΠΕΘΙ εξετάζει ήδη το πακέτο των μέτρων στήριξης το οποίο θα ανακοινώσει στο τέλος του χρόνου, που σύμφωνα με πληροφορίες δεν δεν θα υπολείπεται των 500 εκατ. ευρώ και δεν θα υπερβαίνει τα 600 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τους οικονομικά ευάλωτους, το Μέγαρο Μαξίμου, θα πρέπει να αποφασίσει μάλλον την επόμενη εβδομάδα τόσο τον αριθμό των δικαιούχων, όσο και την κλιμάκωση του έκτακτου επιδόματος το οποίο έχει προαναγγείλει τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός οικονομίας και οικονομικών.

Σε κάθε περίπτωση από τα 1,8 δισ. ευρώ της υπέρβασης των εσόδων στο 9μηνο μετά και την επίσημη αναθεώρηση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,1% του ΑΕΠ υπολογίζεται ότι διαθέσιμο για κάθε είδους παροχές θα είναι ένα ποσό της τάξης των 600 – 700 εκατ. ευρώ.

Related posts

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες της Θεσσαλίας εντάσσονται στην Κρατική Αρωγή

timesadmin

Κ. Σκρέκας: Στόχος τουλάχιστον 500 κωδικοί προϊόντων να έχουν σταθερή μείωση στο ράφι τουλάχιστον 5% επί ένα εξάμηνο

timesadmin

Νίκο Τσάτσης: Η αύξηση των τιμών στα ακίνητα πιθανότητα θα συνεχιστεί λίγο ακόμα

timesadmin

Μηδενική περίοδος χάριτος σε επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις 102 δισ. ευρώ

timesadmin

Επανέρχονται οι υψηλές πληρότητες στη Ρόδο

timesadmin

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν τη Δευτέρα οι αιτήσεις για το Ειδικό Εποχικό Βοήθημα

timesadmin