ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλειστηριασμοί: Το ακίνητο-φιλέτο στη Μύκονο και το 3στερο ξενοδοχείο στην Πρέβεζα

Της Ελευθερίας Πιπεροπούλου

Ένα πραγματικό φιλέτο της Μυκόνου, στον εμπορικότερο δρόμο του νησιού των Ανέμων, αναμένεται να βγει ξανά σε πλειστηριασμό τον Ιανουάριο του 2024, αν βέβαια δεν υπάρξει προσπάθεια αναστολής της διαδικασίας. 

Πρόκειται για πλειστηριασμό που στρέφεται εναντίον των επιχειρηματιών Σταύρου Μεγακλή και Karl Egon Fricbrich Prinz Zu Furstenberg, οι οποίοι διαθέτουν ποσοστό 50% έκαστος στο συγκεκριμένο ακίνητο, το οποίο περιήλθε στην ιδιοκτησία τους το 2007. Αν και βρέθηκε μπλεγμένο στα δίχτυα των πλειστηριασμών ήδη από το 2020, ωστόσο η διαδικασία είχε τεθεί σε αναστολή ύστερα από αίτημα ανακοπής που κατέθεσαν οι οφειλέτες ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Σύρου για διόρθωση προς τα πάνω της αρχικής τιμής εκκίνησης, η οποία είχε οριστεί στις 600.000 ευρώ και στη συνέχεια αποφασίστηκε να αυξηθεί στα 1,3 εκατ. ευρώ. Με αυτή την τιμή πρώτης προσφοράς ήταν να βγει το ακίνητο στο σφυρί στις 22 Ιανουαρίου 2020, με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς, ωστόσο ο πλειστηριασμός ανεστάλη. 

Στις 7 Οκτωβρίου 2020 το ακίνητο βρέθηκε ξανά στην πλατφόρμα, με τον πλειστηριασμό να εμφανίζεται ως “ολοκληρωμένος”. Ωστόσο, στη συνέχεια αναρτήθηκε νέος πλειστηριασμός, με επισπεύδουσα την Intrum, και πάλι με την τιμή εκκίνησης στα 1,3 εκατ. ευρώ, ο οποίος ολοκληρώθηκε χωρίς πλειοδότη. Στη συνέχεια, προγραμματίστηκε επαναληπτικός πλειστηριασμός για τον περσινό Νοέμβριο, με μειωμένη τιμή εκκίνησης στο 1,04 εκατ. ευρώ, αλλά τέθηκε σε αναστολή.

Τώρα, ένας νέος πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 10 Ιανουαρίου 2024, με την τιμή εκκίνησης να “ψαλιδίζεται” περαιτέρω, στις 865 χιλ. ευρώ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο οφειλέτες διατηρούσαν από το 2000 την Furstenberg Boutique στην Ακτή Καμπάνη. Όπως προκύπτει από το ΓΕΜΗ, η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει πλέον διαγραφεί.  

Το ακίνητο που βγαίνει στο σφυρί είναι μια οριζόντια ιδιοκτησία στο κέντρο της χώρας της Μυκόνου και ειδικότερα επί της οδού Ματογιάννη. Ειδικότερα, σε πλειστηριασμό βγαίνει ποσοστό ½ ή 50% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας σε έκαστο των καθ’ ων, ήτοι μιας οριζόντιας ιδιοκτησίας (ανώγειος οικία) που αποτελείται από: 

– πέντε χώρους (σάλα, τραπεζαρία, κουζίνα και δύο δωμάτια) με πατάρι, τα οποία έχουν συνολικό εμβαδόν (χωρίς το πατάρι) 96,72 τ.μ. και καταλαμβάνουν ολόκληρο τον πρώτο όροφο μίας διώροφης οικοδομής, που βρίσκεται στην οδό Ματογιάννη και έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο εκτάσεως 109,30 τ.μ. και στο ισόγειό της βρίσκονται δύο καταστήματα και 

– ένα ακόμη δωμάτιο με πατάρι και τη βεράντα του (δώμα του ισογείου), τα οποία καταλαμβάνουν ολόκληρο τον πρώτο όροφο μιας άλλης οικοδομής και έχουν μαζί με το παρακείμενο λουτρό στο καταστέγι εμβαδόν 56,50 τ.μ.

Το 3στερο ξενοδοχείο

Παράλληλα, στο σφυρί έχει προγραμματιστεί να βγει στις 17 Μαΐου 2024 κι ένα ξενοδοχείων 3 αστέρων στην Πρέβεζα, με την τιμή εκκίνησης να έχει οριστεί στο 1,025 εκατ. ευρώ. 

Ειδικότερα, το σφυρί, με επισπεύδουσα την doValue, αφορά γωνιακό και διαμπερές οικόπεδο, εκτάσεως 2.065 τ.μ., που βρίσκεται στον οικισμό Μύτικα Πρέβεζας, στη θέση “Τραγάνα”. Εντός του ακινήτου υπάρχει το διώροφο ξενοδοχείο 3 αστέρων με την επωνυμία “Adonis Hotel”, με υπόγειο, επιφάνειας 2.197 τ.μ. 

Η ποιότητα κατασκευής της κρίνεται καλή ενώ ο βαθμός συντήρησης επαρκής. Αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα (ισόγειο και 1ο όροφο) ενώ υπάρχει και υπόγειος χώρος στάθμευσης. Το κτίριο αποτελείται από τρεις όγκους που σχηματίζουν “Π” όπου στο επάνω μέρος αυτού με πρόσωπο στην οδό Ναυαρίνου βρίσκεται η reception, χώρος υποδοχής και χώρος πρωινού/εστιατορίου ενώ στον άνωθεν αυτού όροφο βρίσκονται δωμάτια και λοιποί χώροι ξενοδοχείου. Οι δύο πτέρυγες του “Π” είναι προσβάσιμες μέσω κλιμακοστασίων και διαδρόμων, εκατέρωθεν του κτιριακού όγκου της reception και αναπτύσσονται εκατέρωθεν ανοιχτής κολυμβητικής δεξαμενής. Περιλαμβάνουν δε και στα δύο επίπεδα δωμάτια. Το υπόγειο είναι προσβάσιμο μέσω ράμπας οχημάτων στα αριστερά του βλέποντα το ξενοδοχείο από την όψης της εισόδου και περιλαμβάνει χώρος στάθμευσης οχημάτων, μηχανοστάσιο κολυμβητικής δεξαμενής και λοιπούς βοηθητικούς χώρους. Ο περιβάλλων χώρος είναι διαμορφωμένος κυρίως με πλακοστρώσεις και λίγη φύτευση γκαζόν στον εσωτερικό ακάλυπτο χώρο της πισίνας ενώ σε αυτόν υπάρχει και pool bar. 

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην ιστοσελίδα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, είναι κλασικού τύπου ξενοδοχείο, κατηγορίας τριών αστέρων, με περίοδο λειτουργίας από Μάιο έως Οκτώβριο, δυναμικότητας 35 δωματίων και 99 κλινών. 

Ειδικότερα δε, σύμφωνα με σχετική αναφορά στην ιστοσελίδα του καταλύματος, διαθέτει 33 άνετα δωμάτια και studios. Τα 5 είναι τρίκλινα και τα 28 είναι διαμερίσματα. Όλα διαθέτουν τηλέφωνο, air condition, τηλεόραση, ψυγείο, ατομικό λουτρό, σεσουάρ και ατομική βεράντα με θέα τη θάλασσα και την πισίνα. Τα studios διαθέτουν επίσης και πλήρη εξοπλισμό που περιλαμβάνει κουζίνα, τραπεζαρία, κ.ά. 

Ως κατάλυμα διαθέτει: αίθουσα πρωινού, πισίνα με σύστημα καθαρισμού με οζονισμό – ιονισμό, μπαρ, Pool Bar Internet, αίθουσα μη καπνιστών, υπηρεσία room service, άνετο υπαίθριο πάρκινγκ και υπόγειο στεγασμένο garage καθώς και 4 δωμάτια για άτομα με ειδικές ανάγκες. Ως περίοδος λειτουργίας αντίθετα με τα αναφερόμενα στο Ξ.Ε.Ε. αναφέρεται από 25 Απριλίου με 30 Σεπτεμβρίου.
 

Related posts

ΕΛΣΤΑΤ: Ετήσια αύξηση 6,9% στις τιμές υλικών κατασκευής νέων κατοικιών

timesadmin

Αντλησιοταμίευση: Η πράσινη μπαταρία του ηλεκτρικού συστήματος

timesadmin

ΥΠΕΝ: Τα μέτρα στήριξης στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για τον Οκτώβριο

timesadmin

Χάρης Θεοχάρης: Κλειδί η πάταξη της φοροδιαφυγής για την αποκατάσταση αδικιών και τη μείωση της φορολογίας

timesadmin

Πώς θα ξεμπλοκάρουν οι εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις

timesadmin

Άδ. Γεωργιάδης: Αυξάνεται το πρόστιμο της υποδηλωμένης εργασίας στα 10.500 ευρώ

timesadmin