«Πλανόδια Βιβλιοθήκη»: Τον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου επισκέφθηκε το 54ο δημοτικό σχολείο Αθηνών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πλανόδια Βιβλιοθήκη»: Τον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου επισκέφθηκε το 54ο δημοτικό σχολείο Αθηνών

«Μα εσείς έχετε γνώσεις Συνταγματικού Δικαιού», ήταν η φράση που χρησιμοποίησε η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υποδεχόμενη την 6η τάξη του 54ο Δημοτικού Σχολείου στον Κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιώμάτων του Παιδιού.

Σε συνεργασία με το «Δίκτυο για τα δικαίωματα του Παιδιού», οι μαθητές μαζί με τους δασκάλους του συνόμιλησαν, έπαιξαν, ζωγράφισαν και ενημερώθηκαν αναλυτικά για όλα όσα προβλέπει η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Παιδιών. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο άρθρο 12, που αφορά την ελεύθερη έκφραση γνώμης. «Έχει τύχει να μην σας ακούσουν; Πως νιώσατε για αυτό;» ήταν το ερώτημα που έθεσαν οι άνθρωποι του Δικτύου. «Στεναχωρήθηκα», απάντησε μια μαθήτρια με την αθωότητα που διακρίνει αυτή την ηλικία.

Οι μαθητές βρήκαν μια καλή ευκαιρία να γνωρίσουν την Κατερίνα Σακελλαροπούλου η οποία με προσοχή άκουσε την άποψη τους. Μάλιστα, ο κάθε μαθητής ζωγράφισε τι θεωρεί πιο σημαντικό αναφορικά με τα δικαιώματα. Ο Α. παιδί μεταναστών που έχει συμπληρώσει μόλις έναν χρόνο στην Ελλάδα και με την βοήθεια των δασκάλων του στο 54ο δημοτικό σχολείο έχει καταφέρει να διαβάζει και να μιλάει άπταιστα ελληνικά, θεωρεί ότι το σημαντικότερο είναι η μόρφωση.

Ο Πάνος Χριστοδούλου, γενικός διευθυντής του «Δικτύου για τα Παιδιά», αναφέρει πως είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να γνωρίζουν τα δικαιώματα τους ώστε να μην παραβιάζονται. Το «Δίκτυο», είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού. Τα μέλη του Δικτύου είναι εκπαιδευτικοί, γονείς, συγγραφείς παιδικών βιβλίων, εικονογράφοι, πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες/ιδες και, γενικότερα, άνθρωποι που σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιδιαίτερα αυτά των παιδιών, και είναι πρόθυμοι να κινητοποιηθούν για την προώθηση και την προάσπισή τους στη χώρα μας. Απευθύνεται σε όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως εθνοτικής καταγωγής, φυλής, φύλου, θρησκείας και γλώσσας, μέσα από εξειδικευμένα παιδαγωγικά προγράμματα, δημιουργικές ομαδικές δραστηριότητες, δράσεις μη τυπικής εκπαίδευσης, καθώς και δράσεις ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης.

Τα παιδιά, αφού ολοκλήρωσαν την δράση τους, ξεφύλλισαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό τα βιβλία από την «Πλανόδια Βιβλιοθήκ», η οποία είναι κομμάτι της Παιδικής Βιβλιοθήκης “Μυρσίνη Ζορμπά” του Δικτύου. Η Πλανόδια Βιβλιοθήκη είναι μια εφήμερη βιβλιοθήκη που στήνεται σε ανοιχτούς ή και κλειστούς χώρους και με διαδραστικό τρόπο φέρνει τα παιδιά σε επαφή με τα βιβλία. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό καινοτόμο πρόγραμμα με πολλαπλά οφέλη που πραγματοποιείται από το 2013 με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων. Στόχος της είναι η ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση των παιδιών σε διάφορα θέματα και κυρίως η προάσπιση των δικαιωμάτων τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Βύρωνας: Προφυλακιστέοι οι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση της 16χρονης που είναι σε κώμα μετά από χρήση ναρκωτικών

Αντιτορπιλικό Βέλος: Δείτε νέο βίντεο από τη ρυμούλκησή του μέσα από το «Dionysos Z»

Copernicus: Ξεπεράστηκε για πρώτη φορά το κρίσιμο όριο των 2 βαθμών για την υπερθέρμανση του πλανήτη

Related posts

Στέφανος Κασσελάκης: Συναντήθηκε με τον Συνήγορο του Πολίτη – «Οι Ανεξάρτητες Αρχές θα ενισχυθούν»

timesadmin

Οι αυριανοί ηγέτες του Πολεμικού Ναυτικού στη φρεγάτα «Κίμων» FDI – Belharra – ΦΩΤΟ

timesadmin

Μητσοτάκης: Οι 4 άξονες της οικονομικής πολιτικής που θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

timesadmin

ΣΥΡΙΖΑ: Κείμενο από 1.300 μέλη – Απάτη ο μύθος Κασσελάκη, το κόμμα δεν μπορεί να είναι οι τραμπουκισμοί, θέλουμε χώρο να εκφράζει την Αριστερά

timesadmin

Περιπέτεια υγείας για την Ντόρα Μπακογιάννη

timesadmin

ΣΥΡΙΖΑ: Πληροφορίες για συνάντηση Τσίπρα – Κασσελάκη στη «σκιά» των αποχωρήσεων – Στο «μενού» και το θέμα Αχτσιόγλου

timesadmin