Πιερρακάκης:-«Εργαζόμαστε-και-επεκτείνουμε-τις-τεχνολογικές-σχέσεις-Ελλάδας-Σαουδικής-Αραβίας»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: «Εργαζόμαστε και επεκτείνουμε τις τεχνολογικές σχέσεις Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας»

Την ανταλλαγή καλών πρακτικών, μηχανισμών αλλά και γνώσεων σε θέματα ψηφιακής διακυβέρνησης, την ενδυνάμωση των σχέσεων και την επέκταση της συνεργασίας με την Σαουδική Αραβία σε ζητήματα τηλεπικοινωνίων, μικροδορυφόρων, τεχνητής νοημοσύνης, τόνισε στον χαιρετισμό του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης στο πλαίσιο του Ελληνο-Σαουδαραβικού Επιχειρηματικού Φόρουμ, το οποίο διοργανώνει η Enterprise Greece σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Ο κ. Πιερρακάκης είπε χαρακτηριστικά ότι «εργαζόμαστε να εμβαθύνουμε τις μεταξύ μας σχέσεις και να βρούμε συγκεκριμένα νέα project που μπορούμε να προχωρήσουμε».

Όπως είπε χαρακτηριστικά το νομοσχέδιο «Αναδυόμενες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών και άλλες διατάξεις» δίνει την δυνατότητα για επέκταση των διμερών σχέσεων για θέματα τεχνολογίας, καθώς «μπορούμε να μάθουμε από κοινού».

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην πορεία και την εξέλιξη των πρωτοβουλιών και ενεργειών του υπουργείου τα τελευταία τρία χρόνια κάνοντας λόγο για το όραμα του πρωθυπουργού να καταστήσει την Ελλάδα 100% ψηφιακό κράτος.

Ο κ. Πιερρακάκης μίλησε για την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη, το gov.gr που φιλοξενεί περίπου 1.400 υπηρεσίες «ξεκινώντας με 504, ενώ μόλις πέρυσι το 2021 είχαμε 567 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές όταν το 2018 ο αριθμός των ψηφιακών συναλλαγών έφτανε το 8,8 εκατομμύρια» τονίζοντας την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου, των Ελλήνων πολιτών που χρησιμοποιούν τις ψηφιακές υπηρεσίες.

Μάλιστα επεσήμανε τον κρίσιμο ρόλο που έπαιξε η πανδημία ώστε να «γίνουμε πιο γρήγοροι, πιο ευέλικτοι» για την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών, ενώ αναφέρθηκε και στην επιτυχία του συστήματος εμβολιασμού κατά του Covid 19. Έκανε λόγο για ευρεία αποδοχή αυτής της πολιτικής από τους Έλληνες «αλλά αυτό ήταν μόνο η αρχή», κάνοντας λόγο για μια πολιτική που επιδιώκει να αλλάξει τον τρόπο εξυπηρέτησης των πολιτών από το Δημόσιο, μετατρέποντάς το ψηφιακό και πιο φιλικό «επιλύοντας τα προβλήματα πιο γρήγορα». Παράλληλα, ο υπουργός σημείωσε ότι χρειάζεται επιπλέον χρόνος και project για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας ενώ αναφέρθηκε και στην Ψηφιακή Βίβλο που προβλέπει επενδύσεις και χρηματοδοτικά εργαλεία για μεγάλα και μικρά έργα.

Ειδήσεις σήμερα:Στις 6 Ιουνίου η δίκη για τη σφαγή του επιχειρηματία με κουζινομάχαιρο από 33χρονο stalker στη Ναύπακτο«Το έκανα για τον πλανήτη» λέει ο άντρας που έριξε τάρτα α λα κρεμ στη «Μόνα Λίζα» στο Λούβρο

Ο χάρτης με τα «κρούσματα» ενδοοικογενειακής βίας σε Αττική και Θεσσαλονίκη – Δείτε ανά περιοχή

Related posts

Fuel pass: Έρχεται γενναία παρέμβαση, αυξημένη επιδότηση στα νησιά

timesadmin

Βερναρδάκης: Έκανα ένα πολύ μεγάλο ατόπημα – Αν την έλεγα Μήδεια θα ήταν πιο αποδεκτό

timesadmin

Χαρδαλιάς: «Οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις εγγυητές ειρήνης και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο»

timesadmin

Ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή: Σήμερα «κλειδώνει» η ημερομηνία – Ποια κόμματα είναι υπέρ και ποια κατά

timesadmin

Βαρουφάκης: «Με αυτά που έχει υπογράψει ο Τσακαλώτος δεν τον λες Αριστερό»

timesadmin

Πιερρακάκης: Οι ψηφιακές συναλλαγές στο «egov» από 8.8 εκατομμύρια έφτασαν τα 567 εκατομμύρια

timesadmin