ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Ακόμα και η Βόρεια Κορέα έχει ιδιωτικό πανεπιστήμιο – Εμείς εδώ έχουμε ιδεολογικές αντιθέσεις

Η συμφωνία με την Τουρκία στον τομέα της Παιδείας, η διακρατική συμφωνία με την Κύπρο για αναγνώριση τίτλων σπουδών και οι αγκυλώσεις που υπάρχουν στη χώρα μας για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, απασχόλησαν την ομιλία του Κυριάκου Πιερρακάκη στην ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή.

Ο υπουργός Παιδείας έκανε αναφορά και στα χθεσινά επεισόδια στον Ρέντη, λέγοντας πως «πρέπει να είμαστε σκληροί και με τη βία και με τις αιτίες της, αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης».

Για το θέμα των μη κρατικών πανεπιστημίων και τη στάση της αντιπολίτευσης σε αυτό, ο κ. Πιερρακάκης είπε: «Η Κίνα διοικείται από κομμουνιστικό κόμμα, έχει ιδωτικά πανεπιστήμια. Λέγαμε σαν ανέκδοτο στις παρέες πως μόνο η Ελλάδα και η Βόρειος Κορέα δεν έχουν μη κρατικά πανεπιστήμια. Λοιπόν, ενημερώνω το σώμα πως η Βόρειος Κορέα έχει μη κρατικό, ιδιωτικό πανεπιστήμιο, στην Πιονγκγιάνγκ. Αλλά εμείς ακόμη… Έχουμε ιδεολογικές αντιθέσεις. Η κυβέρνηση της Βορείου Κορέας δεν έχει. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας σε αυτό… Πρέπει να συζητήσουμε το πώς θα κάνουμε αυτό το βήμα».

Για τη διακρατική συμφωνία με την Κύπρο, ο υπουργός είπε πως «η “καλύτερη καλή πρακτική” που μπορούμε να υιοθετήσουμε από την Κύπρο είναι να μην χρειάζεται να σκηνοθετούμε περιττές διαφωνίες όταν πρόκειται για την πολιτική μας για την παιδεία. Τα πράγματα έχουν ωριμάσει και πρέπει να πατήσουμε γκάζι και όχι φρένο στην Παιδεία», καλώντας όλα τα κόμματα να επιδείξουν ανοιχτό πνεύμα, επικαλούμενος το παράδειγμα της Μεγαλονήσου, «όπου το ΑΚΕΛ και το ΔΗΣΥ, δυο εκ διαμέτρου αντίθετα κόμματα, συμφώνησαν για τα μη κρατικά πανεπιστήμια το κρατώ ως καλύτερη πρακτική, ας διδαχτούμε από αυτό».

Σε ότι αφορά τη συνεργασία με την Τουρκία, ο κ. Πιερρακάκης τόνισε πως «στο πλαίσιο των καλών πρακτικών και της θετικής ατζέντας, ανταλλάξαμε απόψεις για το πώς θα μπορούσε ο ένας να αναγνωρίζει τα πτυχία επαγγελματικής εκπαίδευσης, δηλαδή των ΙΕΚ, του άλλου».

Ειδήσεις σήμερα:

«Το μάτι του Θεού» η εντυπωσιακή φάτνη των Μετεώρων – Δείτε βίντεο

Έρχεται κρύο Σαββατοκύριακο – Ανεβαίνει ξανά ο υδράργυρος από την ερχόμενη εβδομάδα

Μητσοτάκης: Απαρέγκλιτη προτεραιότητα της κυβέρνησης η αποκατάσταση της Θεσσαλίας

Related posts

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ – ΦΩΤΟ

timesadmin

Γεωργιάδης: «Να μας σκοτώσουν; Αυτό λέγεται χιούμορ;» – Έντονη αντίδραση για στίχο που τραγούδησε ο Πάνος Βλάχος

timesadmin

Γ. Οικονόμου: «Οι δράσεις της Αστυνομίας για την προστασία των μαθητών συνεχίζονται» – Αυξήθηκαν οι έλεγχοι

timesadmin

Η πρώτη ομιλία Χαρίτση: Το φορολογικό νομοσχέδιο αποτελεί ομολογία αποτυχίας

timesadmin

Εξεταστική για τα Τέμπη – Λασπονίκος: Λέμε ότι κατανοούμε τον πόνο αλλά δεν μπορούμε

timesadmin

Αποκυήματα φαντασίας απαντά η κυβέρνηση στην «πρόταση Μητσοτάκη σε Κασσελάκη για υπουργείο το ‘19»

timesadmin