Πηγές-ΝΔ:-o-κ.-Τσίπρας-έδειξε-στην-Ολομέλεια-να-συναινεί-με-την-κοινή-εξεταστική
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πηγές ΝΔ: O κ. Τσίπρας έδειξε στην Ολομέλεια να συναινεί με την κοινή εξεταστική

«Αλλα είπε ο κ. Τσίπρας στην Ολομέλεια και άλλα όταν βγήκε από αυτή» επισημαίνουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με την αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να κατατεθεί κοινή συναινετική πρόταση για συγκρότηση εξεταστικής που θα ερευνήσει ενδεχόμενες απόπειρες χειραγώγησης ΜΜΕ και δημοσκοπήσεων από το 2015.

Συγκεκριμένα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως όταν ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε στην Ολομέλεια «κανείς δεν θα είχε αντίρρηση η έρευνα να ξεκινήσει από το 2015. Προτείνω λοιπόν να συμφωνήσουμε σε αυτή την αίθουσα σε μια πάρα πολύ ουδέτερη διατύπωση, χωρίς κανένα υπονοούμενο, η οποία να λέει ότι «πρέπει να ερευνηθεί η κρατική χρηματοδότηση και η ενδεχόμενη χειραγώγηση δημοσκοπήσεων από το 2015» και εκεί θα τα ψάξουμε κ. Τσίπρα όλα», ο κ. Τσίπρας όπως φαίνεται και από το σχετικό βίντεο έδειξε να συναινεί με την συγκεκριμένη πρόταση.

Ωστόσο, λίγες ώρες μετά από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

«Το Σύνταγμα με το άρθρο 68 παρ. 2, σε ότι αφορά στο δικαίωμα σύστασης εξεταστικής επιτροπής από την αντιπολίτευση, είναι τόσο σαφές όσο και ο πανικός του κ. Μητσοτάκη : ορίζει ότι η αντιπολίτευση με πρόταση 60 βουλευτών της δικαιούται να καταθέσει πρόταση για σύσταση εξεταστικής για τα πεπραγμένα της παρούσας κυβέρνησης, η οποία και συστήνεται αν πάρει τουλάχιστον 120 ψήφους.

Μητσοτάκης - Τσίπρας στη Βουλή

Ως εκ τούτου ο κ. Μητσοτάκης έχει δύο επιλογές:

– είτε θα σεβαστεί το Σύνταγμα και δεν θα προσπαθήσει να παρέμβει, να αλλοιώσει και εν τέλει να στερήσει το δικαίωμα της αντιπολίτευσης να ελέγξει μέσω της πρότασής της για εξεταστική επιτροπή, τα πεπραγμένα της παρούσας κυβέρνησης

-είτε θα επιχειρήσει να παραβιάσει ωμά το Σύνταγμα, παρεμβαίνοντας στη διαδικασία και προτείνοντας άλλη εξεταστική επιτροπή, με παρεμφερές θέμα, πέραν της διαδικασίας που ορίζει το άρθρο 68, παρ 2 του Συντάγματος.

Αν το θέμα του είναι η διεύρυνση του χρονικού πλαισίου για τα προς εξέταση θέματα της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί απλά να το ζητήσει μετά τη συγκρότηση της Επιτροπής. Όπου, και την πλειοψηφία θα διαθέτει, και κανένα κόμμα δεν θα το αρνηθεί.

Αν όμως το θέμα του είναι ότι δεν το αντέχει, θα του συνιστούσαμε, τουλάχιστον να μην επιχειρήσει να ευτελίσει το ίδιο το Σύνταγμα προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο των πεπραγμένων του. Θα εκτεθεί ακόμη περισσότερο».

Ειδήσεις σήμερα:

Στο μικροσκόπιο της εφορίας οι καταθέσεις του 2015!

Στις 10 στη Βουλή η σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα για την πανδημία

Ο Γρηγόρης Πετράκος (με rapid test) έκανε πρεμιέρα στο εμβολιασμένο κοινό του

Related posts

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Καθαρή νίκη Ανδρουλάκη – Στον β’ γύρο με Παπανδρέου, τα μηνύματα της κάλπης

timesadmin

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Ανδρουλάκης: Αγκαλιάζω παλιούς και νέους ψηφοφόρους, όχι τα στελέχη που έφυγαν

timesadmin

Περιοδεία Παναγιωτόπουλου σε Γαλλία, Ισραήλ και ΗΠΑ για φρεγάτες και μαχητικά αεροσκάφη

timesadmin

Ξεκίνησε η ενημερωτική εκστρατεία για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

timesadmin

Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: «Έρχεται «σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού τον Μάιο»

timesadmin

Λαβρόφ: «Ενόχληση» για την αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη – Τι είπε στον Δένδια

timesadmin