Πατέλης: Η ανάπτυξη ξεπερνά τις προβλέψεις μας για το 2022
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πατέλης: Η ανάπτυξη ξεπερνά τις προβλέψεις μας για το 2022

Τις ευοίωνες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας για το άμεσο μέλλον, οι οποίες διαψεύδουν επί το θετικότερον ακόμη και τις προβλέψεις της κυβέρνησης, σκιαγράφησε ο Αλέξης Πατέλης σε συνέντευξή του στο δίκτυο  «CNBC». 

Συγκεκριμένα, ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, ανέφερε ότι «στην κυβέρνηση ήμασταν, ομολογουμένως, κάπως συντηρητικοί στα προγνωστικά μας. Ωστόσο, πιστεύουμε πλέον ότι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα ξεπεράσει την επίσημη πρόβλεψή μας για το 2022. Διαπιστώνουμε αφίξεις-ρεκόρ όλων των εποχών στον εισερχόμενο τουρισμό προς την Ελλάδα και, τουλάχιστον σε ορισμένους προορισμούς, οι επιδόσεις της τουριστικής βιομηχανίας θα ξεπεράσουν ακόμη και εκείνες του 2019, οι οποίες ήταν οι ανώτερες όλων των εποχών».


Επιπλέον, στη διάρκεια της συνέντευξής του στο Bloomberg, ο κ. Πατέλης τόνισε ότι «ο στόχος της Ελλάδας σε ό,τι αφορά στο πρωτογενές έλλειμμα είναι περίπου 2% και επιμένουμε σε αυτόν. Είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα μας να διατηρήσει την αξιοπιστία και τη φερεγγυότητα που έχει ανακτήσει από το 2019 και εξής. Βασική επιδίωξή μας είναι η αναβάθμιση της εθνικής οικονομίας στις αξιολογήσεις των διεθνών οίκων εντός του 2023 ώστε να προσελκύσουμε επενδύσεις. Πάντως, ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας ως επενδυτικού περιβάλλοντος, είναι η πολιτική σταθερότητα της τελευταίας τριετίας».

Ειδικά, δε, σε ό,τι αφορά στη φορολογία, ο κ. Αλέξης Πατέλης επισήμανε στο Bloomberg ότι «τα έσοδα από τη φορολόγηση έχουν σταθεροποιηθεί, καθώς έχει εξομαλυνθεί η διαδικασία καταβολής και είσπραξης. Ωστόσο, οποιαδήποτε περαιτέρω φορολογικά μέτρα, θα πρέπει να κοστολογηθούν, να είναι στοχευμένα και, κυρίως, αναλογικά. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόκειται να κάνει σχετικές ανακοινώσεις στις αρχές Σεπτεμβρίου».

Τέλος, σε σχέση με την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, ο κ. Πατέλης υπογράμμισε ότι «ο ελληνικός λαός απώθησε τον λαϊκισμό και εμπιστεύτηκε τη μονοκομματική, πλειοψηφική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό, πιστεύω, πως θα συνεχιστεί και μετά από τις εθνικές εκλογές, την επόμενη χρονιά».

Ειδήσεις σήμερα:

Πνιγμός λουόμενου στη Βάρκιζα

Κορυφώνεται σήμερα το κύμα καύσωνα – Πού αναμένονται 40αρια

Aγνώριστη η Τζούλιαν Μουρ στην τελευταία της φωτογραφία
Related posts

Παναγιωτόπουλος: Δώρισε στη Σχολή Ναυτικών Δοκιμών κομμάτι του πρώτου μετάλλου από τις υπό ναυπήγηση «Belharra»

timesadmin

Ανδρουλάκης: Κοινή παραγγελία φυσικού αερίου για να μειωθούν οι τιμές και ένα νέο ταμείο ανάκαμψης

timesadmin

Νέες απειλές Ακάρ κατά Ελλάδας: Όσοι θέλουν καλύτερο «αύριο», να απομακρυνθούν από τα λάθη του χθες

timesadmin

Παυλόπουλος για Ανδρέα Καρκαβίτσα: Ένας εμβληματικός «πραγματιστής» και «ιδανιστής» της Ελληνικής πεζογραφίας

timesadmin

Απειλεί ξανά ο Ερντογάν: «Φοράμε την πανοπλία μας και δεν φοβόμαστε κανέναν… μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ»

timesadmin

Κορωνοϊός – Θεοδωρικάκος: Στους δρόμους 10.000 αστυνομικοί την Πρωτοχρονιά για την τήρηση των μέτρων

timesadmin