ΠΑΣΟΚ:-Ετοιμάζεται-η-υποψηφιότητα-Διαμαντοπούλου,-πώς-κινούνται-οι-άλλοι-υποψήφιοι-στο-ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Ετοιμάζεται η υποψηφιότητα Διαμαντοπούλου, πώς κινούνται οι άλλοι υποψήφιοι στο ΠΑΣΟΚ

Στην τελική ευθεία προς την επίσημη ανακοίνωση των υποψηφίων για την ηγεσία κινείται το ΠΑΣΟΚ, παρότι δεν έχουν ακόμη «κλειδώσει» οι κρίσιμοι «σταθμοί» μέχρι τις εσωκομματικές κάλπες του Οκτωβρίου.

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας έχει πάντως προγραμματιστεί να γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες- εκεί, ξεφυλλίζοντας το καταστατικό, πρόεδρος και μέλη, θα ανάψουν το «πράσινο φως» για τη συγκρότηση του «οδικού χάρτη». Όσοι δηλώνουν «παρόντες» και «παρούσες» θα κληθούν άμεσα να καταθέσουν τις «εγγυήσεις» τους- δηλαδή τον αναγκαίο αριθμό υπογραφών από τους υποστηρικτές τους και να συμφωνήσουν για τα βήματα της πολιτικής μάχης.

Το ζήτημα που προέκυψε εν τω μεταξύ με το καταστατικό και για το αν έχει δικαίωμα ο Δήμαρχος Αθηναίων να θέσει υποψηφιότητα απαντήθηκε εν πολλοίς από τον Νίκο Ανδρουλάκη, μετά τη σχετική κρούση από τον Χάρη Δούκα. «Για μένα αυτή η κουβέντα είναι χωρίς κανένα πολιτικό νόημα. Δεν πρόκειται να βάλω κανένα ζήτημα για την υποψηφιότητα του κ. Δούκα», υποστήριξε ο κ. Ανδρουλάκης δηλώνοντας ωστόσο χθες στο Mega ότι το ζήτημα πρέπει να ξεπεραστεί με έναν θεσμικό τρόπο.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2lz010h2hc1)

«Το καταστατικό τα απαντάει όλα, τα λύνει όλα, θα το λύσει και αυτό», υποστήριξε η Μιλένα Αποστολάκη αναφερόμενη στο θέμα, το οποίο συνδέεται με την καταστατική διάταξη που θέλει: όσα μέλη κατέχουν έμμισθη θέση πολιτικού χαρακτήρα (και) στην αυτοδιοίκηση να μην μπορούν να είναι υποψήφια σε μονοπρόσωπα όργανα.

Στελέχη από το «προεδρικό μπλοκ» σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις επιμένουν ότι «το καταστατικό υπάρχει» και αφήνουν να εννοηθεί ότι η όλη συζήτηση σε κάθε περίπτωση θα περάσει μέσα από το «φίλτρο» του. Στελέχη από το επιτελείο Δούκα θυμίζουν βέβαια ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στην Κεντρική Επιτροπή, παρουσία του προέδρου κι ότι η συνεδρίαση κατέληξε σε ένα συγκεκριμένο «δια ταύτα».

Ο Χάρης Δούκας έχοντας εξασφαλίσει αρκετούς βουλευτές και στελέχη στο μπλοκ των υποστηρικτών του επιταχύνει ρυθμούς, συνεχίζει τις συναντήσεις στην Αττική και στην περιφέρεια. Σήμερα περιοδεύει στη Μεσσηνία και δη στην Καλαμάτα και την Καρδαμύλη, ενώ τις επόμενες μέρες θα βρεθεί στην Ήπειρο. Στόχος του κ. Δούκα είναι «να ενώσει δυνάμεις για να νικήσει τη Νέα Δημοκρατία»- με αυτό το «σύνθημα» προσδοκά ότι θα προσελκύσει στις εσωκομματικές κάλπες μέλη και φίλους που πιστεύουν στη δύναμη του ΠΑΣΟΚ να κάνει το άλμα μέσω της επανεκκίνησης. Ήταν από τους πρώτους που εξέφρασε την ανάγκη της επανεκκίνησης. Προηγήθηκαν βουλευτές, όπως ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος που πρότεινε χρονοδιάγραμμα για εκλογή αρχηγού από τη βάση και το οποίο αποδέχθηκε εν τέλει ο κ. Ανδρουλάκης «κυκλώνοντας» την 6η και την 13η Οκτωβρίου για τον πρώτο και τον δεύτερο γύρο αντίστοιχα. Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης που τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας Δούκα ενεργοποίησε στη συνέχεια τους κομματικούς του φίλους προς αυτήν την κατεύθυνση, ενώ και άλλα στελέχη θέλουν να δουν τον Δήμαρχο Αθηναίων να περνά στο δεύτερο γύρο.

Σχέδιο δεύτερου γύρου συγκροτεί και ο Παύλος Γερουλάνος, ενώ η υποψηφιότητα Διαμαντοπούλου (θα ανακοινωθεί ενδεχομένως στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας) λέγεται ότι θα ανακατέψει περαιτέρω την τράπουλα με φόντο την εκλογή ηγεσίας.

Ο Παύλος Γερουλάνος έχει από χθες και επισήμως τη στήριξη του Νίκου Παπανδρέου, ο οποίος με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Στην παρούσα ιστορική συγκυρία η παράταξη έχει ανάγκη από έναν αρχηγό που θα συνθέσει πολιτικές, θα απελευθερώσει στελέχη, θα έχει διεθνές δίκτυο και ίδια γνώση της πραγματικής οικονομίας. Κατά την προσωπική μου άποψη αυτά τα χαρακτηριστικά τα συγκεντρώνει ο Παύλος Γερουλάνος. Αν τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος αποφασίσουν να του δώσουν την ιστορική αυτή ευκαιρία, πιστεύω ότι μπορεί να την αξιοποιήσει προς όφελος της παράταξης και της κοινωνίας».

Η Άννα Διαμαντοπούλου, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει «μετρήσει» κάθε επόμενο βήμα. Επιστρέφοντας από τον τόπο της, την Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα, θα εξετάσει τις τελευταίες «λεπτομέρειες», ώστε ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά της να παρουσιάσει συγκεκριμένο πλάνο με τις πολιτικές προτεραιότητες. Οι υποστηρικτές της κάνουν λόγο για μια «πρωθυπουργίσιμη» υποψηφιότητα που θα αλλάξει τα δεδομένα στο «κάδρο» των υποψήφιων αρχηγών και που θα κινητοποιήσει δυνάμεις γύρω από το νέο εγχείρημα του ΠΑΣΟΚ. Οι ίδιοι άνθρωποι προβλέπουν ότι θα δώσει τη μάχη του δεύτερου γύρου, έχοντας πείσει ότι διαθέτει στιβαρό σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό πλάνο.

Την ανάγκη να προχωρήσει ενωμένο και μαχητικό το ΠΑΣΟΚ, με συλλογική λειτουργία, προκειμένου να εμπνεύσει ξανά στην κοινωνία την ελπίδα της προοδευτικής κυβερνησιμότητας, υπογραμμίζει και η Μιλένα Αποστολάκη. Η επίσης υποψήφια για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Βορείου Τομέα λέει ότι «εκείνο που έχει ανάγκη ο κόσμος είναι το μαχητικό ΠΑΣΟΚ, που είναι έξω από τους τέσσερις τοίχους των γραφείων του, που έχει μία ευδιάκριτη συλλογική λειτουργία και που με τη μαχητική του δράση μπορεί να αντιλαμβάνεται και να υπερασπίζεται τις ανάγκες των πολλών και των κατά τεκμήριο πιο αδύναμων, που γεννά η πολιτική της ΝΔ».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2lpuq2i4toh)

Το τρίπτυχο «καθαρές επιλογές, κοινή λογική και κοινωνική ευαισθησία στην πολιτική» ακολουθεί η Νάντια Γιαννακοπούλου για να αναδείξει την υποψηφιότητά της και το στόχο της «να επιστρέψει το ΠΑΣΟΚ σε ρόλο πρωταγωνιστή». «Για μένα ο μεγάλος κίνδυνος για το ΠΑΣΟΚ είναι να συνηθίσει στις χαμηλές πτήσεις. Έχει έρθει η ευκαιρία να γίνει το ΠΑΣΟΚ δεύτερο κόμμα και μεγάλα ποσοστά. Δεν πρέπει να χαθεί ξανά αυτή η ευκαιρία- δυστυχώς το τελευταίο διάστημα δεν τα καταφέραμε, ενώ μάλιστα η Ν.Δ έχανε ένα εκατομμύριο ψήφους και ο ΣΥΡΙΖΑ άλλους 350.000», τόνισε η κυρία Γιαννακοπούλου με συνέντευξή της στο Action 24, όπου έκανε αναφορά σε «συγκεκριμένα λάθη που θόλωσαν τη φυσιογνωμία και το στίγμα του ΠΑΣΟΚ και οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2laat9copw9)

Ο Μιχάλης Κατρίνης ξεκινά την εκστρατεία του σημειώνοντας ότι κανείς δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια στην πραγματικότητα του εκλογικού αποτελέσματος έτσι όπως αποτυπώθηκε στις ευρωεκλογές και στις οποίες Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσαν, αλλά το ΠΑΣΟΚ παρέμεινε στα ποσοστά ενός μικρομεσαίου κόμματος. Θεωρεί δε, ότι το μήνυμα των ευρωεκλογών ήταν ένα για το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ: «Μεγάλη Παράταξη, κόμμα εξουσίας, ικανό να κυβερνήσει και να κερδίσει την εμπιστοσύνη της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών».

Ειδήσεις σήμερα:

Με buzzer beater του Γουότκινς στον τελικό η Αγγλία, 2-1 την Ολλανδία – Δείτε τα γκολ

Θρήνος στη Βρετανία για τις τρεις γυναίκες που δολοφονήθηκαν με βαλλίστρα – Ψάχνουν τι όπλισε το χέρι του δράστη

Ήρεμα νερά και νέα συνάντηση τον Σεπτέμβριο για Μητσοτάκη και Ερντογάν – Επανέναρξη συνομιλιών για το Κυπριακό ζήτησε ο πρωθυπουργός

Related posts

Τσίπρας: Υπάρχουν πολιτικοί που σκέφτονται μόνο τη δημοφιλία τους – Όταν κυβερνά η Αριστερά οφείλει να συγκρούεται με μεγάλα συμφέροντα

James Rollner

Νίκη Κεραμέως: Αίτημα στην Εισαγγελία για πρόσβαση στη δικογραφία για τη φερόμενη διάρρηξη στο ΥΠΕΣ

timesadmin

Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Τα εναέρια μέσα θα σηκώνονται με την έναρξη της πυρκαγιάς – Περιμένουμε μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο

protothema.gr

Μητσοτάκης: Η Δημοκρατία θυμάται και τιμά τον Θάνο Αξαρλιάν

wp-needuser

Μητσοτάκης: Πρέπει να υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας – Οι κοινές δηλώσεις με τον Ντόναλντ Τουσκ

timesadmin

Μητσοτάκης: Επίσκεψη στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

James Rollner