Παρουσιάζεται-η-εφαρμογή-«niologiogov.gr»-–-Ποιες-δυνατότητες-θα-έχει
ΕΛΛΑΔΑ

Παρουσιάζεται η εφαρμογή «niologio.gov.gr» – Ποιες δυνατότητες θα έχει

Αμέσως μετά τα εγκαίνια της Έκθεσης «Ποσειδώνια 2024», το απόγευμα της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί, κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο περίπτερο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η επίσημη παρουσίαση της νέας εφαρμογής για την ψηφιοποίηση της αίτησης Νηολόγησης των ποντοπόρων πλοίων (niologio.gov.gr).

Η παρουσίαση θα γίνει από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστο Στυλιανίδη, τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνο Κυρανάκη και την Πρόεδρο της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού, η οποία και θα παραλάβει συμβολικά το πρώτο ψηφιακό Έγγραφο Εθνικότητας για τη νηολόγηση πλοίου της εταιρείας της στο ελληνικό νηολόγιο. Ψηφιακά θα απευθύνει χαιρετισμό και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου.

Η νέα εφαρμογή, που αποτελεί διαχρονικό αίτημα της ναυτιλιακής κοινότητας, μειώνει τη γραφειοκρατία και επιταχύνει τις διαδικασίες νηολόγησης. Ενδυναμώνει, επίσης, την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής σημαίας αλλά και την προσπάθεια προσέλκυσης πλοίων στο νηολόγιο.

Η εφαρμογή niologio.gov.gr είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα ψηφιοποίησης των διαδικασιών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και γίνεται πράξη στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνεργασίας των Υπουργών Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη, του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου και του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνου Κυρανάκη.

Μία από τις σημαντικότερες καινοτομίες της ηλεκτρονικής εφαρμογής αφορά στον τρόπο έκδοσης και χορήγησης του Εγγράφου Εθνικότητας πλοίου, μετά τη νηολόγηση του. Συγκεκριμένα, το Έγγραφο Εθνικότητας του πλοίου, παράγεται αυτοματοποιημένα και χορηγείται στην πλοιοκτήτρια εταιρία άμεσα με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, σε ψηφιακή μορφή. Το Έγγραφο Εθνικότητας υπογράφεται ψηφιακά και φέρει μοναδικό QRCode για την άμεση επαλήθευση της γνησιότητάς του από κάθε αρμόδια Αρχή σε όλο τον κόσμο.

Η ανάπτυξη της εφαρμογής, όπως επίσης και ο καθορισμός των νομικών και ναυτιλιακών παραμέτρων αυτής, πραγματοποιήθηκε από τα Υπουργεία Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ).

Ειδήσεις σήμερα:

Έχω προθεσμία μέχρι την 1η Ιουλίου για να υποβάλω πόθεν έσχες, λέει ο Κασσελάκης

Οι πρώτες δηλώσεις Φιλιππίδη μετά την αναβολή της δίκης: Θα τα πούμε όλα όταν τελειώσει η υπόθεσ

H Στόρμι Ντάνιελς συμβουλεύει τη Μελάνια μετά την καταδίκη του Tραμπ: Παράτα τον

Related posts

Στο Ζάππειο οι δικηγόροι 46 χωρών για την Ολομέλεια του Συμβουλίου των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης

timesadmin

Λάρισα: «Γιατί το έκανες;» φώναξαν στον 53χρονο που ξυλοκόπησε άγρια την 43χρονη σύζυγό του

timesadmin

Ρόδος: Θρίλερ με τον θάνατο του 40χρονου εθελοντή δασοπυροσβέστη – Θα γίνει και δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση

timesadmin

Ξεκινούν οι εργασίες για το Παιδιατρικό στο Φίλυρο -Το σχέδιο ανέγερσης νοσοκομείων που θα αλλάξει τον υγειονομικό «χάρτη»

timesadmin

Φωτιά στο Λουτράκι: Έχουν καεί πάνω από 40 σπίτια και 15.000 στρέμματα γης – Ξεκινούν σήμερα οι αυτοψίες

timesadmin

Ο χάρτης των εξετάσεων στα ΑΕΙ – Εξ αποστάσεως η εξεταστική όπου χρειαστεί

timesadmin