Παραμένει-η-αβεβαιότητα-στην-εγχώρια-αγορά-αυτοκινήτου-–-Μείωση-6,1%-στις-ταξινομήσεις-στο-6μηνο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παραμένει η αβεβαιότητα στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου – Μείωση 6,1% στις ταξινομήσεις στο 6μηνο

Του Φώτη Φωτεινού 

Επέστρεψε η “ανησυχία” στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου, καθώς παρά τα θετικά μηνύματα του Μαΐου (+10,6%), ο Ιούνιος κινήθηκε πτωτικά (-20,1%), ενώ και τα πρώτα μηνύματα του Ιουλίου δεν είναι αισιόδοξα.  

Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, τον Ιούνιο ταξινομήθηκαν 11.092 αυτοκίνητα έναντι 13.875 πέρσι, ήτοι μείωση 20,1%. Σε επίπεδο πρώτου εξαμήνου, 54.799 αυτοκίνητα έναντι 58.362 πέρσι, ήτοι μείωση 6,1%. 

Στις υπόλοιπες κατηγορίες, τα καινούργια φορτηγά παρουσίασαν, τον Ιούνιο του 2022, άνοδο στις ταξινομήσεις 17,8%, ενώ τα λεωφορεία μείωση 57,4%. 

Σε επίπεδο πρώτου εξαμήνου, και οι δυο κατηγορίες παρέμειναν σε αρνητικό πρόσημο, με τα φορτηγά να είναι μειωμένα κατά 7,9% και τα λεωφορεία κατά 42,8%.

Η εξέλιξη των ταξινομήσεων στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου 

Σύμφωνα με στοιχεία της ACEA (Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων), η μείωση των ταξινομήσεων επιβατικών αυτοκινήτων “ακουμπά” όλη την Ευρώπη για 10 συνεχόμενους μήνες (αναμένονται τα στοιχεία του Ιουνίου).  

Τον Μάιο του 2022, υπήρξε υποχώρηση κατά 11,2%, στις 791.546 μονάδες, με τις τέσσερις μεγάλες αγορές της ΕΕ να καταγράφουν διψήφιες απώλειες. Η Ιταλία σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση (-15,1%), ακολουθούμενη από την Ισπανία (-10,9%), τη Γερμανία (-10,2%) και τη Γαλλία (-10,1%).

Αντίστοιχα, σε επίπεδο πρώτου πενταμήνου, οι ταξινομήσεις διαμορφώθηκαν ως εξής: Ιταλία -24,3%, Γαλλία -16,9%, Ισπανία -11,5% και Γερμανία -9,3%.

Σχετικά με την ελληνική αγορά, οποιαδήποτε πρόβλεψη για το σύνολο της φετινής χρονιάς παραμένει επισφαλής, εάν και αρκετοί θεωρούν ότι η αγορά θα κινηθεί στα επίπεδα του 2021, δηλαδή στις 100.000 ταξινομήσεις. 

Στην Ελλάδα, ο μέσος χρόνος παράδοσης οχημάτων κυμαίνεται στους 6 – 7 μήνες, εάν και διαπιστώνονται διαφοροποιήσεις ανάλογα με το μοντέλο, την εταιρεία, τη διαθεσιμότητα, κ.α. 

Μεταξύ άλλων, αυτό που υπογραμμίζουν στελέχη της εγχώριας αγοράς είναι ότι οι ταξινομήσεις των πρώτων μηνών αποτελούσαν, ουσιαστικά, παραγγελίες της προηγούμενης χρονιάς. 

Πάντως, αρνητική εξέλιξη για τον καταναλωτή αποτελεί και ο πληθωρισμός, καθώς έχουν αυξηθεί οι τιμές, τόσο στα καινούργια, όσο και στα μεταχειρισμένα οχήματα. 

Σε κάθε περίπτωση, στελέχη της εγχώριας αγοράς υποστηρίζουν ότι, από το 2023 και έπειτα, θα επέλθει μια “σταθερότητα” στην αγορά.  

Related posts

Χρ. Σταϊκούρας: Μέσα στον Σεπτέμβριο το δεύτερο αίτημα πληρωμής από το Ταμείο Ανάκαμψης

timesadmin

Ενιαίο Δίκτυο Συναταξιούχων: Μειώσεις έως 268 ευρώ τον μήνα στις συντάξεις χηρείας

timesadmin

Κ. Πιερρρακάκης στο προσυνέδριο της ΝΔ: “Το κράτος αλλάζει καθημερινά”

timesadmin

Πρόστιμα συνολικού ύψους 87.500 ευρώ και καταστροφή 11.618 προϊόντων “μαϊμού” στην Πάτρα

timesadmin

Όλες οι τελευταίες προβλέψεις για την φετινή ανάπτυξη

timesadmin

Κ. Χατζηδάκης από Παρίσι: Στόχος της Ελλάδας νέες και ποιοτικές δουλειές

timesadmin