Παρίσι:-Οι-γαλλικές-εταιρείες-πρέπει-να-εφαρμόσουν-τις-ευρωπαϊκές-κυρώσεις-κατά-της-Ρωσίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρίσι: Οι γαλλικές εταιρείες πρέπει να εφαρμόσουν τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ δήλωσε σήμερα πως έχει πρωταρχική σημασία οι γαλλικές εταιρείες να σεβαστούν τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας που αποφασίσθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που, όπως είπε, κάνει η γιγάντια πετρελαϊκή εταιρεία TotalEnergies.

“Το σημαντικό είναι οι γαλλικές εταιρείες να εφαρμόζουν τις κυρώσεις”, δήλωσε ο Ατάλ στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2, όταν ερωτήθηκε σχετικά με την TotalEnergies, η οποία δέχεται πίεση από ακτιβιστές επενδυτές και μη κυβερνητικές οργανώσεις για να αποχωρήσει από τη Ρωσία μετά την εισβολή της τελευταίας στην Ουκρανία.

Ένα τέταρτο πακέτο ευρωπαϊκών κυρώσεων, που αποφασίσθηκε τη Δευτέρα, προβλέπει να μην γίνονται νέες επενδύσεις στη Ρωσία, κάτι που είχε ήδη αποφασίσει η TotalEnergies, πρόσθεσε ο Ατάλ.

Η TotalEnergies έχει καταδικάσει την επίθεση της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας και έχει αναστείλει τις νέες επενδύσεις της στη χώρα, όμως δεν ακολούθησε το παράδειγμα των βρετανικών πετρελαϊκών εταιρειών BP και Shell που αποσύρονται από τη Ρωσία.

Δύο κορυφαίες γαλλικές ΜΚΟ σχεδιάζουν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη κατά της TotalEnergies για ενδεχόμενες παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων, αν δεν διακόψει τις επιχειρηματικές σχέσεις της με τη Ρωσία, αναφέρουν σε επιστολή τους προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας.

Η TotalEnergies κατέχει μερίδιο 19,4% στη Novatek, τη μεγαλύτερη παραγωγό υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της Ρωσίας, καθώς και μερίδιο στο πρόγραμμα Arctic LNG επικεφαλής του οποίου είναι η Novatek.

Related posts

Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: Κίνδυνος οι διαξιφισμοί για τη λειτουργία του κράτους δικαίου

timesadmin

Αύξηση όγκου παραγωγής και πωλήσεων κατά 10% και αξίας εξαγωγών κατά 15% στον εξορυκτικό κλάδο το 2022

timesadmin

Goldman Sachs: Η κρίση στο φυσικό αέριο “εξαφανίζει” την ανάπτυξη της Ευρωζώνης

timesadmin

Συμφωνία Υπ. Τουρισμού – Visa για την προώθηση της Ελλάδας ως προορισμού ψηφιακών νομάδων για τα στελέχη της εταιρείας

timesadmin

Ευκαιρία 13,6 δισ. ευρώ για την Ελλάδα ο τουρισμός τρίτης ηλικίας

timesadmin

Άδ. Γεωργιάδης: Ελκυστικός προορισμός για γερμανικές επενδύσεις πλέον η Ελλάδα

timesadmin