Παράθυρο-για-νέα-ρύθμιση-24-δόσεων-για-οφειλές-στα-ταμεία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράθυρο για νέα ρύθμιση 24 δόσεων για οφειλές στα ταμεία

Ρύθμιση 24 δόσεων για οφειλές στα ταμεία εξετάζει να φέρει η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν υπάρχει περιθώριο να φέρει η κυβέρνηση ρύθμιση 24 δόσεων για οφειλές στα ταμεία όπως συμβαίνει στην εφορία, ο Υπουργός Εργασίας, κος Κωστής Χατζηδάκης, “εκείνο που κάνουμε πάντοτε είναι να προσπαθούμε να να εναρμονιζόμαστε με αυτό που κάνει το ΥΠΟΙΚ. ΄Οπου δεν έχουμε εναρμονισθεί, έχω πει στους συνεργάτες μου και στον υφυπουργό κο Τσακλόγλου και στην κα Καρασιώτου, τη γενική γραμματέα, να δούμε σε συνεννόηση με το το ΥΠΟΙΚ πως μπορούμε να εναρμονιστούμε”.

Υπενθυμίζεται πως ενώ υπάρχει η μόνιμα ανοιχτή -“πάγια”- ρύθμιση έως 24 δόσεων για οφειλές στην εφορία, δεν ισχύει το ίδιο για οφειλές στα ταμεία. Στον e-ΕΦΚΑ το ανώτατο όριο των δόσεων μέσω της “πάγιας” ρύθμισης είναι οι 12 δόσεις. Σε περίπτωση, λοιπόν, που υπάρξει εναρμόνιση μεταξύ εφορίας -ταμείων σε σχέση με το ανώτατο πλήθος των δόσεων των “πάγιων” ρυθμίσεων, τότε και για τα ταμεία θα μπορούσαν να ισχύσουν οι 24 δόσεις. 

Related posts

“Γκάφα” της ΡΑΕ με το πόρισμα για τα υπερκέρδη των παραγωγών ενέργειας

timesadmin

Ευ. Μαρινάκης – Αγγ. Φράγκου για τις συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στη ναυτιλία

timesadmin

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για με τις αλλαγές στον ΟΑΕΔ

timesadmin

Ποιες εκκρεμείς συντάξεις θα δοθούν έως τον Ιούνιο

timesadmin

WTTC: Επιστρέφουν σε επίπεδα προ πανδημίας οι κρατήσεις για Ελλάδα

timesadmin

ΥΠΠΑΤ: 1 εκατ. ευρώ για την προώθηση αλιευμάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

timesadmin