Παπανδρέου:-Να-σηκώσουμε-τον-ήλιο-της-παράταξης-ψηλά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπανδρέου: Να σηκώσουμε τον ήλιο της παράταξης ψηλά

«Η χθεσινή μαζική συμμετοχή των μελών της Παράταξής μας, είναι ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας και ευθύνης», τονίζει σε δήλωση του ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρεου αναφερόμενος στην χθεσινή εκλογική διαδικασία που ανέδειξε μεταξύ άλλων το νέο όνομα του κόμματος.

«Σε εμάς εναπόκειται να ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη που μας έδειξε ο κόσμος της Παράταξης, τα μέλη μας, για να σηκώσουμε τον ήλιο ψηλά, να δώσουμε προοδευτικές και δημοκρατικές λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας», υπογραμμίζει ο κ. Παπανδρέου.

Ολόκληρη η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου:

Η χθεσινή μαζική συμμετοχή των μελών της Παράταξής μας, είναι ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας και ευθύνης. Σε εμάς εναπόκειται να ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη που μας έδειξε ο κόσμος της Παράταξης, τα μέλη μας, για να σηκώσουμε τον ήλιο ψηλά, να δώσουμε προοδευτικές και δημοκρατικές λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας. Να απαντήσουμε στις προκλήσεις της νέας εποχής με τρόπο πάντα ανθρωποκεντρικό, αποτελεσματικό, δίκαιο. Τα μέλη μας αποφάσισαν ότι, σε αυτήν τη συγκυρία είναι απαραίτητο να συνδυάσουμε την παρακαταθήκη της ιστορίας και των αρχών του ΠΑΣΟΚ με την ευρύτητα του Κινήματος Αλλαγής.

Το ΠΑΣΟΚ σε διαφορετικές εποχές προώθησε προοδευτικές πολιτικές: καταπολεμήσαμε τις ανισότητες, εκδημοκρατίσαμε το κράτος, αγκαλιάσαμε την καινοτομία προς όφελος του πολίτη, ισχυροποιήσαμε και δώσαμε φωνή στην κοινωνία των πολιτών, αλλάξαμε την Ελλάδα και την καταστήσαμε υπολογίσιμο και δυναμικό εταίρο στην Ευρώπη και στον κόσμο. Στις πιο δύσκολες στιγμές της χώρας κινηθήκαμε πάντα με υπευθυνότητα, βάζοντας πάνω από όλα το συμφέρον του Ελληνικού λαού. Με το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ αγκαλιάσαμε δυνάμεις από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, κρατήσαμε ζωντανή την αυτόνομη ταυτότητά μας.

Σήμερα, στην πορεία για το Συνέδριό μας, ας προτάξουμε τη μεγάλη εικόνα ώστε να βάλουμε πάνω από όλα την ουσία της πολιτικής. Αυτή που υπηρετεί το όραμα που ενέπνευσε τους αγώνες μας και όχι την κοντόφθαλμη αναμέτρηση της μικροπολιτικής. Ένα αξιακό πλαίσιο ισχυρό, μια πλατφόρμα θέσεων εμπροσθοβαρή, μια λειτουργία που θα διασφαλίζει τη συμμετοχή, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία. Είναι οι προϋποθέσεις για να δώσουμε δυναμικά και νικηφόρα την επόμενη μεγάλη μάχη των βουλευτικών εκλογών.

Έχοντας πίστη στις ιδέες μας, ενεργοί, ενωμένοι, να επικεντρωθούμε στην κοινωνία που υποφέρει από τις επιπτώσεις των αλλεπάλληλων κρίσεων, των ανισοτήτων, της συγκέντρωσης του πλούτου και της εξουσίας. Να κάνουνε το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, τον μεγάλο ριζοσπαστικό φορέα ελπίδας που να ανταποκρίνεται στις πιο καλές στιγμές της ιστορίας μας.

Ειδήσεις σήμερα:Βρετανίδα τουρίστρια κατήγγειλε ότι την βίασαν στην Πάργα αλλά αρνήθηκε να εξεταστείΠυροβολισμοί εναντίον φρουρών σε εκλογικό κέντρο στις Φιλιππίνες – Τρεις νεκροίΣτον εισαγγελέα ο 52χρονος που παρέσυρε και σκότωσε τους ηλικιωμένους στη Μονεμβασιά

Related posts

Βουλή: Αυλαία για τη νέα περίοδο – Ο αγιασμός και οι απουσίες

timesadmin

ΝΔ για Λατινοπούλου: Δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές

timesadmin

ΣΥΡΙΖΑ: Μάχες με τις λίστες της ΚΕ – Οι σκληροί μηχανισμοί κόβουν τη «διεύρυνση» του Τσίπρα

timesadmin

Μήνυμα από το Κογκρέσο των ΗΠΑ για τις υπερπτήσεις της Τουρκίας: Δεν θα πρέπει να γίνονται

timesadmin

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Ποιοι βουλευτές θα συμμετέχουν στην εξεταστική επιτροπή για τις παρακολουθήσεις

timesadmin

Ανδρουλάκης: Σφοδρή επίθεση σε Μητσοτάκη και υπουργούς για την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση

timesadmin