ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαθανάσης: Η Ελλάδα βρίσκεται διεθνώς στο ραντάρ νέων επενδυτών

«Στην κυβέρνηση έχουμε υλοποιήσει ένα ιδανικό πλαίσιο για την βιώσιμη ανάπτυξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, ενώ στοχεύουμε να προσελκύσουμε την ελληνική διασπορά σε όλα τα επίπεδα, με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΑΤΕ) να είναι στον πυρήνα αυτών των προσπαθειών».

Αυτό σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης χαιρετίζοντας το Tech Tour South-East Europe 2023, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Ζάππειο, για δεύτερη συνεχή χρονιά, υπό τη φιλοξενία της Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση, ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε, ακόμη, ότι σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της επενδυτικής πορείας της χώρας μέσω των ισχυρών διεθνών συνεργασιών της έχει διαδραματίσει η Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκδήλωση δικτύωσης επενδυτών και start-ups, στην οποία συμμετείχαν Venture Capital funds, επιχειρηματικοί άγγελοι και μεγάλος αριθμός τεχνολογικών startups από όλη την Ευρώπη και το Ισραήλ.

Στην παρέμβαση του Ρομπ Γκένισερ -ιδρυτικό μέλος της ETF Partners – ανέφερε πως η Ελλάδα έχει αγγίξει έναν εντυπωσιακό ρυθμό ανάπτυξης 6% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, επιβεβαιώνοντας τις θετικές διακηρύξεις για την ελληνική επενδυτική πορεία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΑΤΕ, Δρ. Χάρης Λαμπρόπουλος είπε: «..τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για την Ελλάδα, έχοντας εξασφαλίσει πλέον πολιτική σταθερότητα και πρόσβαση σε νέα και υπάρχοντα επενδυτικά κεφάλαια. Η ΕΑΤΕ με τη δυναμική της συμμετοχή σε επενδυτικά δίκτυα έχει καταφέρει να αναδείξει το επενδυτικό υπόβαθρο της Ελλάδας και να βάλει τη χώρα στο ραντάρ νέων επενδυτών διεθνώς».

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων, όπως ανέφερε στην ομιλία της η διευθύνουσα σύμβουλος Αντιγόνη Λυμπεροπούλου, «..θέτει έμπρακτα την εξωστρέφεια ως προϋπόθεση για την προώθηση και τη διάδοση καλών πρακτικών και στρατηγικών συμφωνιών. Είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε το έργο που έχει γίνει έως τώρα και να προχωρήσουμε μπροστά με σταθερότητα και συνέπεια».

Επισημαίνεται ότι παράλληλα με το Tech Tour διεξήχθη και η ετήσια συνάντηση «Tech Tour Smart Capital» του Tech Tour Investors Club, με διακεκριμένους επενδυτές και ετερόρρυθμους και ομόρρυθμους εταίρους (LPs & GPs) από τη ΝΑ Ευρώπη, που διοργανώθηκε από την ΕΑΤΕ σε συνεργασία και με το European Venture Fund Investors Network (E.V.F.I.N), που τελεί υπό την προεδρία της διευθύνουσας συμβούλου της ΕΑΤΕ, Αντιγόνης Λυμπεροπούλου.

Ειδήσεις σήμερα:

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Εκπτώσεις από 20% έως 50% σε οικογένειες και σε παρέες ανακοίνωσε η Attica Group

Καύσωνας Κλέων: Οι περιοχές όπου καταγράφηκαν 40άρια, πού έδειξε 42 βαθμούς – Δείτε χάρτες

Γεβγκένι Πριγκόζιν: «Ο ιδρυτής της Wagner είναι είτε νεκρός, είτε στη φυλακή» λέει Αμερικανός στρατηγόςUPD:

Related posts

Γιατί έρχεται σήμερα η Μελόνι στην Αθήνα – Συνάντηση με Μητσοτάκη

timesadmin

Πώς θα γίνει η μείωση στο αγροτικό ρεύμα – Από τον Απρίλιο ξεκινά το πρόγραμμα χαμηλών τιμών

timesadmin

Δημοτικές εκλογές 2023: Πώς ψηφίζω, πόσους σταυρούς βάζω – 15 ερωτοαπαντήσεις για τις κάλπες

timesadmin

Μητσοτάκης: Η Τήλος απέδειξε στην πράξη ότι η ανακύκλωση στο 100% είναι ένας στόχος απολύτως εφικτός

timesadmin

Παύλος Μαρινάκης: Ανατριχιαστική η ανάρτηση Ακρίτα – Απογείωση της χυδαιότητας οι προσωπικές επιθέσεις

timesadmin

Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης

timesadmin