ΕΛΛΑΔΑ

Παπαδημούλης:Αντιπρόεδρος με ποσοστό ρεκόρ, 75% των ψήφων της Ευρωβουλής

Σε μια από τις πιο σκληρές μάχες για την εκλογή Αντιπροέδρων που διαδραματίστηκαν στην ιστορία του Ευρωκοινοβουλίου, που ολοκληρώθηκε μετά από τρεις γύρους, ο Δημήτρης Παπαδημούλης πέτυχε σήμερα να επανεκλεγεί Αντιπρόεδρος για τέταρτη συνεχόμενη φορά εξασφαλίζοντας, μάλιστα, αποδοχή-ρεκόρ.

Πρόκειται για μια μεγάλη προσωπική επιτυχία του επικεφαλής της ευρω-ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος επαναβεβαίωσε την εκτίμηση που χαίρει σε όλες τις πολιτικές πτέρυγες του Ευρωκοινοβουλίου -ακόμη και μεταξύ των πολιτικών του αντιπάλων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Δημήτρης Παπαδημούλης προτάθηκε (ομόφωνα) για τη θέση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την πολιτική ομάδα της Αριστεράς, που αριθμεί μόλις 39 Ευρωβουλευτές στο σύνολο των 705. Υποστηρίχθηκε από 3 πολιτικές ομάδες (Αριστερά, Σοσιαλιστές και Πράσινους) που αθροίζουν συνολικά 250 ψήφους. Σε μια σκληρή ψηφοφορία, με πολλούς υποψηφίους, όταν όλες οι πολιτικές ομάδες είχαν δώσει γραμμή να μη διαρρεύσει ούτε μία ψήφος, ώστε να εξασφαλίσουν την εκλογή των δικών τους υποψηφίων, ο Ελληνας Ευρωβουλευτής συγκέντρωσε 299 ψήφους στον πρώτο γύρο. Με άλλα λόγια, η προσωπική αναγνώριση και εκτίμηση της οποίας χαίρει από άκρη σε άκρη της Ευρωβουλής, απέσπασε τουλάχιστον επιπλέον 50 ψήφους από το χώρο της κεντροδεξιάς.

Η εικόνα αυτή έγινε ακόμη πιο καθαρή στον τρίτο και τελικό γύρο, οπότε τον Δημήτρη Παπαδημούλη ψήφισαν 492 Ευρωβουλευτές, σε σύνολο 658 έγκυρων ψήφων. Με άλλα λόγια, ο επικεφαλής της ευρω-ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ προέρχεται από πολιτική ομάδα που αντιστοιχεί περίπου στο 7% των ψήφων του Ευρωκοινοβουλίου και στηρίχθηκε από άλλες δύο, αντιστοιχώντας όλες μαζί στο 35% του σώματος, κατάφερε να εκλεγεί με 74,77% των ψήφων.

Παράλληλα, πέρασε και τους δύο υποψηφίους των Πρασίνων, μια ομάδα με διπλάσια σχεδόν δύναμη από αυτή της Αριστεράς.

Το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας έρχεται να επιβεβαιώσει -εξάλλου- και τα ευρήματα της πρόσφατης έρευνας του ανεξάρτητου φορέα EU Vote Watch, που κατέταξε τον Ελληνα Ευρωβουλευτή μεταξύ των 10 επιδραστικότερων Ευρωβουλευτών (επί του συνόλου των 705). Μάλιστα, ο Δ. Παπαδημούλης ήταν ο μοναδικός Ελληνας και ο μοναδικός από την Αριστερά που κατάφερε να μπει στο Top-10 των Ευρωβουλευτών με τη μεγαλύτερη πολιτική και κοινωνική επιρροή για το 2021.

Related posts

Διασωληνωμένη στην εντατική 40χρονη ανεμβολίαστη νοσηλεύτρια που διανύει τον έκτο μήνα εγκυμοσύνης

timesadmin

Κακοκαιρία «Διομήδης»: Ισχυρές βροχές και χιόνια σε όλη τη χώρα – Προβλήματα σε Ελασσόνα, πού είναι κλειστά τα σχολεία

timesadmin

Θεσσαλονίκη: Έκρυβε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο σε παρεκκλήσι στην αυλή του σπιτιού του

timesadmin

Το «θρίλερ» με το ιρανικό πετρέλαιο – Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την κατάσχεση ανοιχτά της Καρύστου

timesadmin

Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στις εθνικές οδούς, πού έχει καθυστερήσεις στο κέντρο

timesadmin

Αίγιο: Προσωρινά ελεύθερος ο 53χρονος που απειλούσε να σκοτώσει με γυαλί τη σύζυγό του

timesadmin