ΕΛΛΑΔΑ

Παπαδημούλης:Αντιπρόεδρος με ποσοστό ρεκόρ, 75% των ψήφων της Ευρωβουλής

Σε μια από τις πιο σκληρές μάχες για την εκλογή Αντιπροέδρων που διαδραματίστηκαν στην ιστορία του Ευρωκοινοβουλίου, που ολοκληρώθηκε μετά από τρεις γύρους, ο Δημήτρης Παπαδημούλης πέτυχε σήμερα να επανεκλεγεί Αντιπρόεδρος για τέταρτη συνεχόμενη φορά εξασφαλίζοντας, μάλιστα, αποδοχή-ρεκόρ.

Πρόκειται για μια μεγάλη προσωπική επιτυχία του επικεφαλής της ευρω-ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος επαναβεβαίωσε την εκτίμηση που χαίρει σε όλες τις πολιτικές πτέρυγες του Ευρωκοινοβουλίου -ακόμη και μεταξύ των πολιτικών του αντιπάλων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Δημήτρης Παπαδημούλης προτάθηκε (ομόφωνα) για τη θέση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την πολιτική ομάδα της Αριστεράς, που αριθμεί μόλις 39 Ευρωβουλευτές στο σύνολο των 705. Υποστηρίχθηκε από 3 πολιτικές ομάδες (Αριστερά, Σοσιαλιστές και Πράσινους) που αθροίζουν συνολικά 250 ψήφους. Σε μια σκληρή ψηφοφορία, με πολλούς υποψηφίους, όταν όλες οι πολιτικές ομάδες είχαν δώσει γραμμή να μη διαρρεύσει ούτε μία ψήφος, ώστε να εξασφαλίσουν την εκλογή των δικών τους υποψηφίων, ο Ελληνας Ευρωβουλευτής συγκέντρωσε 299 ψήφους στον πρώτο γύρο. Με άλλα λόγια, η προσωπική αναγνώριση και εκτίμηση της οποίας χαίρει από άκρη σε άκρη της Ευρωβουλής, απέσπασε τουλάχιστον επιπλέον 50 ψήφους από το χώρο της κεντροδεξιάς.

Η εικόνα αυτή έγινε ακόμη πιο καθαρή στον τρίτο και τελικό γύρο, οπότε τον Δημήτρη Παπαδημούλη ψήφισαν 492 Ευρωβουλευτές, σε σύνολο 658 έγκυρων ψήφων. Με άλλα λόγια, ο επικεφαλής της ευρω-ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ προέρχεται από πολιτική ομάδα που αντιστοιχεί περίπου στο 7% των ψήφων του Ευρωκοινοβουλίου και στηρίχθηκε από άλλες δύο, αντιστοιχώντας όλες μαζί στο 35% του σώματος, κατάφερε να εκλεγεί με 74,77% των ψήφων.

Παράλληλα, πέρασε και τους δύο υποψηφίους των Πρασίνων, μια ομάδα με διπλάσια σχεδόν δύναμη από αυτή της Αριστεράς.

Το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας έρχεται να επιβεβαιώσει -εξάλλου- και τα ευρήματα της πρόσφατης έρευνας του ανεξάρτητου φορέα EU Vote Watch, που κατέταξε τον Ελληνα Ευρωβουλευτή μεταξύ των 10 επιδραστικότερων Ευρωβουλευτών (επί του συνόλου των 705). Μάλιστα, ο Δ. Παπαδημούλης ήταν ο μοναδικός Ελληνας και ο μοναδικός από την Αριστερά που κατάφερε να μπει στο Top-10 των Ευρωβουλευτών με τη μεγαλύτερη πολιτική και κοινωνική επιρροή για το 2021.

Related posts

Στη φυλακή έξι συνολικά κατηγορούμενοι του κυκλώματος παράνομων ελληνοποιήσεων

timesadmin

Τροχαίο Mad Clip: Πόσο είχε πιει το μοιραίο βράδυ – Τι έδειξαν οι τοξικολογικές

timesadmin

Καιρός – Κλεάρχος Μαρουσάκης: «Παρέλαση» κακοκαιριών μέχρι τα τέλη της εβδομάδας – Πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα

timesadmin

Θράκη: Δημιουργήθηκε το πρώτο Τζεμ Εβί για Αλεβίτες

timesadmin

Κακοκαιρία «Άριελ»: Προβλήματα στη Θεσσαλονίκη – Ζημιές σε αυτοκίνητα, χωρίς ρεύμα περιοχές

timesadmin

Έρευνα: Το 43% των Ελλήνων έχει κατοικίδιο, το 62% γυμνάζεται και το 33,5% καπνίζει

timesadmin