Πανεπιστήμιο-Αιγαίου:-Οι-φοιτητές-σπουδάζουν-επαγγέλματα-του-μέλλοντος
ΕΛΛΑΔΑ

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Οι φοιτητές σπουδάζουν επαγγέλματα του μέλλοντος

«Σπουδάζοντας το μέλλον» είναι το μήνυμα που στέλνουν οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου στους υποψηφίους φοιτητές, λίγες ημέρες πριν από τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων. Τα εφόδια που δίνει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι μεταξύ άλλων οι σύγχρονες σπουδές, η καινοτόμα έρευνα, οι σπουδές με υψηλή ποιότητα και η άμεση απορρόφηση των αποφοίτων από την αγορά εργασίας, όπως τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας με βασική ομιλήτρια την Πρυτάνισσα Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη και τη συμμετοχή στη συζήτηση των Κοσμητόρων της Σχολής Περιβάλλοντος, Καθηγητή Π. Δημητρακόπουλο, της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών Καθηγητή Ν. Ζούρο, της Σχολής Διοίκησης, Καθηγήτρια Μ. Λεκάκου, της Σχολής Θετικών Επιστημών, Αν. Καθηγητή Σ. Ξανθόπουλο, της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, Καθηγητή Ι. Σειμένη και της Πολυτεχνικής Σχολής, Αν. Καθηγητή Π. Καβάσαλη.

Με κεντρικό θέμα τις σύγχρονες τάσεις σπουδών, τους παράγοντες που επηρεάζουν τη σύνδεση με την αγορά εργασίας και τα επαγγέλματα του μέλλοντος, η κ. Βιτσιλάκη έδωσε έμφαση στις σπουδές υψηλής ποιότητας που προσφέρει το Ίδρυμα και την καινοτόμα έρευνα που διεξάγεται σε αυτό, ενώ παρουσίασε και τα ποσοστά απορρόφησης των αποφοίτων. Ειδικότερα, το 81% των αποφοίτων των μεταπτυχιακών προγραμμάτων και το 93% των διδακτορικών σπουδών, απασχολούνται ήδη στην αγορά εργασίας. Επίσης, το 35% όσων έκαναν πρακτική μέσω του Πανεπιστημίου Αιγαίου βρήκε άμεσα εργασία.

Panepistimio_Aigaiou_1

«Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αποτελεί μια εγγυημένη επιλογή σπουδών για τρεις λόγους. Πρώτον, διότι έχει χτίσει ουσιαστικές γέφυρες όχι μόνο με τη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά και με την αγορά εργασίας. Δεύτερον, επειδή προσφέρει μια ξεχωριστή ποιότητα ζωής, που διακρίνεται από τους ανθρώπινους ρυθμούς και την ασφάλεια των νησιωτικών κοινωνιών, και τρίτον λόγω των διεθνών συνεργασιών του, με κορωνίδα τη συμμετοχή στη συμμαχία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου ERUA», δήλωσε η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Και τόνισε: «Επενδύουμε στην καινοτομία και τη συστηματική έρευνα και εκσυγχρονίζουμε διαρκώς το γνωστικό μας αντικείμενο. Για αυτό εδώ οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, που τους ξέρουμε με το μικρό τους όνομα, έχουν την ευκαιρία να σπουδάσουν το μέλλον στο Αιγαίο».

Βασικά θέματα της παρουσίασης ήταν τα καινοτόμα εκπαιδευτικά-ερευνητικά προγράμματα του Πανεπιστημίου, τα πολύ υψηλά ποσοστά απορρόφησης των αποφοίτων του και η πετυχημένη σύνδεση με την αγορά εργασίας, όπως και η σημασία της ποιότητας ζωής στα νησιά του Αιγαίου. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η κ. Βιτσιλάκη αναφορικά με τα κίνητρα της φοίτησης στις Σχολές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, επισήμανε ότι είναι υψηλού επιπέδου και δίνουν τις – κατά το δυνατό – καλύτερες προοπτικές απασχόλησης, ενώ σημείωσε ότι υπάρχει φοιτητική μέριμνα για στέγη με διευρυμένα κριτήρια.

Ενδεικτικά: Προσφέρεται σίτιση φοιτητών και φοιτητριών με κόστος 3 ευρώ ανά ημέρα (συμπεριλαμβανομένων και των Σαββατοκύριακων), δηλαδή μηνιαία σίτιση με λιγότερο από 100 ευρώ/μήναΤο Πανεπιστήμιο διαθέτει συνολικά πάνω από 800 κλίνες σε όλα τα νησιά, είτε ιδιόκτητες είτε ενοικιαζόμενες

Με τη σειρά τους, οι έξι Κοσμήτορες των Σχολών ανέδειξαν τα προτερήματα και τις επαγγελματικές προοπτικές της εκάστοτε Σχολής, και εστίασαν στα καινοτόμα προγράμματα που προσφέρουν. Συγκεκριμένα, παρόντες ήταν οι Καθ. Νικόλαος Ζούρος, Κοσμήτορας Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, Καθ. Ιωάννης Σεϊμένης, Κοσμήτορας Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, Καθ. Στυλιανός Ξανθόπουλος, Κοσμήτορας Σχολής Θετικών Επιστημών, ενώ οι Καθ. Μαρία Λεκάκου, Κοσμητόρισσα Σχολής Επιστημών της Διοίκησης, Καθ. Παναγιώτης Δημητρακόπουλος, Κοσμήτορας Σχολής Περιβάλλοντος και Καθ. Πέτρος Καβάσαλης, Κοσμήτορας Σχολής Πολυτεχνικής Σχολής μίλησαν μέσω κάμερας.

Η ταυτότητα του Πανεπιστημίου Αιγαίου:

• Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου λειτουργεί σε έξι νησιά και σήμερα αριθμεί πάνω από 20.000 φοιτητές και φοιτήτριες, μεταξύ των οποίων 18.349 προπτυχιακοί, 2.073 μεταπτυχιακοί και 897διδακτορικοί

• Το 70% των αποφοίτων βρίσκει εργασία στον πρώτο χρόνο και το 68% εργάζεται στο αντικείμενο των σπουδών του

• Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, μεταξύ άλλων, έχει συμπεριληφθεί στο 5% των καλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμίως (Webometrics Ranking of World Universities)

Related posts

Ληστεία στη Θεσσαλονίκη: Έσερναν για τέσσερα χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο τον ιδιοκτήτη της βιοτεχνίας

timesadmin

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: «Στην απολογία του θα δώσει όλες τις εξηγήσεις», λέει ο δικηγόρος του

timesadmin

Φθιώτιδα: Από ηλεκτροπληξία πέθανε 46χρονος – Συνελήφθη 44χρονος που ήταν μαζί

timesadmin

Μετάλλαξη «Omicron»: Σε καραντίνα πέντε Έλληνες που επέστρεψαν από τη νότια Αφρική

timesadmin

Φρίκη στην Κυψέλη – Γιαγιά 7χρονου: Δεν γίνεται να γέννησα ένα τέρας, μου είχε απαγορευτεί να βλέπω το παιδί

timesadmin

Τραγωδία στο Παγκράτι – Γειτόνισσα 36χρονης: «Η κόρη μου της κρατούσε το χέρι ενώ έπεφτε στο κενό»

timesadmin