thetimes.gr
Παγκόσμια-έλλειψη-στο-ροζ-χρώμα-λόγω…-της-ταινίας-barbie
LIFESTYLE

Παγκόσμια έλλειψη στο ροζ χρώμα λόγω… της ταινίας Barbie

Media

Barbie
Η Margot Robbie ως Barbie – Φωτογραφία: Warner Bros. Pictures

Η επερχόμενη ταινία Barbie της Greta Gerwig χρειάστηκε τόσο πολύ ροζ χρώμα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων που προκάλεσε παγκόσμια έλλειψη.

Μιλώντας στο Architectural Digest, η Gerwig και η σχεδιάστρια παραγωγής της ταινίας Sarah Greenwood, μίλησαν για την κατασκευή της Barbieland, η οποία είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου φωσφορίζουσα ροζ. Το σκηνικό ήταν σε πραγματικό μέγεθος το διάσημο «Dreamhouse» της κούκλας.

Στη συνέντευξη, η Greenwood, έξι φορές υποψήφια για Όσκαρ, είπε ότι η ταινία είχε προκαλέσει διεθνή έλλειψη ροζ χρώματος. «Ο κόσμος τελείωσε το ροζ», είπε στο περιοδικό.

Ενώ ορισμένα μέσα ενημέρωσης επανέλαβαν τον ισχυρισμό χωρίς επιφύλαξη, η Lauren Proud, αντιπρόεδρος παγκόσμιου μάρκετινγκ στη Rosco, την εταιρεία χρωμάτων που χρησιμοποιούσε η ταινία, μοιράστηκε επιπλέον στοιχεία με τους Los Angeles Times.

Περήφανη επιβεβαίωσε ότι η ταινία «χρησιμοποιούσε όση μπογιά είχαμε», αλλά προσδιόρισε ότι η παραγωγή στη Barbie συνέπεσε με ευρύτερα παγκόσμια προβλήματα εφοδιαστικής αλυσίδας κατά τη διάρκεια του Covid-19, καθώς και με ακραία καιρικά φαινόμενα στο Τέξας στις αρχές του 2021, τα οποία είχαν επηρεάσει ζωτικά υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για να δημιουργηθεί το χρώμα.

«Υπήρχε αυτή η έλλειψη και μετά τους δώσαμε ό,τι μπορούσαμε – δεν ξέρω αν μπορούν να διεκδικήσουν την απόλυτη ευθύνη», είπε, αλλά παραδέχτηκε: «Μας εξαφάνισαν το stock της ροζ μπογιάς».

Η Gerwig σημείωσε στη συνέντευξη ότι η φωτεινή ροζ απόχρωση ήταν σημαντική για τη «διατήρηση της «παιδικότητας» στην αισθητική της ταινίας.

«Ήθελα τα ροζ να είναι πολύ φωτεινά και όλα να είναι σχεδόν υπερβολικά», είπε η Gerwig, προσθέτοντας ότι δεν ήθελε «να ξεχάσει αυτό που με έκανε να αγαπήσω την Barbie όταν ήμουν μικρό κορίτσι».

Οι σκηνογράφοι είχαν εξασφαλίσει αρκετό χρώμα για να συνεχιστεί η παραγωγή της ταινίας, η οποία γυρίστηκε κυρίως στα Warner Bros Studios Leavesden στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Barbie κυκλοφορεί παγκοσμίως στις 21 Ιουλίου. Πρωταγωνιστούν η Margot Robbie στον ομώνυμο ρόλο και ο Ryan Gosling ως ο κούκλος Ken. Επίσης οι Will Ferrell, Simu Liu, Dua Lipa, Helen Mirren, Issa Rae, America Ferrera, Kate McKinnon, Michael Cera και Ncuti Gatwa.

Related posts

Ελένη Ψυχούλη: «Διαφωνώ με το body shaming, αλλά το υπέρβαρο δεν είναι πρότυπο»

timesadmin

Γιώργος Δεπάστας: «Ζω την απόλυτη ευτυχία με τον ερχομό των δίδυμων κοριτσιών μου»

timesadmin

Λευτέρης Πετρούνιας: Κάνει SUP με τη μεγάλη του κόρη

timesadmin

Η Σμαράγδα Καρύδη άλλαξε το χρώμα στα μαλλιά της

timesadmin

Συγκινημένη η Άννα Μαρία Βέλλη – “Είναι δάκρυα ανακούφισης”, εξομολογήθηκε

timesadmin

Ταμίλα Κουλίεβα: Η topless καλλιτεχνική φωτο με φόντο το ηφαίστειο της Σαντορίνης!

timesadmin