Πέμπτη-και-Παρασκευή-οι-ακροάσεις-στο-Διεθνές-Δικαστήριο-για-τις-επιθέσεις-του-Ισραήλ-στη-Ράφα
ΚΟΣΜΟΣ

Πέμπτη και Παρασκευή οι ακροάσεις στο Διεθνές Δικαστήριο για τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Ράφα

Το Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα διεξαγάγει ακροάσεις την Πέμπτη και την Παρασκευή με αντικείμενο τα νέα έκτακτα μέτρα που επιδιώκει η Νότια Αφρική να ληφθούν κατά του Ισραήλ για τις επιθέσεις στη Ράφα κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα.

Συγκεκριμένα, κατά τις ακροάσεις στις 16 και στις 17 Μαΐου θα συζητηθεί το αίτημα της Νότιας Αφρικής προς το Διεθνές Δικαστήριο να διατάξει τη λήψη περισσότερων έκτακτων μέτρων κατά του Τελ Αβίβ, στο πλαίσιο της υπόθεσης που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και στην οποία η Νότια Αφρική κατηγορεί το Ισραήλ για τη διάπραξη γενοκτονίας κατά των Παλαιστινίων.

Το Ισραήλ από την πλευρά του έχει δηλώσει ότι ενεργεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο στη Λωρίδα της Γάζας και χαρακτήρισε τις κατηγορίες της Νότιας Αφρικής περί γενοκτονίας αβάσιμες, ενώ κατηγόρησε την Πρετόρια ότι ενεργεί ως “νόμιμος βραχίονας της Χαμάς”.

Related posts

Γάζα: Σε 12 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από πλήγματα σε δομή του ΟΗΕ

timesadmin

DW: Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

James Rollner

Συζητήσεις Γουιάνας – ΗΠΑ για την “περιφερειακή ασφάλεια”

timesadmin

Τα Ηνωμένα Έθνη προτρέπουν τη Ρωσία να θέσει τέλος στη μεταφορά παιδιών διά της βίας από την Ουκρανία

timesadmin

Ιράν: Η κηδεία του Ραΐσι θα ξεκινήσει την Τρίτη από την Ταμπρίζ

James Rollner

Η Ινδία επέκτεινε τους περιορισμούς στις εξαγωγές ζάχαρης – Κοντά στο υψηλότερο επίπεδό τους από το 2011 τα futures ακατέργαστης ζάχαρης

timesadmin