Πάτρα:-Ενισχύεται-η-έρευνα-για-τον-θάνατο-της-Τζωρτζίνας-–-Ορίστηκε-ειδικός-επιστήμονας-από-την-εισαγγελία
ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ενισχύεται η έρευνα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας – Ορίστηκε ειδικός επιστήμονας από την εισαγγελία

Με τη συνδρομή ειδικού επιστήμονα και συγκεκριμένα της ιατροδικαστή Χαράς Σπηλιοπούλου ενισχύεται η ανάκριση που διενεργεί η 18η τακτική ανακρίτρια Χρ. Σαλάππα για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνα Δασκαλάκη. Έναν θάνατο, τον οποίο η Δικαιοσύνη με την άσκηση ποινικής δίωξης έχει αποδώσει στη μητέρα του παιδιού, την 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου. Η τελευταία φέρεται, σύμφωνα με την κατηγορία να έχει δηλητηριάσει την κόρη της με μεγάλη δόση κεταμίνης μέσα στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και μετά την απολογία της στις 4 Απριλίου έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενη για το συγκεκριμένο αδίκημα, το οποίο αρνείται.

Μετά την προφυλάκιση της 33χρονης μητέρας, η ανάκριση συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς με την κατάθεση γιατρών και νοσηλευτών νοσοκομείων που είχε νοσηλευτεί το παιδί και ήδη έχει λάβει χώρα σειρά ανακριτικών πράξεων ώστε να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση που έχει συνταράξει το Πανελλήνιο.

Στο πλαίσιο αυτό, η ανακρίτρια υπέβαλλε αίτημα για ορισμό ειδικού επιστήμονα που θα την συνδράμει στο έργο της. Η κ. Σαλάππα υπέβαλλε το αίτημα στην εποπτεύουσα της έρευνάς της, εισαγγελέα Εφετών και προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρία Γκανέ. Το αίτημα έγινε δεκτό από την κ. Γκανέ, η οποία και προχώρησε στον ορισμό της διευθύντριας του εργαστηρίου ιατροδικαστικής και τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Χαράς Σπηλιοπούλου, ως ειδικής επιστήμονα που θα συνδράμει το έργο της ανακρίτριας. Η Χαρά Σπηλιοπούλου είναι η ιατροδικαστής που είχε αναλάβει την υπόθεση στα Γλυκά Νερά για την δολοφονία τη Καρολάιν.

Κατά πληροφορίες στο αίτημα που υπέβαλλε η κ. Σαλάππα για ορισμό ειδικού επιστήμονα στην ανάκριση που διενεργεί, αναφέρει τα εξής: «Λαμβανομένου υπόψη του τρόπου που φέρεται ότι τελέστηκε το έγκλημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, και δη μέσω της χρήσης φαρμακευτικής δραστικής ουσίας που άφησε το αποτύπωμά της στο μεταθανάτιο αίμα της ανήλικης παθούσας όπως προκύπτει από τις εξειδικευμένες ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, κατά τη γνώμη μας ο ειδικός επιστήμων επί θεμάτων ιατροδικαστικής αφού λάβει γνώση του ιατρικού φακέλου της παθούσας καθώς και των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων που έλαβαν χώρα μετά το θάνατό της, ενδεχομένως να μας επισημάνει ή να μας συστήσει περαιτέρω ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν, τις οποίες μόνο αν μας τις καταστήσει γνωστές πρόσωπο με ειδικές γνώσεις επί της ιατροδικαστικής επιστήμης εμείς θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις ενδεδειγμένες ανακριτικές πράξεις για την περαιτέρω διαλεύκανση της αξιόποινης πράξης που διερευνούμε».

Θα πρέπει να σημειωθεί, τέλος, πως η πράξη διορισμού ειδικού επιστήμονα προβλέπεται στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, πλην όμως είναι ελάχιστες οι φορές που έχουν υπογραφεί τέτοιες πράξεις. Ωστόσο, αυτή τη φορά η υπόθεση θανάτου της 9χρονης κρίθηκε ότι αποτελεί ιδιαίτερης σπουδαιότητας και ότι ο ορισμός ειδικού επιστήμονα θα βοηθήσει το έργο της ανάκρισης, ώστε εκείνη να ερευνήσει εις βάθος όλες τις κρίσιμες πτυχές της δικογραφίας που έχει στα χέρια της.

Ειδήσεις σήμερα«Έλα στη φυλακή να με ρωτήσεις αν σκότωσα τα παιδιά μας» – Το μήνυμα της Πισπιρίγκου στον ΔασκαλάκηΑυξήθηκαν κατά 24,68% οι θάνατοι στη Ελλάδα τις πρώτες εννέα εβδομάδες του 2022Μετά το Πάσχα χαλαρώνουν τα μέτρα, λέει ο Πλεύρης – Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους

Related posts

Κορωνοϊός: Δραματική εφημερία και στο «Παπανικολάου» – Εκτός ΜΕΘ δύο διασωληνωμένοι ασθενείς

timesadmin

Καταδίωξη στο Πέραμα: Σε εξέλιξη η απολογία των επτά αστυνομικών για τον θάνατο του 20χρονου Ρομά

timesadmin

Πέθανε ο Ζάχος Χατζηφωτίου

timesadmin

Αγορά τροφίμων – ΕΦΕΤ: Το κόστος των τροφίμων ο κύριος παράγοντας που απασχολεί τους Ευρωπαίους

timesadmin

Ουκρανικό Ταμείο Αρωγής και Ανακούφισης από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής

timesadmin

Ποιο είναι το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά για τον κορωνοϊό που έκαψαν οι αρνητές της Χαλκίδας

timesadmin