«Πάσο-καυσίμων»:-Πώς-θα-επιδοτήσει-η-κυβέρνηση-τους-καταναλωτές-με-60-λίτρα-βενζίνης-τον-μήνα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πάσο καυσίμων»: Πώς θα επιδοτήσει η κυβέρνηση τους καταναλωτές με 60 λίτρα βενζίνης τον μήνα

Με ένα «πάσο» που θα μοιάζει πολύ με το freedom pass που είχε υιοθετηθεί, προκειμένου να δοθεί κίνητρο στους νέους να εμβολιαστούν, θα μοιάζει η επιδότηση που δρομολογεί η κυβέρνηση, προκειμένου να στηρίξει τους καταναλωτές ως προς το αυξημένο κόστος βενζίνης και πετρελαίου κίνησης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να στηρίξει όχι απλά τους μη έχοντες, αλλά και αυτούς που ανήκουν στη μεσαία τάξη, με ένα «κουπόνι», το οποίο θα ενσωματώνει μια επιδότηση κάποιων λεπτών του ευρώ ανά λίτρο, για 60 λίτρα τον μήνα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Συνεπώς, μιλάμε για 180 λίτρα στο τρίμηνο. Το μηνιαίο ποσό της επιδότησης αναμένεται να είναι πέριξ των 15 ευρώ ανά μήνα, όπερ σημαίνει ότι η επιδότηση ανά λίτρο θα είναι περί τα 20 λεπτά του ευρώ. Συνεπώς, με έναν απλό υπολογισμό του ποσού ανά λίτρο επί των 60 λύτρων σε μηνιαία βάση, βγαίνει το τελικό ποσό της επιδότησης.

Με βάση τον κυβερνητικό σχεδιασμό που έχει κλειδώσει, όπως γινόταν και με το freedom pass, οι δικαιούχοι θα μπαίνουν στην ειδική πλατφόρμα μέσω του gov.gr και θα πρέπει να εμφανίζονται στο Taxis ως ιδιοκτήτες ή συνιδιοκτήτες του οχήματος. Το ποσό θα δίνεται στους δικαιούχους ως voucher ή θα πιστώνεται απευθείας στο ΙΒΑΝ του λογαριασμού τους και μάλιστα η πίστωση θα γίνει για όλο τρίμηνο. Κατά συνέπεια, ο καταναλωτής θα μπορεί να το χρησιμοποιεί σε ένα «γέμισμα», για παράδειγμα, ή να “σπάει” το ποσό μέσα στον μήνα, αναλόγως τι τον εξυπηρετεί.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, το μέτρο αφορά πολίτες που έχουν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ, ενώ για άγαμους ο πήχης είναι κάπως χαμηλότερος. Τα κριτήρια θα είναι εισοδηματικά και όχι περιουσιακά, όπως γίνεται για τον υπολογισμό της περιμέτρου αποδεκτών της «επιταγής ακρίβειας», μιας και είναι σαφές ότι όλοι επιβαρύνονται από το κόστος των καυσίμων, ανεξαρτήτως του αν έχουν ακίνητη περιουσία ή όχι.Ειδήσεις σήμερα:

Ο Πούτιν ενδέχεται να κλιμακώσει την επίθεση και «οι επόμενες εβδομάδες θα είναι άσχημες», εκτιμούν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑΤο Μπάκιγχαμ «έκλεισε» την υπόθεση κακοποίησης της Βιρτζίνια Τζιούφρε από τον πρίγκιπα Άντριου με 7 εκατ. στερλίνεςΕιδική άδεια ασθενείας λόγω κορωνοϊού: Ηλεκτρονική αίτηση στον e-ΕΦΚΑ για τη χορήγηση

Related posts

Βορίδης: Αμείλικτη για τον ΣΥΡΙΖΑ η σύγκριση των πεπραγμένων μας στη Δημόσια Διοίκηση

timesadmin

Παναγιωτόπουλος: Mετά τα Rafale και τις Belh@rra ακολουθεί η κάλυψη των αναγκών του Στρατού Ξηράς

timesadmin

Κύπρος: Ο Ερσίν Τατάρ έφαγε «πόρτα» από τον πρίγκιπα Εδουάρδο

timesadmin

Βορίδης: Επικοινωνιακή αστοχία η ομιλία του Ελληνοουκρανού στρατιώτη στη Βουλή

timesadmin

Μητσοτάκης – Τζόνσον: Επί τάπητος διμερείς σχέσεις και η επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα

timesadmin

Μηταράκης: Στη Βιέννη για την διάσκεψη συντονισμού ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων

timesadmin