Πάουελ-(fed):-Έχουν-αυξηθεί-οι-κίνδυνοι-για-“επίμονο”-υψηλό-πληθωρισμό
ΚΟΣΜΟΣ

Πάουελ (Fed): Έχουν αυξηθεί οι κίνδυνοι για “επίμονο” υψηλό πληθωρισμό

Οι κίνδυνοι για “επίμονο” υψηλό πληθωρισμό έχουν “σαφώς αυξηθεί”, τόνισε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, μιλώντας στην Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων του Κογκρέσου, προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο αυτό η νομισματική πολιτική θα προσαρμοστεί.

Πρόκειται για ένα ακόμη ξεκάθαρο σήμα από τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ ότι η Fed θα επιταχύνει τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της, όπως έκανε και εχθές, κατά την πρώτη ημέρα ακρόασής του από την Επιτροπή του Κογκρέσου.

“Η (σ.σ. νομισματική) πολιτική έχει προσαρμοστεί σε αυτό και θα συνεχίσει να προσαρμόζεται”, τόνισε ο Πάουελ στην Επιτροπή, προσθέτοντας: “Έχουμε δει ότι ο πληθωρισμός είναι πιο επίμονος. Έχουμε δει ότι οι παράγοντες που οδηγούν σε αύξηση του πληθωρισμού είναι πιο επίμονοι”.

Ήδη, εχθές, ο Πάουελ, μιλώντας στην Επιτροπή, τόνισε ότι είναι “κατάλληλη προσέγγιση” να ζητηθεί στην επικείμενη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας ο τερματισμός του έκτακτου προγράμματος αγοράς περιουσιακών στοιχείων νωρίτερα από ό,τι είχε σχεδιαστεί, λόγω των αυξημένων κινδύνου για τον πληθωρισμό.

Επίσης, πρόσθεσε ότι θα ήθελε να αλλάξει η ρητορική της κεντρικής τράπεζας, αφαιρώντας τη λέξη “παροδικός” από την περιγραφή για τον πληθωρισμό, και μάλιστα στις γραπτές παρατηρήσεις του, οι οποίες επαναλήφθηκαν κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων του Κογκρέσου την Τετάρτη, ο πρόεδρος της Fed ανέφερε ότι οι πληθωριστικές πιέσεις “θα παραμείνουν αρκετά και στη διάρκεια του επόμενου έτους”.

Related posts

Τουρκία: Οι εποπτικές αρχές κατέθεσαν μήνυση σε πρώην διοικητή της κεντρικής τράπεζας

timesadmin

Βρετανία και ΗΠΑ εκτιμούν ότι η ουκρανική αντίσταση επιβράδυνε την ρωσική επέλαση

timesadmin

Αίγυπτος: Πλήρωσε 24 δισ. δολάρια για την εξυπηρέτηση του χρέους της στο πρώτο πεντάμηνο

timesadmin

Ουκρανία: Ο Κουλέμπα χαιρετίζει την αλλαγή στάσης της Γερμανίας σε επίσκεψή του στο Βερολίνο

timesadmin

Ιταλία: 77.621 νέες μολύνσεις, 170 θάνατοι εξαιτίας της Covid-19

timesadmin

ΗΠΑ – εκλογές: Οι Δημοκρατικοί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη Φλόριντα

timesadmin