Πάνος-Σκουρλέτης:-Προσφεύγει-στη-Δικαιοσύνη-κατά-του-δημοσιογράφου-Γιώργου-Λακόπουλου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάνος Σκουρλέτης: Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά του δημοσιογράφου Γιώργου Λακόπουλου

Στη Δικαιοσύνη εις βάρος του δημοσιογράφου Γιώργου Λακόπουλου προσφεύγει ο Πάνος Σκουρλέτης, για το άρθρο του πρώτου, με τίτλο «Πάνος Σκουρλέτης: Αποτυχημένος, μοιραίος, τώρα και προβοκάτορας», με αφορμή το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανάρτηση του, ο Πάνος Σκουρλέτης αναφέρει:

«Επί τέσσερα, και πλέον, χρόνια ο κ. Λακόπουλος έχει αναλάβει το έργο της προσωπικής στοχοποίησής μου. Μέχρι τώρα τον είχα αγνοήσει, διότι δεν μου αρέσει να κάνω συνομιλητές ανθρώπους των δικών του χαρακτηριστικών. Έχει, άλλωστε, τη δική του διαδρομή στο χώρο της δημοσιογραφίας και είναι γνωστό τι και ποιους υπηρέτησε. Ωστόσο, η συνεχής διαστρέβλωση γεγονότων, τα ψεύδη και οι συκοφαντίες, όταν εμμονικά επαναλαμβάνονται, με αναγκάζουν, όχι να απαντήσω στο ίδιο, αλλά πολύ σύντομα να θυμίσω και να ενημερώσω για ορισμένα ζητήματα όσους θα είχαν κάποιο ενδιαφέρον για αυτά στα οποία αναφέρεται.

Εκλέχτηκα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τον Οκτώβριο του 2009, από την τότε ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ και παρέμεινα σε αυτή τη θέση ευθύνης μέχρι τον Ιανουάριο του 2015. Η συμβολή μου στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ από τη συγκεκριμένη θέση άφησε το αποτύπωμά της και αξιολογείται από τον καθένα και την καθεμία.

Η συμβολή μου στην κυβέρνηση, από τα τρία υπουργεία που πέρασα, στο πλαίσιο πάντα των κυβερνητικών κατευθύνσεων, συνδέθηκε με τα εξής σημαντικά, κατά τη γνώμη μου, γεγονότα.

Ως υπουργός Εργασίας, είχα την τιμή να συνυπογράψω μαζί με την Θεανώ Φωτίου, τον πρώτο εμβληματικό νόμο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Ξεκινήσαμε την αναβάθμιση του ΣΕΠΕ (Επιθεώρηση Εργασίας). Παρουσιάσαμε και θέσαμε σε δημόσια διαβούλευση τον νόμο για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, (δυστυχώς δεν ήρθε ποτέ στη Βουλή λόγω των γεγονότων που ακολούθησαν). Ψηφίσαμε τη δυνατότητα ρύθμισης για την καταβολή σε δόσεις των ασφαλιστικών οφειλών, που κατέπνιγαν τους ελευθεροεπαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ανοίξαμε τις πόρτες του υπουργείου στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα. Οι τριμερείς συναντήσεις έγιναν το απάγκιο των εργαζόμενων.

Όσο ήμουν υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας καταργήσαμε τον μνημονιακό νόμο για τη «Μικρή ΔΕΗ», αρνηθήκαμε τη ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και διατηρήσαμε το 51% του μετοχικού κεφαλαίου του απευθείας στο Δημόσιο. Αντισταθήκαμε στην αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, παρά τις ασφυκτικές πιέσεις, (αντίθετα, τα μειώσαμε μεσοσταθμικά), ενώ δώσαμε τη δυνατότητα των 32 δόσεων για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Μειώθηκε κατά ένα δισ. ευρώ το χρέος της ΔΕΗ. Δεν υλοποιήσαμε τη δέσμευση της κυβέρνησης Σαμαρά για πώληση του 17% της ΔΕΗ. Ξαναβάλαμε εμπρός το τελματωμένο Κτηματολόγιο και τους δασικούς χάρτες. Θέσαμε τις βάσεις των διαγωνιστικών διαδικασιών για τις νέες επενδύσεις -, με αποτέλεσμα να πέσουν οι αντίστοιχες τιμές. Μειώσαμε τις τιμές φυσικού αερίου. Βγάλαμε από τα συρτάρια τα απλήρωτα πρόστιμα της «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική, ενώ δώσαμε αγώνα για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος και το δημόσιου συμφέροντος. Ξεμπλόκαρε ο αγωγός φυσικού αερίου TAP, αυξάνοντας και τα ανταποδοτικά τέλη της εταιρείας προς τους δήμους διέλευσης. Η διοίκηση των ΕΛΠΕ με πλειοψηφία διορισμένη από το Δημόσιο πέτυχε κέρδη ρεκόρ.

Στο διάστημα που ήμουν υπουργός Εσωτερικών έγινε ο μεγαλύτερος, μετά από δέκα χρόνια, διαγωνισμός πρόσληψης μόνιμων εργαζόμενων στην καθαριότητα (περί τις 8.500). Χιλιάδες συμβασιούχοι στους δήμους έσπασαν την εργασιακή τους «ομηρία» και μονιμοποιήθηκαν μέσω της διάταξης για τα «ένδικα μέσα». Υλοποιήθηκε το μεγαλύτερο πρόγραμμα χρηματοδότησης έργων και υποδομών, (ΦιλόΔημος Ι & ΙΙ») που γνώρισε η Αυτοδιοίκηση. Βάλαμε τις βάσεις μιας νέας μεγάλης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας μέσω του «Κλεισθένη Ι», θεσπίζοντας την απλή αναλογική, την ξεχωριστή κάλπη για τα τοπικά συμβούλια, το διαχωρισμό των αρμοδιοτήτων, την αποσυναρμολόγηση της διορισμένης αποκεντρωμένης διοίκησης, τη διαμόρφωση νέων κανόνων για την κατανομή των ΚΑΠ, μέσω της κατηγοριοποίησης των δήμων στη βάση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους.

Ωστόσο θέλω να διευκρινίσω και ορισμένα πράγματα τα οποία συστηματικά αναπαράγονται με σκοπό να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις.

• Δεν είχα καμία ανάμιξη στην παρουσία των τηλεοπτικών συνεργείων το βράδυ της τραγωδίας στο Μάτι, αλλά ούτε και στη συνέντευξη που ακολούθησε την επόμενη ημέρα, την οποία και αγνοούσα. Άλλοι γνώριζαν και τα οργάνωσαν αυτά.

• Ως γραμματέας του κόμματος εκλέχτηκα από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ μετά από πρόταση του Αλέξη. Ήταν μόλις λίγους μήνες πριν τις εκλογές του 2019 και η κατάσταση του κόμματος, αλλά κυρίως το γενικότερο πολιτικό πλαίσιο, δημιουργούσαν αντικειμενικά πολύ δύσκολους όρους για την ανάταξη του κόμματος.

• Είχα διαφωνήσει με τη ταυτόχρονη διεξαγωγή των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών. Στις περιφερειακές εκλογές όλες οι επιλογές προέκυψαν από απόφαση της ΠΓ. Εκτός της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, τα πρόσωπα που υποστηρίξαμε ήταν της επιλογής των ΝΕ και των τοπικών οργανώσεων του κόμματος. Από τους συνολικά 332 δήμους της χώρας, σε 255 υποστηρίξαμε δημοτικά σχήματα, από τα οποία 55 κέρδισαν τη δεύτερη Κυριακή. Βεβαίως, είχα ζητήσει αναλυτική αποτίμηση των αποτελεσμάτων.

• Ζήτησα να γίνει συνέδριο αμέσως μετά τις εκλογές του 2019. Έχω εξηγήσει τους λόγους αναλυτικά στη ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

• Τα δύο τρίτα των νέων εγγραφών στο κόμμα μετά το 2019 έγιναν στο διάστημα που ήμουν γραμματέας.

• Επίσης, στο διάστημα που ήμουν γραμματέας με υπεύθυνο οικονομικών τον Μίμη Δαρειώτη εξοφλήθηκαν όλα τα δάνεια του κόμματος. Όσοι με γνωρίζουν στην Αριστερά και είμαι πλέον αρκετά χρόνια σ’ αυτή, ξέρουν καλά πως ποτέ δεν διαπραγματεύτηκα ή διεκδίκησα καμία απολύτως θέση, κυβερνητική ή κομματική. Ό,τι μου ανατέθηκε έγινε ύστερα από συλλογικές προτάσεις και διαδικασίες ή στο πλαίσιο της κυβέρνησης από τον Αλέξη Τσίπρα. Τους ευχαριστώ όλους.

Υ.Γ. Όσον αφορά τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς του κ. Λακόπουλου, ήδη έχω ενημερώσει τη δικηγόρο μου για να πράξει τα δέοντα. Ευτυχώς δεν είμαστε όλοι ίδιοι σ’ αυτό τον κόσμο».

Τι έγραψε ο Λακόπουλος

Η προσφυγή Σκουρλέτη στη Δικαιοσύνη έρχεται, έπειτα από άρθρο του δημοσιογράφου Γιώργου Λακόπουλου στην ιστοσελίδα «Ανοιχτό Παράθυρο».

Μεταξύ άλλων, ο αρθρογράφος τονίζει: «Υπό την πίεση της απομόνωσης και αφού το συνέδριο είχε λήξει, κάποιοι ανακίνησαν ένα διαδικαστικό θέμα για να χαλάσουν το κλίμα -το οποίο πιστώνεται εξ ολοκλήρου στον Τσίπρα- και ίσως για να διαμορφώσουν άλλοθι ενδεχομένης διάσπασης. Την εκπροσώπησή τους σ’ αυτή τη χονδροειδή προβοκάτσια ανέλαβε ο μοιραίος άνθρωπος του ΣΥΡΙΖΑ: ο Πάνος Σκουρλέτης».

Αναφερόμενος στον ίδιο τον κ. Σκουρλέτη, ο αρθρογράφος σημειώνει: «Ευεργετηθείς από τον Τσίπρα -που τον διόρισε πορτ παρόλ, γραμματέα, τέσσερις φορές υπουργό, με ισάριθμές αποτυχίες, δυο φορές βουλευτή και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, όπου εξ ίσου απέτυχε- δεν κρύβει τα αισθήματα μίσους απέναντί του. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός…».

«Εγωπαθής, προκλητικός, με νοοτροπία νεοσταλινικού μικροαστού, άφησε τις χειρότερες εντυπώσεις σε όποιο αξίωμα του ανατέθηκε. Οι παλιοί συμφοιτητές του στο Πανεπιστήμιο Πειραιά έχουν τη χειρότερη γνώμη για τον “αριστερό των βορείων προαστίων” που πήγαινε τη σχολή με την κουρσάρα του […] Για να ενισχύσει την ραδιουργία κατά του Τσίπρα συνεταιρίσθηκε με τον “χομπίστα της πολιτικής” Τσακαλώτο και την παρέα που προσπαθεί να οδηγήσει σε ήττα το κόμμα -Φίλης, Βούτσης, Παπαδημούλης- για να βρει αφορμή να θέσει θέμα ηγεσίας» υπογραμμίζει ακόμη, επιτιθέμενος στον Πάνο Σκουρλέτη.

Related posts

Αεροπλανοφόρο και υποβρύχια από την Ισπανία παραγγέλνει ο Ερντογάν, την κοινή ευρωπαϊκή θέση υπενθυμίζει η Αθήνα

timesadmin

Νέα πρόκληση του τουρκικού ΥΠΕΞ κατά της Σακελλαροπούλου για τη Γενοκτονία των Ποντίων

timesadmin

Μήνυση για τον θάνατο του 25χρονου ΑμΕΑ σε κέντρο αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη κατέθεσε η Δόμνα Μιχαηλίδου

timesadmin

Χρηματοδότηση 905.000 ευρώ σε τρεις ακόμα Δήμους με μεταναστευτικές ροές

timesadmin

ΝΔ για τα fake news με τους «Κέλτες της Βοστώνης»: «Η χυδαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ έγινε τρόπος αντιπολίτευσης»

timesadmin

Τυπική κοινωνική χειραψία Δένδια με Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες

timesadmin