Ο-fda-ενέκρινε-το-κοκτέιλ-αντισωμάτων-της-astrazeneca-κατά-του-κορονοϊού
ΚΟΣΜΟΣ

Ο FDA ενέκρινε το κοκτέιλ αντισωμάτων της AstraZeneca κατά του κορονοϊού

Η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ενέκρινε το κοκτέιλ αντισωμάτων της AstraZeneca για την πρόληψη λοίμωξης από τον κορονοϊό σε άτομα με αδύναμο ανοσοποιητικό ή ιστορικό σοβαρών παρενεργειών από τα εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Σε αντίθεση με τα εμβόλια που βασίζονται στο άθικτο ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών για την ανάπτυξη στοχευμένων αντισωμάτων και κυττάρων που καταπολεμούν τη λοίμωξη, η θεραπεία Evusheld της AstraZeneca περιλαμβάνει εργαστηριακά ανεπτυγμένα αντισώματα που είναι σχεδιασμένα να παραμένουν στο ανθρώπινο σώμα για μήνες με στόχο να περιορίσουν τον κορονοϊό σε περίπτωση μόλυνσης.

“Τα εμβόλια αποδεδειγμένα είναι η καλύτερη διαθέσιμη άμυνα έναντι του κορονοϊού”, δήλωσε η Patrizia Cavazzoni, επικεφαλής του Κέντρου Αξιολόγησης και Έρευνας Φαρμάκων του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ.

Η πρόληψη πριν από την έκθεση στον κορονοϊό με το Evusheld δεν υποκαθιστά τον εμβολιασμό σε άτομα για τα οποία συνιστάται ο εμβολιασμός κατά της COVID-19, πρόσθεσε ο FDA.

Related posts

Αυστραλία: Χαλαρώνουν οι κανόνες για τη διενέργεια τεστ κορονοϊού

timesadmin

British Airways: Κοντά στο επίπεδο του 2019 οι κρατήσεις για υπερατλαντικά ταξίδια

timesadmin

Οι Βρυξέλλες αποδεσμεύουν 325 εκατομμύρια ευρώ για τους πρόσφυγες στην Τουρκία

timesadmin

Ολλανδία: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων, με 24.500 μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο

timesadmin

Ισραηλινή έρευνα: Η αναμνηστική δόση Pfizer προστατεύει από την Όμικρον

timesadmin

ΤΑΖ: Σκάνδαλο με τα “γκρι διαβατήρια” στην Τουρκία

timesadmin