AYTOKINHTO

Ο Akio Toyoda μίλησε για τον παππού του, το Star Trek και την επόμενη μέρα της Toyota

Ο Akio Toyoda για πρώτη φορά στην καριέρα του υποδέχτηκε νέα χρονιά ως πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Toyota και το μήνυμα με το οποίο φρόντισε να συνοδέψει την περίσταση, ήταν στο πνεύμα που μας έχει συνηθίσει ο Ιάπωνας. 

Ο Toyoda εξέφρασε τα ευχαριστήριά του στους ανθρώπους της εταιρείας και τόνισε πως το όραμά του να μετατρέψει την Toyota σε μια εταιρεία κινητικότητας πρωτίστως και όχι απλώς μια αυτοκινητοβιομηχανία, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. 
 

Αν και εν πολλοίς γνωρίζουμε πως ο Toyoda είναι ένας άνθρωπος με πάθος, το μεγαλύτερο εκ των οποίων είναι οι αγώνες αυτοκινήτων, το μήνυμά του ήταν αρκετά πιο γλαφυρό από όσο θα περίμενε κανείς από τον επικεφαλής της κορυφαίας αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο. 

Μίλησε για το όνειρό με τον παππού του, ιδρυτή της εταιρείας, τον οποίο δεν γνώρισε ποτέ, αναφέρθηκε σε κινεζικές παροιμίες και γενικώς ήταν μια ομιλία κατά την οποία φρόντισε να ενισχύσει το κίνητρο των υπαλλήλων της εταιρείας. 

Διάβασε παρακάτω ολόκληρο το μήνυμά του.

“Καλή χρονιά σε όλους! Ελπίζω όλοι σας να απολαύσατε τις διακοπές και να είστε ανυπόμονοι να επιστρέψετε στη δουλειά. Εγώ πάντως είμαι!

Αλλά πρώτα, θέλω να ευχαριστήσω τον καθένα από εσάς για τη φανταστική δουλειά που κάνατε πέρυσι. Το 2023 έφερε νέα ρεκόρ για την Toyota και τώρα βρισκόμαστε στην κορυφή του βουνού, όπως λένε.

Πρόσφατα, άρχισα μάλιστα να μετράω τον αριθμό των αυτοκινήτων Toyota και Lexus που μοιράζονται το δρόμο μαζί μου όταν οδηγώ. Και πρέπει να παραδεχτώ ότι είναι εκπληκτικός!

Αλλά μου θυμίζει την κινεζική παροιμία ‘όσο ψηλότερα φτάνεις, τόσο πιο βαθιά υποκλίνεσαι’ και νομίζω ότι όλοι πρέπει να το λάβουμε υπόψη μας.

Διότι, παρόλο που το κέρδος και ο όγκος είναι τα αποτελέσματα της σκληρής δουλειάς μας, δεν πρέπει να είναι ο πρωταρχικός μας στόχος.

Τώρα, αντιλαμβάνομαι ότι ίσως δεν περιμένετε από τον πρόεδρο της Toyota να πει κάτι τέτοιο, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι η αποστολή μας είναι να συνεχίσουμε να κατασκευάζουμε ολοένα και καλύτερα προϊόντα και να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους, έναν άνθρωπο τη φορά. Αυτό είναι όλο.

Τα αποτελέσματα είναι σημαντικά, φυσικά, αλλά κυρίως επειδή μας δίνουν τη δυνατότητα να πετύχουμε τους στόχους και τα όνειρά μας.

Μιλώντας για όνειρα, είχα πρόσφατα ένα για τον ιδρυτή μας, τον παππού μου, τον Kiichiro. Όπως ίσως γνωρίζετε, ο παππούς μου πέθανε πριν γεννηθώ, οπότε είναι λίγο περίεργο να ονειρεύεσαι κάποιον που δεν έχεις συναντήσει ποτέ, αλλά είχε ένα μήνυμα για μένα.

Φυσικά, ήλπιζα ότι θα μου έλεγε ότι είχα κάνει καλή δουλειά και ότι ήταν περήφανος για μένα, αλλά δυστυχώς, αποφάσισε να παραλείψει αυτό το κομμάτι.

Αντ’ αυτού, μου είπε ότι παρόλο που είχε δει κάποιες βελτιώσεις στην Toyota, δεν είχα καταφέρει ακόμη να μας μετατρέψω σε εταιρεία κινητικότητας με τον τρόπο που εκείνος είχε μετατρέψει την Toyota από εταιρεία αργαλειού σε εταιρεία αυτοκινήτων.

Έτσι, είναι σαφές ότι έχω ακόμη πολλή δουλειά να κάνω και ελπίζω να με ακολουθήσετε σε αυτό το ταξίδι, γιατί βασίζομαι στο ταλέντο, τη φαντασία και το πάθος σας για να με βοηθήσετε να εκπληρώσω αυτό το όνειρο.

Έτσι, φέτος, σύμφωνα με τα λόγια του αθάνατου Captain Kirk, ας πάμε με τόλμη εκεί που κανείς δεν έχει πάει πριν!

Ας προκαλέσουμε τους εαυτούς μας να διευρύνουμε τις δυνατότητές μας και να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας σε κάθε περιοχή και σε κάθε χώρα.

Ας στηρίξουμε ο ένας τον άλλον, ας στηρίξουμε τον κλάδο μας μένοντας πιστοί στην άποψή μας, ακόμη και αν δεν συμφωνούν πάντα με αυτή, τουλάχιστον στην αρχή.

Μαζί, ας υποστηρίξουμε τον φίλο μου και συνάδελφο λάτρη του αυτοκινήτου, τον Πρόεδρο Koji Sato, καθώς συνεχίζει τη δική του προσπάθεια να μας κάνει να χαμογελάμε με νέα προϊόντα και νέες εμπειρίες για τους πελάτες μας, για τις οποίες μπορούμε όλοι να είμαστε υπερήφανοι.

Και πάνω απ’ όλα, ας φροντίσουμε να το κάνουμε με τον τρόπο της Toyota. Εύχομαι ένα υπέροχο 2024! Σας ευχαριστούμε πολύ!”.

Πηγή: topgeargreece.gr

Διαβάστε ακόμα: 
 – H επόμενη Porsche Taycan έκανε ήδη ρεκόρ στο Nurburgring (video)
 – Νέο Dacia Duster: Αυτές θα είναι οι τιμές του “αυθεντικού” SUV
 – Η Ιταλία βάζει σχεδόν 1 δισ. ευρώ για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα-πόσο θα είναι η επιδότηση

Related posts

Τι είναι το Mazda Spirit Racing και γιατί μας θυμίζει παλιές καλές εποχές

timesadmin

Στην Ελλάδα η Alfa Romeo Junior-οι τιμές του μικρού ιταλικού SUV

wp-needuser

Γιατί η Tesla δεν χρειάζεται δίκτυο αντιπροσώπων για να πουλήσει αυτοκίνητα

protothema.gr

Επιδοτήσεις στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και Ευρώπη εναντίον Κίνας

protothema.gr

Τα φθηνά ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Leapmotor βρίσκονται ήδη στο δρόμο για την Ευρώπη

protothema.gr

Πωλήσεις αυτοκινήτων: Ποια θα είναι η κατηγορία με τον μεγαλύτερο ανταγωνισμό το 2024

timesadmin