Ο-ΥΠΕΞ-του-Κατάρ-μεταβαίνει-σήμερα-στη-Μόσχα
ΚΟΣΜΟΣ

Ο ΥΠΕΞ του Κατάρ μεταβαίνει σήμερα στη Μόσχα

Ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ θα μεταβεί στη Μόσχα την Κυριακή για συζητήσεις σχετικά με τις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, δήλωσε πηγή που γνωρίζει την επίσκεψη, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Η πηγή τόνισε πως ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ Θάνι θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

Οι συνομιλίες στη Βιέννη για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 με το Ιράν αντιμετωπίζουν την προοπτική της κατάρρευσης, αφού ένα ρωσικό αίτημα της τελευταίας στιγμής ανάγκασε τις παγκόσμιες δυνάμεις να διακόψουν τις διαπραγματεύσεις, παρά το γεγονός ότι είχαν ένα ολοκληρωμένο κείμενο σε μεγάλο βαθμό.

Η Ρωσία θέλει εγγυήσεις ότι το εμπόριό της με το Ιράν δεν θα επηρεαστεί από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία, ένα αίτημα που οι δυτικές δυνάμεις χαρακτηρίζουν απαράδεκτο και η Ουάσινγκτον επέμεινε ότι δεν θα συμφωνήσει.

Ο σεΐχης Μοχάμεντ συζήτησε το Σάββατο τις εξελίξεις αναφορικά με τις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν σε χωριστές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν και τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ σε ένα tweet.

Related posts

Πρόστιμα σε καταστήματα & εστιατόρια που σπαταλούν ενέργεια

timesadmin

Ericsson: Εξαγόρασε την αμερικανική Vonage έναντι 6,2 δισ. δολαρίων

timesadmin

Πάνω από 17 δισ. δολάρια το πλήγμα της BlackRock στη Ρωσία

timesadmin

Γερμανία: Eισιτήριο 9 ευρώ, φθηνή βενζίνη και επιδόματα

timesadmin

Το 15ο πακέτο όπλων ετοιμάζονται να στείλουν στην Ουκρανία οι ΗΠΑ

timesadmin

Ο Μπλίνκεν κατηγορεί τη Ρωσία ότι κλέβει το ουκρανικό σιτάρι για να το πουλήσει

timesadmin