Ο-πρόεδρος-της-Ιταλίας-δηλώνει:-Στη-Γάζα-χρειάζεται-άμεση-κατάπαυση-του-πυρός
ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρόεδρος της Ιταλίας δηλώνει: Στη Γάζα χρειάζεται άμεση κατάπαυση του πυρός

Ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα επισκέφθηκε το πανεπιστήμιο της Ρώμης Σαπιέντσα, όπου πολλοί φοιτητές τον παρότρυναν να αναφερθεί στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή. “Στη Γάζα χρειάζεται άμεση κατάπαυση του πυρός”, τόνισε ο Ιταλός πρόεδρος, ο οποίος υπενθύμισε ότι υπογράμμισε την αναγκαιότητα αυτή κατά την παρέμβασή του στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Παράλληλα, ο πρόεδρος τόνισε ότι “η υπόθεση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή, του δικαιώματος ύπαρξης του Ισραήλ, είναι κάτι που η διεθνής κοινότητα συναισθάνεται, με μεγάλη ανησυχία, και όχι μόνο κατά τη σημερινή περίοδο”.

“Εδώ και μια χιλιετία τα πανεπιστήμια είναι η έδρα της ελεύθερης ανταλλαγής απόψεων, της ελεύθερης άσκησης κριτικής, της έκφρασης αντίθετης άποψης από εκείνη της εξουσίας. Η ελευθερία, η ειρήνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα περνούν από τον διάλογο και την αντιπαράθεση. Η εξουσία, η χειρότερη εξουσία, θέλει τα πανεπιστήμια της χώρας της να είναι απομονωμένα, χωρίς σχέσεις ή συνεργασίες με εκείνα άλλων χωρών. Διότι η κατάσταση αυτή επιτρέπει στην χειρότερη των εξουσιών να ελέγχει τα πανεπιστήμια, να συμπιέζει τον πολιτισμό και να μην του επιτρέπει να φωνάξει και να προσφέρει ώθηση στην ελευθερία”, ολοκλήρωσε ο αρχηγός του ιταλικού κράτους.

Related posts

Βουλή – Εξεταστική για Τέμπη: Απορρίφθηκε το αίτημα για διακοπή των εργασιών της επιτροπής

timesadmin

Οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας προειδοποιεί ότι τα υψηλά επιτόκια ίσως διαρκέσουν περισσότερο

timesadmin

Στη Μόσχα, Ρώσοι συνεχίζουν να αποτίουν φόρο τιμής στη μνήμη του Αλεξέι Ναβάλνι

timesadmin

Σαουδική Αραβία: “Πάγο” στο σχέδιο για αύξηση της μέγιστης ικανότητας της πετρελαϊκής παραγωγής

timesadmin

Αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών δηλώνει “συγκλονισμένος” από τους θανάτους Παλαιστινίων στη Γάζα κατά τη μεταφορά βοήθειας

protothema.gr

Χέρτσογκ: Το Ισραήλ εξετάζει όλες τις επιλογές μετά την “κήρυξη πολέμου” του Ιράν

timesadmin