Ο-πρόεδρος-Σι-υποσχέθηκε-ότι-η-χώρα-του-θα-δώσει-1-δισ.-δόσεις-εμβολίων-για-την-covid-19-στην-Αφρική
ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρόεδρος Σι υποσχέθηκε ότι η χώρα του θα δώσει 1 δισ. δόσεις εμβολίων για την Covid-19 στην Αφρική

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ υποσχέθηκε σήμερα ότι η χώρα του θα δώσει ένα δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίων για την Covid-19 στην Αφρική, ως δωρεά ή μέσω στήριξης της εγχώριας παραγωγής, ώστε να καλυφθεί το “εμβολιαστικό κενό” στην ήπειρο αυτήν.

Ο Κινέζος ηγέτης ανακοίνωσε επίσης δεκάδες επενδυτικά και κατασκευαστικά σχέδια στην αφρικανική ήπειρο, στον τομέα της υγείας, της ψηφιακής οικονομίας, της ασφάλειας, καθώς επίσης και την ακύρωση του χρέους αφρικανικών χωρών, ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι ανακοινώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια του Σινοαφρικανικού Φόρουμ Συνεργασίας (Focac) που οργανώθηκε στο Ντακάρ της Σενεγάλης και το οποίο επικεντρώθηκε στις προσπάθειες των αφρικανικών χωρών να δώσουν ώθηση στις οικονομίες τους που έχουν πληγεί από την πανδημία.

“Η Κίνα θα παράσχει στην Αφρική ένα δισεκατομμύριο επιπλέον δόσεις εμβολίων, εκ των οποίων τα 600 εκατομμύρια ως δωρεά και τα 400 με άλλες μορφές, όπως με την ίδρυση μονάδων παραγωγής” επί τόπου, είπε, στη διαδικτυακή παρέμβασή του, ο Κινέζος πρόεδρος.

Η Αίγυπτος έχει ξεκινήσει την παραγωγή του κινεζικού εμβολίου της Sinovac. Άλλα σχέδια βρίσκονται σε λιγότερο προχωρημένο στάδιο, όπως στη Νότια Αφρική και τη Σενεγάλη. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εμπορίου της Κίνας, τον Ρεν Χονγκμπίν, η χώρα του έχει παραδώσει περισσότερες από 160 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων στην Αφρική.

“Πρέπει να συνεχίσουμε τον αλληλέγγυο αγώνα μας απέναντι στην Covid. Πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στην προστασία του πληθυσμού και να καλύψουμε το εμβολιαστικό κενό”, επέμεινε ο Σι, αναφερόμενος στις καθυστερήσεις στον εμβολιασμό που παρατηρούνται στην Αφρική.

Πηγή: Α-

Related posts

Γαλλία: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα πλαστών υγειονομικών πάσων

timesadmin

Ο Ερντογάν τάζει αυξήσεις με πολλά μηδενικά – “Επιτέλους πάψε να μιλάς”, φωνάζει η αντιπολίτευση

timesadmin

Πούτιν: Η Ρωσία προχώρησε σε δοκιμή του υπερηχητικού πυραύλου Τσίρκον

timesadmin

ΗΠΑ: Αύξηση 8,5% στις πωλήσεις λιανικής κατά τη διάρκεια των γιορτών – Γιγαντώνεται το ηλεκτρονικό εμπόριο

timesadmin

CEO Puma: Θέλετε χριστουγεννιάτικα δώρα, αγοράστε τα τώρα

timesadmin

Παραιτείται ο Διευθύνων Σύμβουλος της Barclays, Jes Staley, λόγω Epstein

timesadmin