Ο-Πούτιν-επισκέφθηκε-την-Κριμαία-κατά-την-9η-επέτειο-της-προσάρτησής-της
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πούτιν επισκέφθηκε την Κριμαία κατά την 9η επέτειο της προσάρτησής της

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 17:42

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έφθασε σήμερα στην Κριμαία σε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη με αφορμή την ένατη επέτειο από την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Τον Πούτιν υποδέχτηκε ο διορισμένος από τη Μόσχα κυβερνήτης της Σεβαστούπολης, Μιχαήλ Ραζβοζάγεφ, ο οποίος στη συνέχεια τον συνόδευσε σε ένα νέο κέντρο υποστήριξης παιδιών και καλλιτεχνικό σχολείο στην αιφνιδιαστική αυτή, όπως την χαρακτήρισε ο αξιωματούχος, επίσκεψη.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δεν μετέδωσαν άμεσα σχόλια του Πούτιν, μια ημέρα μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης εις βάρος του από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο το οποίο τον κατηγορεί για “το έγκλημα πολέμου της παράνομης απέλασης πληθυσμού (παιδιών) και της παράνομης μεταφοράς πληθυσμού (παιδιών) από τις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας στη Ρωσική Ομοσπονδία”.

Ο Πούτιν δεν έχει ακόμη σχολιάσει δημοσίως την εξέλιξη αυτή, αλλά ο εκπρόσωπός του την χαρακτήρισε “άκυρη” και είπε ότι η Ρωσία θεωρεί “απαράδεκτα και εξωφρενικά” τα ερωτήματα που ήγειρε το ΔΠΔ.

Η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία το 2014, οκτώ χρόνια πριν από την εισβολή της στην Ουκρανία. Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι θα δώσει μάχη για να εκδιώξει τη Ρωσία από την Κριμαία και από άλλα εδάφη τα οποία η Μόσχα έχει καταλάβει στη διάρκεια αυτού πολέμου.

Related posts

Η Ουκρανία λέει ότι συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες στο Πίσκι

timesadmin

Μεξικό: Μια δημοσιογράφος, αγνοούμενη από τον Ιούλιο, βρέθηκε νεκρή σε ένα κανάλι

timesadmin

Η Ολλανδία αίρει τους περιορισμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα

timesadmin

Νταβός 2022: Χειραψίες των ισχυρών στη σκιά του πολέμου

timesadmin

Ιταλία: Άνδρας πυροβόλησε κατά τη διάρκεια συνέλευσης πολυκατοικίας στη Ρώμη – Tέσσερις νεκροί

timesadmin

Η Ζαχάροβα χαρακτήρισε “άθλιες” τις δηλώσεις κατά της υποψηφιότητας της Ουκρανίας στην ΕΕ

timesadmin