Ο-ΠΟΥ-ανησυχεί-για-το-“τσουνάμι-κρουσμάτων”-–-“Δίδυμη-απειλή”-οι-Όμικρον-και-Δέλτα
ΚΟΣΜΟΣ

Ο ΠΟΥ ανησυχεί για το “τσουνάμι κρουσμάτων” – “Δίδυμη απειλή” οι Όμικρον και Δέλτα

Την έντονη ανησυχία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το “τσουνάμι κρουσμάτων” που δημιουργεί η ταυτόχρονη εξάπλωση των παραλλαγών Δέλτα και Όμικρον του κορονοϊού, εξέφρασε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς.

“Η Δέλτα και η Όμικρον αποτελούν πλέον ‘δίδυμη απειλή’ η οποία οδηγεί σε κρούσματα ρεκόρ και προκαλεί εκτίναξη νοσηλειών και θανάτων”, δήλωσε ο Αντανόμ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη.

“Με ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι η Όμικρον είναι εξαιρετικά μεταδοτική και εξαπλώνεται ταυτόχρονα με τη Δέλτα, οδηγώντας σε τσουνάμι κρουσμάτων”, πρόσθεσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.

Παράλληλα, επανέλαβε την έκκλησή του προς όλες τις χώρες να μοιράζονται πιο δίκαια τα εμβόλια και προειδοποίησε ότι η έμφαση στις αναμνηστικές δόσεις θα μπορούσε να αφήσει τις φτωχότερες χώρες χωρίς εμβόλια.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ τόνισε ότι ο Οργανισμός καταβάλλει προσπάθειες ώστε όλες οι χώρες να έχουν πετύχει τον στόχο εμβολιαστικής κάλυψης του 70% έως τα μέσα του 2022, κάτι που θα βοηθούσε να τερματιστεί η οξεία φάση της πανδημίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Δεκέμβριο του 2019 που πρωτοεντοπίστηκε ο κορονοϊός στην πόλη Ουχάν της Κίνας, περισσότεροι από 281 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό παγκοσμίως, ενώ οι θάνατοι που αποδίδονται στη νόσο Covid-19 που αυτός προκαλεί ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters.

Related posts

Επικοινωνία του Ύπατου Εκπρόσωπου της ΕΕ με τον Λευκορώσο ΥΠΕΞ

timesadmin

Ο νέος στόχος του Ερντογάν στην Αφρική είναι η Λιβερία του πρώην ποδοσφαιριστή Τζόρτζ Γουεά

timesadmin

Λαβρόφ: Πούτιν και Άσαντ δεν θα επιτρέψουν στην Δύση να υπονομεύσει τις στρατηγικές σχέσεις Ρωσίας-Συρίας

timesadmin

Τζ. Σάλιβαν: Οι ΗΠΑ καταβάλλουν προσπάθειες για την παροχή περισσότερων όπλων στην Ουκρανία

timesadmin

Ισπανία: Η επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών παραδέχτηκε ότι οι αρχές κατασκόπευαν τους Καταλανούς αυτονομιστές

timesadmin

Συνεδριάζουν σήμερα εκτάκτως οι υπ. Ενέργειας για τον τρόπο πληρωμής του φυσικού αερίου

timesadmin